ΤΑΞΙΔΙΑ

5 νησιά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις και πόσο θα σου κοστίσει η διαμονή και τα μεταφορικά

Τα νησιά μας είναι ήδη έτοιμα να μας καλοδεχτούν και φέτος την άνοιξη
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 08, 2023
5 νησιά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις και πόσο θα σου κοστίσει η διαμονή και τα μεταφορικά

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις μας και ψάχνουμε όσο το δυνατόν πιο οικονομικές λύσεις. Τα μεταφορικά και η διαμονή είναι αυτά που αν δεν είμαστε προνοητικοί και σωστά οργανωμένοι, θα μας κοστίσουν ακριβά. Ένα από τα θετικά του να ταξιδεύεις την άνοιξη, είναι ότι μπορείς να απολαύσεις την αυθεντικότητα ενός μέρους, μακριά από τα πλήθη του καλοκαιριού. Παράλληλα, οι τιμές είναι πιο προσιτές σε σχέση με το καλοκαίρι, τόσο στη διαμονή, όσο και στην εστίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω θα δεις λοιπόν, μερικά νησιά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις με υπολογισμένα τα μεταφορικά και τη διαμονή για να δεις τι σε συμφέρει!

Άνδρος

Η άνοιξη της πάει πολύ της Άνδρου και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Αν σου αρέσει η θάλασσα αλλά θέλεις να δεις και γραφικά χωριά, τότε η Άνδρος είναι το ιδανικό μέρος. Θα φτάσεις από το λιμάνι της Ραφήνας μέσα σε δύο μόλις ώρες, πληρώνοντας 25€ το άτομο! Θα θαυμάσεις τα αρχοντικά σπίτια, τα ενετικά κάστρα, τις παλιές εκκλησιές, τους καταρράκτες, τα σπήλαια καθώς και πολλά μονοπάτια για πεζοπορία.

Οι παραλίες θα σε περιμένουν για τις πρώτες βουτιές της χρονιάς και τα διάφορα μαγαζάκια για φαγητό και ποτό, έχουν ήδη μπει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς! Τέλος, μπορείς να βρεις διαμονή σε ξενοδοχείο από 35€ τη βραδιά!

Τήνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τήνος θα σου δώσει απλόχερα όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας ταξιδιώτης. Θα ταξιδέψεις από το λιμάνι του Πειραιά για να φτάσεις στο ολάνθιστο νησί μετά από 4,5 ώρες περίπου με ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 35€. Θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα ανοιξιάτικο οδοιπορικό, στα πανέμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά που αναδεικνύουν την αυθεντική πλευρά της Τήνου. Είναι ένα νησί όπου αν έχεις όρεξη και χρόνο θα κάνεις πολλές περιηγήσεις και ανακαλύψεις!

Θα επισκεφθείς τον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, την πράσινη Καρδιανή με την άπλετη θέα στη θάλασσα και πολλά ακόμη highlights της Τήνου. Για να μείνεις στο νησί θα χρειαστείς το λιγότερο 40€ τη βραδιά σε Airbnb.

Κύθνος

Παίρνοντας το καράβι από το Λαύριο, θα βρεθείς μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες στα μονοπάτια της Κύθνου, στα πανέμορφα χωριά της και στα ερημωμένα της κάστρα. Το εισιτήριό σου θα κοστίσει μόλις 32€ με επιστροφή! Η Χώρα θα σε περιμένει για να απολαύσεις κυκλαδίτικο αέρα, με τη Δρυοπίδα και τις κεραμιδοσκεπές της πάνω από τα άσπρα-μπλε σπιτάκια να σπάνε την κυκλαδίτικη ομοιομορφία.

Θα πας στο εντυπωσιακό Σπήλαιο Καταφύκι και στην πανέμορφη παραλία που λέγεται Κολώνα. Εκτός από την Κολώνα όμως θα βρεις και άλλες πολλές αμμουδερές παραλίες που είναι ό,τι πρέπει για να επιχειρήσεις τα πρώτα σου μπάνια. Δωμάτιο σε ξενοδοχείο μπορείς να βρεις από 35€ τη βραδιά!

Σύρος

Η Σύρος είναι γεμάτη χρώματα και αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι το γεγονός πως είναι ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, γεμάτο με επιβλητικά αρχοντικά από τον 19ο αιώνα. Θα ταξιδέψεις από τον Πειραιά και θα φτάσεις μετά από 3,5 ώρες περίπου, ενώ θα πληρώσεις γύρω στα 70€ πήγαινε – έλα. Έχει αρκετά μουσεία που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό «τουρίστα».

Και τέλος, έχει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες διαδρομές, που θα απολαύσεις υπό το φως του ηλιοβασιλέματος και φυσικά μια από τις καλύτερες κουζίνες των Κυκλάδων. Στη Σύρο θα βρεις Airbnb με 39€ τη βραδιά, για τους ανοιξιάτικους μήνες.

Κέα / Τζια

Η Τζια ή αλλιώς Κέα είναι ο προορισμός-αστραπή στις Κυκλάδες, για να αισθανθείς το αιγαιοπελαγίτικο αεράκι και να έχεις στη λίστα σου ακόμη μία ανοιξιάτικη εμπειρία. Αυτή η απόδραση θα αξίζει ακόμη περισσότερο, αν σου πω ότι μέσα σε μία ώρα θα έχεις φτάσει με καράβι από το Λαύριο, πληρώνοντας μόνο 26€ με επιστροφή! Θα περάσεις υπέροχες στιγμές κάνοντας βόλτες στην αμφιθεατρικά χτισμένη Ιουλίδα, μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων.

Θα επισκεφθείς την Αρχαία Καρθαία και θα εξερευνήσεις τα πλακόστρωτα σοκάκια που απλώνονται σε όλο το νησί. Η περιήγηση στα μονοπάτια του νησιού είναι μαγευτική, αφού διασχίζοντάς τα, περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πηγές και γραφικά μοναστήρια, καταλήγοντας σε υπέροχες παραλίες που είναι ιδανικές για τις πρώτες ανοιξιάτικες βουτιές. Τέλος, στην Κέα θα βρεις ξενοδοχεία με 50€ τη βραδιά, με πρωινό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 173 / position2: 940
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb