ΤΑΞΙΔΙΑ

Διακοπές στη Νάξο: Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις

Γιατί το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και η Νάξος είναι ένας προορισμός που θα παίξει πολύ!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 17, 2023
Διακοπές στη Νάξο: Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις
pexels

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται στο κέντρο τους. Είναι ένα νησί που προσφέρει διακοπές για όλες τις ανάγκες των επισκεπτών, αφού έχει πανέμορφες παραλίες, παραδοσιακά στοιχεία, συγκλονιστικό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διακοπές στη Νάξο είναι σίγουρα κάτι το ξεχωριστό και όμορφο και χαράζονται στη μνήμη του επισκέπτη ανεξίτηλα. Είναι γνωστό πως αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Αιγαίου, αφού συνδυάζει μια ιστορία αιώνων με μοναδικά αξιοθέατα και μια εντυπωσιακή φυσική εναλλαγή τοπίων. Παράλληλα, θα σου μείνουν αξέχαστοι οι φιλόξενοι κάτοικοι, οι απέραντες αμμουδιές, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τα γραφικά ορεινά χωρία της... και οι πατάτες! Ναι, στη Νάξο ορκίζομαι ότι οι πατάτες έχουν περισσότερη νοστιμιά! 

Θα έλεγε κανείς πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, έχει όλο το «πακέτο» για να σου χαρίσει ειδυλλιακές διακοπές. Είναι ένα μέρος που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλη ελευθερία και ανεμελιά, ωστόσο πρέπει να είσαι προσεκτικός με κάποιες κινήσεις και επιλογές σου.

Σχετικά με το τι να κάνεις, λογικά θα ξέρεις ότι πρέπει να πας στην Πορτάρα και να δεις το ηλιοβασίλεμα από εκεί, να κολυμπήσεις στην Αγία Αννα, και να πας για φαγητό σε όλα αυτά τα μέρη, που έχω γράψει σε αυτό το άρθρο

Όπως σε κάθε μέρος υπάρχουν κανόνες, νόμοι αλλά και κάποια κοινά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις. Τι εννοώ; Παρακάτω θα βρεις έναν χρήσιμο οδηγό για το τι μπορείς να κάνεις στη Νάξο και τι είναι καλό να μην κάνεις!

Μην πηγαίνεις σε μαγαζιά και παραλίες αν δεν έχεις τσεκάρει από πριν τις κριτικές

Μπορεί να βρίσκεσαι έξω από ένα εστιατόριο ή καφέ ή να χαζεύεις τη θέα κάποιας παραλίας και να σου φαίνεται τέλεια επιλογή να την επισκεφθείς. Αυτό όμως μπορεί και να μην είναι τόσο καλή ιδέα, αφού υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην είναι αυτό που περιμένεις. Τα γνωστά tourist traps δυστυχώς δίνουν και παίρνουν στις Κυκλάδες και πρέπει να έχεις υπόψιν σου την περίπτωση αυτή.

Πριν επισκεφθείς λοιπόν ένα μέρος που σου έχει τραβήξει την προσοχή, μπορείς να googlάρεις το μαγαζί ή την παραλία και να κοιτάξεις προσεκτικά τις κριτικές. Αυτό θα σε γλιτώσει από περιττή ταλαιπωρία και θα σε αποτρέψει από το να έρθεις αντιμέτωπος με κάποια κακή εξυπηρέτηση, κακή ποιότητα υπηρεσιών ή γενικότερα κακή εμπειρία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🌟🌟🌟Divineingreece 🌟🌟🌟 (@divineingreece)

Προσοχή με τα drones

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είσαι χειριστής drone πιθανόν να ξέρεις ήδη τους κανονισμούς για τη χρήση τους. Πριν αποφασίσεις να τραβήξεις τα πιο εντυπωσιακά πλάνα από τις παραλίες της Νάξου, θα πρέπει να τσεκάρεις κάποιους παράγοντες. Κατά πάσα πιθανότητα, εάν οι παραλίες είναι γεμάτες με κόσμο, θα θεωρηθεί λάθος να χρησιμοποιήσεις το drone. Επίσης, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με το ωράριο που θα το χρησιμοποιήσεις, το ύψος και γενικά θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Θεωρώ δεδομένο ότι για να το πετάξεις θα έχεις και την απαραίτητη άδεια. Τέλος, σημείωσε ότι η Νάξος έχει πολλές περιοχές περιβαλλοντολογικής προστασίας, όπου απαγορεύεται εντελώς να τραβήξεις εναέρια πλάνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naxos Island, Cyclades, Greece (@explore_naxos)

 

Μην αφήνεις πίσω σου σκουπίδια

Η Νάξος είναι ένα όμορφο νησί και είναι σημαντικό να το διατηρήσεις έτσι. Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι οφείλουμε να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, αλλά πάντα είναι χρήσιμο να το τονίζουμε. Μην αφήνεις σκουπίδια στις παραλίες ή σε δημόσιους χώρους και χρησιμοποίησε σωστά τους μπλε κάδους. Ένας τρόπος να λειτουργήσει καλά αυτό είναι να έχεις πάντα μαζί σου σακούλες σκουπιδιών, έτσι ώστε ακόμα και αν δεν υπάρχει κάδος κοντά σου, να τα φυλάξεις μέχρι να βρεις έναν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙉𝙖𝙭𝙤𝙨_𝘾𝙖𝙡𝙢𝙖𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤𝙜𝙧𝙖𝙥𝙝𝙮 (@naxos_calmaphotography)

Προσπάθησε να μην προκαλείς συνωστισμό σε τουριστικά αξιοθέατα και παραλίες

Ο υπερπληθυσμός στις παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα είναι ένα θέμα που ταλανίζει όλα τα ελληνικά νησιά που σφύζουν από τουρισμό την καλοκαιρινή περίοδο. Η Νάξος διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες και αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείς, αλλά ο συνωστισμός μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία για όλους. Θα πρέπει λοιπόν να σεβαστείς όλους τους επισκέπτες και σε περίπτωση που συναντήσεις μεγάλο πλήθος σε ένα μέρος, να προγραμματίσεις την επίσκεψη για κάποια άλλη στιγμή της ημέρας, όταν θα έχει μειωθεί ο πολύς κόσμος και θα μπορέσεις να το απολαύσεις με ηρεμία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tʀᴀɴsғᴇʀ Vɪsɪᴏɴs Gʀᴇᴇᴄᴇ (@tv_greece_)

Σεβασμός στην άγρια φύση

Η Νάξος φιλοξενεί μια ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, των ερπετών και της θαλάσσιας ζωής. Μην ενοχλείς τα ζώα, μην τα ταΐζεις, και στην περίπτωση που δεις κάποιο τραυματισμένο ή ταλαιπωρημένο ζώο κάλεσε τους αρμόδιους για να το αναλάβουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NAXOS WILDLIFE PROTECTION (@naxos_wildlife_protection)

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 1719 / position2: 4385
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb