THINK

Δεν είναι πάθος είναι τοξικό: Tρία σημάδια για να καταλάβεις πως πρέπει να χωρίσεις

Έχουμε μάθει κάποια πράγματα λάθος για τις σχέσεις ...
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Δεν είναι πάθος είναι τοξικό: Tρία σημάδια για να καταλάβεις πως πρέπει να χωρίσεις
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη με μια σειρά από εμπόδια: πώς να βρεις ισορροπία έχοντας μια καριέρα και μια ακμάζουσα προσωπική ζωή, πώς να επαναπαυτείς όταν τόσες πολλές καταστάσεις φαίνονται εχθρικές στην ιδέα, πώς να μεγαλώσεις σωστά παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως — και η λίστα συνεχίζεται...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα στοιχείο που συχνά ανεβαίνει στην κορυφή της λίστας ανησυχιών των ανθρώπων είναι να βεβαιωθούν ότι η σχέση τους είναι σε σταθερό έδαφος. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι ένα θέμα δύσκολο, καθώς ορισμένες συνήθειες σχέσης που φαίνονται υγιείς ή είναι ευρέως αποδεκτές στην κοινωνία ως φυσιολογικές, είναι στην πραγματικότητα αρκετά ανθυγιεινές - ή ακόμα και τοξικές.

Αυτά είναι τρία σημάδια ότι η σχέση που έχεις είναι πιθανότατα τοξική

Οι συγκρούσεις που ονομάζετε πάθος

Η ποπ κουλτούρα τείνει να ρομαντικοποιεί σχέσεις που συχνά εναλλάσσονται μεταξύ έντονων συγκρούσεων και εξίσου έντονων συμφιλιώσεων — ωστόσο, συχνά είναι αρκετά ύπουλες. Ο Ντάγκλας Νολ, ένας δικηγόρος που ειδικεύεται στη διαμεσολάβηση, εξήγησε ότι τα ζευγάρια που «κρύβουν τις συγκρούσεις τους πίσω από την κουρτίνα του «πάθους» αναζητούν την υψηλή ντοπαμίνη της συμφιλίωσης». Ουσιαστικά, το μοτίβο του τσακωμού και της έντονης συμφιλίωσης είναι ένας «τρόπος σύνδεσης αποφεύγοντας τη βαθιά οικειότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διατήρηση ηρεμίας

Μερικές φορές μπορεί να μοιάζει πιο εύκολο να αγνοήσεις κάτι που σε ενοχλεί για να διατηρήσεις την ηρεμία. Το να καταπίνεις τα συναισθήματά σου και να μη μιλάς για κάτι που σε ενοχλεί είναι μια συνταγή για προβλήματα αργότερα στη σχέση, καθώς τα μικρά και φαινομενικά μη άξια συζήτησης ζητήματα μπορούν να συσσωρευτούν και να αποκτήσουν τη δική τους ζωή. Η Natalie Pizzolla, κοινωνική λειτουργό και προπονήτρια σχέσεων, εξήγησε ότι «επιλέγοντας να μην τα αναδείξετε, αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να αισθανθείτε δυσαρέσκεια μακροπρόθεσμα και μπορεί να βλάψει τη σχέση σας».

Ζήλια

Η ζήλια είναι δύσκολο να χαλιναγωγηθεί: οι άνθρωποι συχνά την μπερδεύουν ως ένδειξη αγάπης, αλλά συνδέεται επίσης με τοξικές συμπεριφορές όπως η κτητικότητα και η κακοποίηση. Σε ένα άρθρο για το Psychology Today, ο Δρ Gwendolyn Seidman, καθηγητής ψυχολογίας στο Albright College, γράφει ότι η ζήλια μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις — και ότι η ζήλια προκύπτει από την ανασφάλεια, όχι από την αγάπη ή τη στοργή που έχει ένα άτομο για τον σύντροφό του .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 392 / position2: 1223
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb