WELLNESS

Σημάδια ξηροδερμίας: Τι σημαίνουν και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Μήπως εμφανίζεις κάποιο από αυτά;
Από το NEWSROOM
Σημάδια ξηροδερμίας: Τι σημαίνουν και πώς θα τα αντιμετωπίσεις
@dralilianafg.reuma

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ειδικά το δέρμα του σώματος, χρειάζεται τη φροντίδα που δίνουμε και στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα μπορεί να φανούν στο δέρμα μας, γιατί στην ουσία είναι ο καθρέφτης και της σωματικής, αλλά και της ψυχικής υγείας. Οι δερματικές παθήσεις, μπορεί να δείχνουν ότι κάτι υπάρχει που πρέπει να το ψάξουμε. Μπορεί να εμφανίσουμε κοκκινίλες, μπαλώματα, ξηρότητα, κνησμό, σκασμένα σημεία, ή και ξεφλούδισμα. Αυτά ενδεχομένως προέρχονται από την αφυδάτωση, τις αλλαγές θερμοκρασίας, τον ήλιο, ή ακόμα και χημικές ουσίες ή προϊόντα που χρησμιμποιούμε. 

Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια που μας δείχνουν ότι μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, όπως κάποια πάθηση που χρειάζεται θεραπεία. Αρχικά, πρέπει πάντα να κανονίζουμε ραντεβού με τον δερματολόγο μας και να τον ρωτάμε σε κάθε περίπτωση. 

Τι δείχνουν οι δερματικές παθήσεις που μπορεί να εμφανίσεις:

Η ξηροδερμία σε συνδυασμό με κοκκινίλα, μπορεί να είναι σύμπτωμα εκζέματος

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dermatrend Bőrgyógyászati és Esztétikai Központ (@dermatrendbudapest)

Αν παρατηρήσεις αυτά τα “μπαλώματα” στα χέρια, στα πόδια, μέσα στους αγκώνες, ή και στο πρόσωπο, είναι αρκετά πιθανό να έχεις έκζεμα. Η ατοπική δερματίτιδα, είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο και μπορεί να εμφανιστεί και λόγω κληρονομικότητας, εξαιτίας κάποιας αλλεργικής αντίδρασης. 

Ενδέχεται να υπάρχει έξαρση όταν υπάρχει αλλεργιογόνο στην ατμόσφαιρα, όπως η γύρη, ή όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος, ή πολύ ζεστός. Επιπλέον, το στρες εντείνει την κατάσταση. Επειδή είναι δύσκολο να θεραπευτεί εντελώς, πρέπει να προσέχεις τι προϊόντα χρησιμοποιείς, αλλά και να ενυδατώνεσαι συστηματικά. Μια κρέμα που θα προστατεύσει τον επιδερμικό φραγμό είναι ιδανική. 

Σημάδια που μπορεί να σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DermoLu ✨ (@dermo_lu)

Η εγκυμοσύνη και η περίοδος θηλασμού, έχουν πάρα πολλά συμπτώματα και αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας. Οι μέλουσες μαμάδες, είναι πιο επιρρεπείς στο μέλασμα. Πρόκειται για καφέ, ή μπλε- γκρι μπαλώματα, που εμφανίζονται στο πρόσωπο κυρίως, ή και σε άλλα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο. Πρόκειται για την παραγωγή περίσσειας μελανίνης από τον οργανισμό. Αυτά τα σημάδια εξαφανίζονται μετά από μερικούς μήνες, συνήθως, αλλά το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου. 

Τα μπαλώματα μπορεί να δείχνουν ψωρίαση

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elizabeth Morales | Nutrición, entrenamiento y Salud (@elizabethmorales.nutricion)

Ακόμα μια πολύ κοινή πάθηση που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ, είναι η ψωρίαση. Η πιο κοινή μορφή της, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα “μπαλώματα” που εμφανίζονται στους αγκώνες, στα γόνατα, ακόμα και στο τριχτό της κεφαλής. Μπορεί να έχεις φαγούρα, μέχρι και αιμορραγία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να καταπραϋνθούν με κρέμες και ειδικά σαπούνια. Ωστόσο, οι πιο βαριές περιπτώσεις, χρειάζονται ιατρική θεραπεία και πιο δυνατή φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb