WELLNESS

Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες; Τροφές που προτείνουν οι διατροφολόγοι

Τις έχεις στη διατροφή σου;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες; Τροφές που προτείνουν οι διατροφολόγοι
@healthyfitness_dietfoods

Ενώ οι ανάγκες μας σε διατροφή είναι περίπου ίδιες, οι γυναίκες με τους άνδρες έχουν και βασικές διαφορές στον οργανισμό. Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα θέματα μεταβολισμού και οργανισμού, θα πρέπει να σκεφτούμε και τις ορμόνες. Οι γυναίκες έχουν διαφορετική λειτουργία οργανισμού, γιατί έχουν τον έμμηνο κύκλο, την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση. Η διατροφή βοηθάει σε όλες τις φάσεις και τις ηλικίες. Οι διατροφολόγοι προτείνουν τροφές που είναι καλό να τρώμε οι γυναίκες. 

Ποιες τροφές πρέπει να τρώνε οι γυναίκες σύμφωνα με τους διατροφολόγους:

Φιστίκια

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτoυ για πολλές γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα φιστίκια μπορεί να βοηθήσουν πολύ για την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον, παρέχουν περισσότερα από 30 θρεπτικά συστατικά και περισσότερη πρωτεΐνη από πολλές άλλες τροφές.

Τόφου

Το tofu είναι μια ευέλικτη τροφή που όμως θέλει καλή προετοιμασία. Έχει πολλά διατροφικά οφέλη και μπορεί να βοηθήσει πολύ με την οστεοπόρωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elle Rizo (@elles.kitchen.kauldron)

Σπαράγγι

Ακόμα ένα πράσινο λαχανικό που έχει θρεπτική αξία είναι τα σπαράγγια. Διατροφολόγοι τονίζουν ότι τα σπαράγγια είναι ένα από τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, μια σημαντική βιταμίνη που προλαμβάνει την αναιμία, βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων και είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι από τις πιο δημοφιλή τροφές και όχι άδικα. Είναι νόστιμα και θρεπτικά. Περιέχουν καλά λιπαρά, που είναι απαραίτητα για όλες τις γυναίκες για τη βέλτιστη υγεία του κυκλοφορικού. Επιπλέον, καταπολεμούν τις καρδιακές παθήσεις και την αρτηριοσκλήρωση. Είναι επίσης, πολύ καλά για τα μαλλιά και το δέρμα. 

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι, συγκεκριμένα, είναι θρεπτικό για τις γυναίκες, προσφέρει πρωτεΐνη για τη συντήρηση και ανάπτυξη των μυών, ασβέστιο για γερά οστά και ωφέλιμα προβιοτικά βακτήρια για την υποστήριξη της υγείας του εντέρου. Επιπλέον, βοηθά το πεπτικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb