ENTERTAINMENT

Η τιμωρία του βασιλιά Κάρολου στον πρίγκιπα Χάρι: Που τον έβαλε να καθίσει

«Οι πιθανότητες συμφιλίωσης θα είναι ελάχιστες»

Δημοσίευση ΑΠΡ 24, 2023
Η τιμωρία του βασιλιά Κάρολου στον πρίγκιπα Χάρι: Που τον έβαλε να καθίσει

Ούτε πρώτη ούτε δεύτερη ούτε καν τρίτη… Δέκα σειρές πίσω από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα καθίσει ο πρίγκιπας Χάρι κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του πατέρα. Αν μη τι άλλο, αυτή η θέση θα του επιτρέψει να αποχωρήσει νωρίτερα από την τελετή, σε περίπτωση που το επιθυμεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Sun, που παραθέτει σχόλια του πρώην μπάτλερ του Παλατιού Paul Burrell, θα έχει ελάχιστο χρόνο μαζί με τον βασιλιά Κάρολο αλλά και τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, οπότε οι «πιθανότητες συμφιλίωσης μαζί τους θα είναι ελάχιστες».

Παρά την απογοήτευση που μπορεί να του προκάλεσε, η θέση του πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αν θέλει να κάνει μια γρήγορη έξοδο, αποκάλυψε ο πρώην βοηθός της βασιλικής οικογένειας. Ο Burrell είπε: «Δεν θέλει να περάσει πολύ χρόνο κοντά στους υπόλοιπους. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει καμία ευκαιρία συμφιλίωσης στον κοντινό ορίζοντα – η υποδοχή του από τους Ουίνδσορ θα είναι πολύ ψυχρή, πιστεύω».

Πολλοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να μπει και να βγει από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός 24 ωρών. «Έρχεται να κάνει την εμφάνισή του και έρχεται γιατί ο πατέρας του θέλει να είναι εκεί». Ο Burrell ο οποίος ήταν συνοδός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, είπε ότι ο βασιλιάς «θα χαρεί» που και οι δύο γιοι του θα είναι παρόντες στη στέψη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι θα ταξιδέψει στη Βρετανία μόνος του, καθώς η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα παραστεί στην τελετή. Θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι θα δει τον πατέρα του και τον αδερφό του μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του , όπου έβγαλε στη φόρα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένειας.

Η στέψη και οι φήμες για χωρισμό

Εν τω μεταξύ για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, τις προετοιμασίες και τις φήμες που θέλουν τον Χάρι και τη Μέγκαν να χωρίζουν, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» η Ανδριάνα Μαννέτα, Ελληνίδα κειμενογράφος του βρετανικού παλατιού.

«Οι καλεσμένοι στη στέψη του Κάρολου θα είναι 2.000, δηλαδή το ένα τέταρτο συγκριτικά με την τελετή στέψης της προκάτοχου μητέρας του, Ελισάβετ. Το γεγονός ότι ανακοινώθηκε η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στην τελετή χωρίς την Μέγκαν μας επιβεβαιώνει τις φήμες για την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση ο Χάρι και η Μέγκαν να κοιμούνται ακόμα και σε διαφορετικά υπνοδωμάτια. Οι κύριοι λόγοι είναι η έλλειψη αποδοχής που περίμεναν μετά την κυκλοφορία της σειράς τους στο Netflix άλλα και του βιβλίου του Χάρι», είπε αρχικά η κειμενογράφος.

Στη συνέχεια περιέγραψε τους λόγους που μπορεί να έχουν φέρει την ρήξη μεταξύ του ζευγαριού.

«Ένας λόγος είναι και το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η χρήση ναρκωτικών από τον πρίγκιπα Χάρι που του απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενασχόλησης με την πολιτική. Ακόμη ένας λόγος είναι η απογοήτευση της Μέγκαν Μαρκλ, που περίμενε μία πιο λαμπερή καριέρα στην υποκριτική, κάτι το οποίο όμως δεν κατάφερε. Κυρίαρχο ρόλο στη ρήξη μεταξύ του ζευγαριού παίζει και το γεγονός ότι η Μέγκαν είχε διακαή πόθο τα παιδιά τους να λάβουν βασιλικούς τίτλους», υπογράμμισε.

Τα σύμβολα της στέψη

«Τα σύμβολα των ρεγκάλια που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης απαρτίζονται από 23.578 πολύτιμους λίθους συνολικά. Το «κουλινάν» που κοσμεί το σκήπτρο του μονάρχη με τον σταυρό είναι το μεγαλύτερο διάφανες διαμάντι του κόσμου και συνοδεύεται από το σκήπτρο του κυρίαρχου με το περιστέρι. Αυτό που έχει τη σημαντικότερη ιστορική άξια είναι το ασημένιο, επίχρυσο κουτάλι το οποίο είναι το μοναδικό διασωθέν κειμήλιο από τον 12ο αιώνα. Σε αυτά τα σύμβολα θα δούμε τη χρυσή σφαίρα του κυρίαρχου, η οποία αναπαριστά την εξουσία του και συμβολίζει το χριστιανικό κόσμο. Επίσης θα δούμε το «αμπούλα» μία χρυσή κατασκευή που έχει την όψει ενός αετού με απλωμένα φτερά. Μέσα σε αυτή τη χρυσή κατασκευή περιλαμβάνεται το λάδι με το οποίο θα χριστεί ο βασιλιάς και η βασίλισσα και καθαγιάστηκε στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Μάρτιο», τόνισε η Ανδριάνα Μαννέτα.

Και συνέχισε αναφορικά με το στέμμα του βασιλιά Καρόλου: «το δαχτυλίδι Sovereign’s που συμβολίζει την βασιλική αξιοπρέπεια και αποτελείται από ζαφείρι και σταυρό από ρουμπίνι και διαμάντια. Το στέμμα που θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιστό αντίγραφο του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου του 17ου αιώνα και ζυγίζει περίπου πέντε κιλά. Το στέμμα κοσμείται από 444 πολύτιμους λίθους ανάμεσα τους ζαφείρια, ρουμπίνια, αμέθυστος, τουρμαλίνες και γρανάτης». Το στέμμα που θα φορέσει η βασίλισσα Καμίλα είναι πιστό αντίγραφο του στέμματος της βασίλισσας Μαίρης. Στην ανακατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν τρία διαμάντια τεράστιας αξίας από την προσωπική συλλογή της Ελισάβετ».

Ποιο είναι το πρωτόκολλο για τις ενδυμασίες των εστεμμένων;

«Υπάρχει επίσημος ενδυματολογικός κώδικας για την τελετή στέψεις. Θα είμαι και εγώ καλεσμένη εκεί. Ένας από τους βασικούς ενδυματολογικούς κωδικούς είναι το καπέλο με βέλο και τα γάντια. Όλοι οι καλεσμένοι θα έχουν τη χαρά να φιλοξενηθούν στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ για ένα επίσημο γεύμα και τσάι. Η ήμερα θα «κλείσει» με μία τεράστια συναυλία που θα συμμετέχουν χορωδίες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και χορωδιακές ομάδες της LGBTQI+ κοινότητας. Στη συναυλία θα παρευρίσκονται φυσικά και μεγάλοι αστέρες της μουσικής όπως οι Take Τhat, ο Λάιονελ Ρίτσι, ο Αντρέα Μποτσέλι και η Κέιτι Πέρι. Σημαντικό κομμάτι της παράδοσης αυτής της μέρας είναι και ο επίσημος χαιρετισμός των βασιλικών μελών από το μπαλκόνι του Μπάκινγχαμ. Ο χαιρετισμός από το μπαλκόνι του Μπάκινγχαμ γίνεται από τα μέλη της οικογένειας που έχουν ενεργό ρολό στα βασιλικά καθήκοντα», σημείωσε η κειμενογράφος.

Θα είναι εκεί όλη η βασιλική οικογένεια;

«Το πιο πιθανό είναι να μην δούμε τον πρίγκιπα Χάρι να βγαίνει στο μπαλκόνι. Θα δούμε μόνο τον Ουίλιαμ, την Κέιτ, τα παιδιά τους και τον Κάρολο με την Καμίλα. Για τους κάτοικους της Βρετανίας είναι μία μεγάλη γιορτή τριήμερης διάρκειας γεμάτη με εκδηλώσεις, φαγητό, χορό και μουσική. Ο κόσμος στήνεται συνήθως κατά μήκος όλης της διαδρομής από το Μπάκινγχαμ μέχρι το Αββαείο από τα ξημερώματα της προηγουμένης ημέρας», τόνισε κλείνοντας.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 246 / position2: 988
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb