ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να αντιμετωπίσεις τους αντιπαθητικούς συναδέλφους;

Για να κάνεις τη συναναστροφή σας πιο υποφερτή
Γράφει η MATINA KONTOY
Πώς να αντιμετωπίσεις τους αντιπαθητικούς συναδέλφους;
Photo by rthanuthattaphong (www.envato.com)

Κάποια στιγμή στην καριέρα σου, αναμφίβολα θα συναντήσεις συναδέλφους που θα σε εκνευρίσουν και θα σε φτάσουν στα όριά σου. Ίσως, φταίνε οι απόψεις τους, η αλαζονεία τους, ή απλά η αύρα τους η οποία δεν ταιριάζει με τη δική σου. Σε μια δουλειά ωστόσο, όποια κι αν είναι αυτή, δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να συναναστρεφόμαστε πολλούς ανθρώπους, καθένας με διαφορετική προσωπικότητα και χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με κάποιους τα βρίσκουμε, ενώ άλλοι, είναι πραγματικά ανυπόφοροι. Το ζήτημα είναι πως οι ενοχλητικοί συνάδελφοι μπορεί να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε την επαφή μαζί τους, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε τη συναναστροφή λιγάκι πιο υποφερτή. Πώς;

Εστίασε στο να ελέγχεις τον εαυτό σου

Είναι εύκολο να εύχεσαι ο συνάδελφός σας να αλλάξει και να σταματήσει να σε εκνευρίζει. Όμως τέτοιου είδους σκέψεις δε θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα.  Μην ξεχνάς ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τους άλλους, αλλά μόνο τον τρόπο με τον οποίο εσύ τους αντιμετωπίζεις. Επομένως, χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να βελτιώσεις εσένα και να θέσεις όρια και όχι στο να αλλάξεις τους άλλους.

Η καλοσύνη είναι το πιο δυνατό όπλο

Σε περίπτωση που έχεις να κάνεις με ένα αρνητικό (με οποιονδήποτε τρόπο) άτομο στον χώρο εργασίας σου, είναι σημαντικό να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μη χάνεις την ευγένειά σου. Ακόμα κι αν ο συνάδελφός σου κάνει τα πάντα για να σε προκαλέσει, μην τον αφήσεις να τα καταφέρει. Μείνε μακριά από διαφωνίες ή συζητήσεις που θα προκαλούσαν αρνητικό αντίκτυπο στη δουλειά σου.

Βρες τον πραγματικό λόγο που δεν τον/τους συμπαθείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές φορές, το να αντιπαθούμε κάποιον είναι ένα εντελώς φυσιολογικό και αποδεκτό κομμάτι της ζωής. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους δεν τα πάμε καλά. Παρόλα αυτά, η πρώτη εντύπωση που έχουμε για κάποιον άνθρωπο δεν είναι απαραίτητα και σωστή. Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους, μέχρι να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Αντιπαθητικοί συνάδελφοι υπάρχουν σε όλες τις δουλειές. Θα πρέπει να βρεις όμως τι είναι αυτό που τους καθιστά αντιπαθητικούς για εσένα, για να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις.

Φταίνε σίγουρα οι αντιπαθητικοί συνάδελφοι ή μήπως έχεις εσύ το πρόβλημα;

Μερικές φορές ο λόγος που δε συμπαθείς ένα συνάδελφο σου είναι επειδή αυτό το άτομο έχει τις ίδιες κακές συνήθειες με εσένα. Όταν αντανακλούν σε εσένα, δε σου αρέσει. Αναρωτήσου αν τα παράπονα και οι παρατηρήσεις που έχεις για τους συναδέλφους σου έχουν βάση και άκουσε και τη δική τους πλευρά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 399 / position2: 1367
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb