WELLNESS

Η τέλεια προπόνηση για να κερδίσεις χρόνο και να σφίξεις το σώμα σου άμεσα

Η προπόνηση που έγινε viral
Από το NEWSROOM
Η τέλεια προπόνηση για να κερδίσεις χρόνο και να σφίξεις το σώμα σου άμεσα
@tam2sha

Αν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο fitness, μπορεί να είναι δύσκολο γιατί σίγουρα θα ακούσεις πάρα πολλά. Διαβάζεις για προπονήσεις και ασκήσεις και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, πάντα πρέπει να βρίσκεις σε τέτοια θέματα έναν ειδικό, έναν γυμναστή στη συγκεκριμένη περίπτωση, που θα τον εμπιστεύεσαι. Επειδή οι συμβουλές διαφέρουν, μην ακούς πολλά άτομα ταυτόχρονα και φυσικά, δες τι σου ταιριάζει κι εσένα στην καθημερινότητά και στο σώμα σου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επομένως κάτι άλλο ταιριάζει στον καθένα.

Ποια είναι η καλύτερη προπόνηση για όλο το σώμα

Ποια είναι, ωστόσο η καλύτερη προπόνηση; Για παράδειγμα, οι cardio ασκήσεις είναι πολύ καλές για να διατηρήσεις την καρδιά και το μυαλό σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, η υπερβολική τους χρήση, μπορεί τελικά να σε εμποδίσει να αποκτήσεις σωστή φόρμα. Η καλύτερη ρουτίνα προπόνησης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένας συνδυασμός όλων των δραστηριοτήτων. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BMF | Urban Battersea Power Station (@urbanbattersea)

Η 3-2-8, είναι μια μέθοδος που έχει γίνει viral στο TikTok και υπόσχεται αυτό ακριβώς. Πρόκειται για μια εβδομαδιαία ρουτίνα προπόνησης, ένα trend που έχουν εγκρίνει, μάλιστα και πολλοί γυμναστές.

Τι είναι η viral 3-2-8 ρουτίνα προπόνησης

Το 3-2-8 είναι μια απλή ρουτίνα προπόνησης που ξεκίνησε από την TikToker, fitness influencer και πιστοποιημένη personal trainer Natalie Rose. Αυτή περιλαμβάνει προπόνηση ενδυνάμωσης τρεις ημέρες την εβδομάδα, κάνοντας δύο συνεδρίες ασκήσεων χαμηλής έντασης όπως Pilates, barre ή γιόγκα, καθώς και περπάτημα 8.000 βημάτων καθημερινά. 

Η ιδρυτής του Nourish Move Love και πιστοποιημένη προπονήτρια Lindsey Bomgren εξηγεί γιατί της αρέσει αυτή η τάση στο Well+Good: «Είναι μια ολοκληρωμένη ρουτίνα προπόνησης που ενθαρρύνει όσους αγαπούν την προπόνηση δύναμης να ενσωματώσουν περισσότερη κινητικότητα, ισορροπία και βασική προπόνηση μέσω των μαθημάτων Pilates.»

Ο Bomgren προσθέτει: «Από την άλλη πλευρά, ενθαρρύνει τους λάτρεις του Pilates να επικεντρωθούν σε μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες και βαρύτερα βάρη για να χτίσουν δύναμη. Είναι win-win.» Η Rose, προτείναι να χωρίσεις τις προπονήσεις στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος. Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει είναι τα γνωστά squats, σανίδες, push-ups και άλλες. Επιπλέον, προσπαθεί σαν μέθοδος να προλάβει τους τραυματισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Larissa Moraes (@larissamoraesfisio)

Η μέθοδος αυτή, μας ενθαρρύνει να είμαστε δραστήριοι όλη την ημέρα. Το περπάτημα είναι στην καθημερινότητά μας. Όλες έχουμε ακούσει για τα 10.000 βήματα την ημέρα. Επειδή αυτό κάποιες φορές δεν είναι εφικτό, προτείνει τα 8.000 βήματα που μας δίνουν και σωματικά και ψυχικά ωφέλη. 

Το μυστικό είναι να επιλέγουμε όλων των ειδών τις προπονήσεις, αλλά και την καθημερινή ενέργεια με το περπάτημα. Έτσι, καλύπτουνμε όλους τους τομεις φυσικής κατάστασης και βλέπουμε αποτελέσματα. Επιπλέον, κάθε φορά μπορείς να το προσαρμόσεις και ανάλογα με τη διάθεση και την σωματική κατάσταση (αν θέλεις πιο δυναμική προπόνηση, ή όχι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb