WELLNESS

Βιταμίνες για τα μαλλιά το δέρμα και τα νύχια: Τελικά, κάνουν δουλειά;

Τι συστατικά περιέχουν;
Από το NEWSROOM
Βιταμίνες για τα μαλλιά το δέρμα και τα νύχια: Τελικά, κάνουν δουλειά;
@miki_flamme

Οι βιταμίνες για την ομορφιά είναι πολύ δημοφιλείς στις γυναίκες, ειδικότερα σε συγκεκριμένες περιόδους και εποχές. Τι κάνουν όμως και τι συστατικά περιέχουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έρχεται το φθινόπωρο, έχει τύχει να παρατηρήσεις ότι έχεις μεγαλύτερη τριχόπτωση. Επιπλέον, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και μετά από μια εγκυμοσύνη. Μπορεί να συμβαίνει και σε άσχετες περιόδους εξαιτίας της διατροφής σου, ή ορμονικών θεμάτων.

Σε άλλες περιπτώσεις, βλέπεις ότι έχεις αδύναμα νύχια που σπάνε. Αν ταλαιπωρείς τα νύχια σου, ή για παράδειγμα σου έχουν αφαιρέσει το μανικιούρ τόσο κακά που είναι αδύναμα, τότε πρέπει να κάνεις κάτι. Όλα αυτά με τα μαλλιά και τα νύχια, σχετίζονται και με τις παθήσεις του θυρεοειδούς. 

Επομένως, εκτός από την διατροφή σου που μπορείς να ενισχύσεις, υπάρχουν και οι βιταμίνες που θα σου δώσουν το boost. Οι λόγοι είναι πολλοί για τη χρήση τους, αλλά λειτουργούν όντως; 

Τι συστατικά περιέχουν οι βιταμίνες ομορφιάς

Ποια είναι τα βασικά συστατικά που περιέχουν αυτές οι βιταμίνες για τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα; Στην ουσία, περιέχουν πολλές βιταμίνες μαζί. Αυτές, ωστόσο, δεν είναι μοναδικές, αλλά μπορείς να τις βρεις και σε πολυβιταμίνες. 

Μερικές από αυτές, είναι οι A, C, E και D. Ωστόσο, πιο πολύ θα βρεις τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικότερα τη βιοτίνη. Η βιοτίνη, είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά σώμα να συνθέσει πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη και επισκευή των μυών και των οστών. Όταν το σώμα σας λαμβάνει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, λειτουργεί καλύτερα. Έτσι, θα έχεις και καλύτερο δέρμα, μαλλιά και νύχια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Onovo (@onovoofficial)

Εννοείται ότι όλες αυτές οι βιταμίνες και τα συστατικά που σε βοηθούν, περιέχονται στα τρόφιμα. Άρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις βιταμίνες, αλλά να τρως πιο υγιεινά. Πηγές τροφίμων όπως άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιή λίπη, φρούτα και λαχανικά μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές σου ανάγκες. 

Ωστόσο, πολλές φορές που δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε όλα αυτά τα συστατικά, μπορούμε να συμπληρώσουμε για ορισμένα χρονικά διαστήματα με τις βιταμίνες από το φαρμακείο και να μας δώσουν και μια ώθηση. Αλλά, θα πρέπει να προσέξεις με τη χρήση τους γιατί δεν πρέπει να τις παίρνεις επ’ αόριστον. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον γιατρό και τον διατροφολόγο σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb