ΜΑΛΛΙΑ

Το αρχαίο τελετουργικό που θα σώσει τα μαλλιά σου

Αυτή η πρακτική κάνει θαύματα από πάντα!
Από το NEWSROOM
Το αρχαίο τελετουργικό που θα σώσει τα μαλλιά σου
Photo by Taisiia Stupak on Unsplash

Εάν έχεις μεγαλώσει όλη σου τη ζωή στο δυτικό κόσμο, οι λίγες εισαγωγές που έχεις στην κουλτούρα της Νότιας Ασίας θα περιλαμβάνουν γιόγκα, τσάι, τσάτνεϊ ντομάτας και paratha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται επίσης εκτεταμένο ενδιαφέρον για την αρχαία ινδική πρακτική ομορφιάς του λαδιού μαλλιών.

Ακόμη και το TikTok φαίνεται να έχει ξεσπάσει από ενθουσιασμό για αυτήν την Αγιουρβεδική παράδοση που υπάρχει για περισσότερα από 5.000 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οφέλη από τη χρήση λαδιού μαλλιών έχουν ξεκάθαρα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την αρχαία πρακτική;

Όπως και με την τέχνη της γιόγκα, το λάδι μαλλιών ανάγεται στις αρχές της αυτοαγάπης και της αξιοποίησης της δύναμης της φύσης. Το "Ayu" αναφέρεται στη "ζωή" και το "veda" υποδηλώνει "επιστήμη". Όπως είπε ο ανώτερος γιατρός της Αγιουρβέδα, Δρ. Taruna Yadav, στο Newsweek, "Ιδανικά, η Αγιουρβέδα μπορεί να γίνει κατανοητή ως η επιστήμη της ζωής, καθώς μιλά για όλες τις πτυχές της υγιεινής διαβίωσης λεπτομερώς και δίνει εργαλεία σε όλους για να βελτιστοποιήσουν την υγεία του μυαλού και του σώματος και να αποκτήσουν ευημερία."

Το λάδι μαλλιών είναι απόδειξη γι' αυτό. Μπορείς να το δεις αυτό στις περισσότερες μάρκες εμπνευσμένες από τη Νότια Ασία (ακόμα και σε δυτικές) που διαφημίζουν τα οφέλη των βιολογικών φυτικών ελαίων.

Στα σανσκριτικά, το «να λαδώνεις» είναι γνωστό ως «sneha» που σημαίνει «να αγαπάς». Ολόκληρο το τελετουργικό του λαδώματος μαλλιών περιλαμβάνει τη σύνδεση με τον εαυτό σου αφιερώνοντας λίγα λεπτά από την ημέρα σου για να επιδοθείς στην αυτοφροντίδα. Στην αρχαία ινδική παράδοση, περιλάμβανε επίσης την ενασχόληση με τον αγαπημένο σου που συμμετείχε στην πρακτική ομορφιάς μαζί σου. Ο Akash Mehta της ινδικής εμπνευσμένης μάρκας περιποίησης μαλλιών Fable & Mane είπε στη Vogue: "Κάθε καλοκαίρι, η γιαγιά μας ερχόταν από την Ινδία με αυτά τα αγιουρβεδικά συστατικά και έφτιαχνε αυτά τα φυσικά φίλτρα μαλλιών ενώ μας έλεγε αρχαίους μύθους - ήταν ώρα περιποίησης μαλλιών και ιστορίας."

Πώς να επιλέξεις το σωστό λάδι και πώς να εξασκήσεις σωστά το τελετουργικό

Μπορεί να μπερδευτείς όταν βλέπεις τις μυριάδες επιλογές σε λάδι μαλλιών εκεί έξω. Το κλειδί είναι να βρεις το καλύτερο λάδι για τον τύπο μαλλιών σου. Μπορείς να διαβάσεις το TikTok για μερικές δημιουργικές συμβουλές ή να απευθυνθείς στους ειδικούς αυτού του αρχαίου τελετουργικού. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Köppen Ayurveda, Priya Shah, εάν έχετε ξηρό τριχωτό της κεφαλής που απαιτεί λίγη ενυδάτωση, το εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας είναι ένα καλό στοίχημα.

Αν ψάχνεις για αντιγηραντικά και φλεγμονώδη οφέλη, το λάδι καρύδας έχει και αυτά. Τα έλαια με βάση τη βιταμίνη Ε κάνουν επίσης θαύματα όταν πρόκειται να προσθέσουν υγρασία. Για τα κατεστραμμένα από τη θερμότητα μαλλιά, δοκιμάσε βιολογικό σησαμέλαιο. Το σησαμέλαιο είναι επίσης εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Το λάδι Neem είναι μια καλή επιλογή για την ανάπτυξη και την εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών. Το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για όσους θέλουν να προστατεύσουν τις τρίχες τους από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και οι καιρικές αλλαγές. Ο ιδρυτής της Chāmpo, Kuldeep Knox, δήλωσε στο Cosmopolitan UK, «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το έλαιο amla για την ενίσχυση και την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
11 / position1: 149 / position2: 427
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb