SKIN CARE

Το φθηνό αιθέριο έλαιο που λέγεται ότι προστατεύει το δέρμα σου από τον ήλιο

Εσύ το ήξερες;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το φθηνό αιθέριο έλαιο που λέγεται ότι προστατεύει το δέρμα σου από τον ήλιο
@nole.care

Υπάρχει ένα έλαιο που δεν είναι τόσο γνωστό εδώ και χρόνια. Όλες γνωρίζουμε το argan, το jojoba oil και πολλά άλλα. Όμως, το Batana oil, άρχισε να γίνεται δημοφιλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι οφέλη προσφέρει το Batana Oil

Το έλαιο batana, χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της Ονδούρας εδώ και χρόνια. Η συγκομιδή του και το πάτημα γίνονταιν σχεδόν αποκλειστικά με το χέρι και εξαγωγή του, από τον αμερικάνικο λαδοφοίνικα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία.

Αρκετά clean beauty brands, έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους, γιατί παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με όσους το χρησιμοποιούν, θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Φαίνεται ότι βοηθά και με τα σημάδια της γήρανσης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και Ω-6 λιπαρά οξέα και ανανεώνει τη θαμπή επιδερμίδα. Επιπλέον, είναι θαυματουργό και για τα μαλλιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Batanaful Hair & Skincare (@batanaful)

Ωστόσο, σε σχέση με τα υπόλοιπα διάσημα και δημοφιλή έλαια που είναι ενυδατικά και παρουσιάζουν παρόμοιες ιδιότητες, το batana, έχει ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα: λέγεται ότι προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει το κλασσικό αντηλιακό μας με SPF. 

Βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις ισχυρές ακτίνες UV, αλλά δεν έχει αντηλιακή άμυνα όπως τα αντηλιακά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με αυτόν τον σκοπό. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείται μαζί με το αντηλιακό στη ρουτίνα ομορφιάς, ως ενισχυτικό ενυδάτωσης και μια μικρή επιπλέον προστασία. Εξάλλου, το αντηλιακό μας είναι το πιο απαραίτητο προϊόν καθημερινά στην πρωινή ρουτίνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb