ΜΑΛΛΙΑ

Πώς θα αποφύγεις την καταστρoφή των μαλλιών σου μετά τη βαφή

Μερικά εύκολα tips
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πώς θα αποφύγεις την καταστρoφή των μαλλιών σου μετά τη βαφή
@cabelosiluminadoss

Αν αποφάσισες να βάψεις πρώτη φορά τα μαλλιά σου, ή ακόμα κι αν τα βάφεις συχνά, πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα. Πώς θα αποφύγεις την καταστρoφή της τρίχας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλλαγή του χρώματος στα μαλλιά, είναι συναρπαστική και διασκεδαστική. Μπορεί να αλλάξει το στυλ σου και να διαμορφώσει ένα νέο look. Γι’ αυτό, θέλει και αρκετή σκέψη, να δεις τι σου ταιριάζει περισσότερο και τι αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου. Αλλά, τελικά, το σημαντικότερο είναι τι σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία και σου δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι τελείως προσωπικό. 

Αν είναι η πρώτη φορά που θα αλλάξεις το φυσικό σου χρώμα, σίγουρα πρέπει να προσέξεις πολλά. Οι βαφές μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής.

Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την καταστρoφή των μαλλιών σου

Μετά από πολλές συνεδρίες βαφής, η τρίχα είναι ενδεχομένως πιο αδυναμή και επιρρεπής στο σπάσιμο. Πώς θα μειώσεις τη ζημιά; Αρχικά, κάνε μια μεγάλη συζήτηση με τον hair colorist σου. Δώσε εικόνες,φωτογραφίες, ιδέες, δες τι θα ήθελες ακριβώς να κάνεις. Θα σου πει τι είναι εφικτό (πχ πόσο να ανοίξεις ή να σκουρύνεις τα μαλλιά). Έτσι, θα γλιτώσεις τις διορθώσεις και τις επαναλήψεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Szindy (@szindyballai)

Επιπλέον, καλό είναι να προετοιμαστείς πριν τη βαφή. Δηλαδή, να πας έχοντας κάνει μάσκες ενυδατικές και θεραπείες. Μην το αμελήσεις, γιατί θα σε βοηθήσει να έχεις πιο δυνατά μαλλιά. Το ίδιο να κάνεις και μετά τη βαφή, για να διατηρήσεις την υγεία των μαλλιών. Ακόμη, θα σε βοηθήσει στο να μην ξεθωριάσει και το χρώμα. Επιπλέον, μην ξεχνάς και το τριχωτό της κεφαλής. 

Τέλος, μια καλή συμβουλή που θα σου δώσουν οι κομμωτές γενικότερα, είναι να μη λούζεσαι συνεχώς. Το να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, για παράδειγμα, ξεθωριάζει το χρώμα τους, τα θαμπώνει, αλλά και τα κάνει πιο λιπαρά. Μπορείς στο ενδιάμεσο να χρησιμοποιήσεις και dry shampoo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb