WELLNESS

Ενσυνείδητη διατροφή: Τι είναι και τι οφέλη έχει για την υγεία μας

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων ετών
Από το NEWSROOM
Ενσυνείδητη διατροφή: Τι είναι και τι οφέλη έχει για την υγεία μας
Photo by Katie Smith on Unsplash

Τα τελευταία χρόνια το θέμα της σωστής διατροφής είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ. Αυτό συμβαίνει είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους βάρους. Για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, τρώγοντας σωστά και υγιεινά. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και το mindful eating ή στα ελληνικά ενσυνείδητη διατροφή, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενσυνείδητη διατροφή είναι μια διαδικασία που εφαρμόζουμε στον προγραμματισμό που κάνουμε για τα γεύματά μας μέσα στην ημέρα και μας προτρέπει να σκεφτούμε με λογική τους λόγους για τους οποίους καταναλώνουμε συγκεκριμένες τροφές σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αυτό που πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας είναι: Τι τρώω; Πότε το τρώω; Που το τρώω; και Γιατί το τρώω; Η συγκεκριμένη διαδικασία μας βοηθά αρκετά γιατί επιλέγουμε τη διατροφή μας, ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά της και τρώμε με περισσότερη συνείδηση και πιο υγιεινά.

Η τάση αυτή μας βοηθά σε αρκετά πράγματα. Να τρώμε μόνο όταν πεινάμε, βοηθά στην πέψη και την αποφυγή του τσιμπολογήματος, μας βοηθά να τηρήσουμε τη δίαιτά μας, μειώνει το στρες και μας προσανατολίζει σε πιο υγιεινές επιλογές, έχοντας πάντα απόλυτη συνείδηση ως προς το τι τρώμε.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ανέφικτο, αλλά πρόκειται για έναν νέο τρόπο ζωής που έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Όπως όλα, θέλει συγκέντρωση στον στόχο, επιμονή, υπομονή και φυσικά μεγάλη προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 258 / position2: 818
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb