WELLNESS

Oι τροφές που σώζουν τα νύχια σου: Τα δυναμώνουν, λάμπουν και δε σπάνε

Βάλε αυτά τα τρόφιμα οπωσδήποτε στη διατροφή σου!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Oι τροφές που σώζουν τα νύχια σου: Τα δυναμώνουν, λάμπουν και δε σπάνε
Photo by Chelson Tamares on Unsplash

Κανένας nail artists δεν μπορεί να κρύψει επαρκώς τα ανθυγιεινά και εύθραυστα νύχια. Και αν έχεις νύχια που είναι μαλακά και λυγίζουν, πιθανότατα το γνωρίζεις ήδη αυτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως παιδιά, οι γονείς μας έλεγαν να μη δαγκώνουμε τα νύχια μας και ενώ οι δερματολόγοι θα συνεχίσουν να σημειώνουν αυτή τη συνήθεια ως απαγορευτική αν θέλεις υγιή, μακριά και δυνατά νύχια, υπάρχουν και άλλα στη λίστα: μακριά από κάπνισμα, καθαριστικά, τράβηγμα στα πετσάκια, κ.α.

Όπως και τα μαλλιά, έτσι και τα νύχια όμως επωφελούνται άμεσα από τα πράγματα που τρώμε. Όσο πιο υγιεινά τρώτε, τόσο πιο δυνατά γίνονται τα νύχια μας. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις αν θέλεις γερά νύχια...

Σολωμός & Άπαχο κρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα άπαχα κρέατα όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα χωρίς πέτσα, το βοδινό και το χοιρινό μπορούν να προάγουν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών, σύμφωνα με τη δερματολόγο και συγγραφέα, Δρ Ava Shamban. Εάν είσαι περισσότερο του ψαριού, δοκίμασε να συμπεριλάβεις τον σολομό στα γεύματά σου ως πηγή πρωτεΐνης. Θα λαμβάνεις βιοτίνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β6 και Β12 για να έχεις πιο δυνατά νύχια.

Φρούτα

Τα φρούτα είναι πραγματικά μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ομάδα τροφίμων και τα νύχια σου δεν πρόκειται να μείνουν εκτός αυτής της εξίσωσης. Είναι εύκολο να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου και έχουν υπέροχη γεύση. Τα φρούτα συνοδεύονται από πλούσια ποσότητα αντιοξειδωτικών που είναι ζωτικής σημασίας για υγιή νύχια.

Λαχανικά - κυρίως φυλλώδη

Υπάρχει ένας λόγος που μας πίεζαν να φάμε τα χόρτα ως παιδιά. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά - όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και το λάχανο - είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την προώθηση της ανάπτυξης των νυχιών. Περιέχουν επίσης άλλα θρεπτικά οφέλη όπως σίδηρο και ασβέστιο. Το σπανάκι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, μπορεί να προστεθεί και στα smoothies.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 282 / position2: 576
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb