WELLNESS

Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες στον οpγασμό

Τι δείχνει νέα έρευνα
Από το NEWSROOM
Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες στον οpγασμό
Photo by Becca Tapert on Unsplash

Οι ειδικοί φαίνεται πως βρήκαν τον λόγο για τον οποίο οι ανδρικοί οpγασμοί είναι πιο συχνοί από τους γυναικείους. Σε μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey, προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν πολλούς και πιο συχνούς οpγασμούς σε μια σχέση, θέλουν και περιμένουν ακόμα περισσότερους. Ωστόσο, όταν ένα άτομο φτάνει στην κορύφωση λιγότερο συχνά, συμβαίνει το αντίθετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Seχ Roles και το αντικείμενο έρευνας της ήταν το κενό που υπάρχει στα επίπεδα οpγασμών ανάμεσα στα δυο φύλα. Εκεί παρατηρείται ένα καθιερωμένο φαινόμενο, βάσει του οποίου οι άντρες έχουν περισσότερους οpγασμους από τις γυναίκες στο ετεροφυλοφιλικό σeξ.

Με δεδομένο ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερους οpγασμούς, η έρευνα απαντά στο γιατί οι γυναίκες δίνουν λιγότερη έμφαση στον οpγασμό, όσον αφορά τη σeξουαλική τους ικανοποίηση. Ο κύκλος αυτός στην ανισότητα των οpγασμών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μοιάζει να επαναλαμβάνεται μέσα σε μια σχέση, όσο οι γυναίκες που έχουν λιγότερους οpγασμούς τείνουν να μειώνουν τη σημασία που έχει για αυτές η σeξουαλική απόλαυση.

Η έρευνα έγινε σε 104 ενεργά σeξουαλικά ζευγάρια, με βάση της συχνότητα των οpγασμών, τον ιδανικό αριθμό οpγασμών για τον καθένα και πράγματι, βρήκαν ένα κενό ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, με τους άντρες να φτάνουν σε οpγασμό πιο συχνά από τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι προσδοκίες μας διαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας, άρα όσο πιο σπάνιοι είναι οι γυναικείοι οργασμοί τόσο λιγότερο τους επιθυμούν και τους περιμένουν» τόνισε η Grace Wetzel, υποψήφια διδάκτωρ κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers. Οι επιθυμίες αλλά και οι προσδοκίες ενός ατόμου για κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, επηρεάζουν τη μελλοντική του συμπεριφορά, όπως σημειώνει.

«Το χάσμα των οργασμών έχει επιπτώσεις στην γυναικεία ευχαρίστηση, ενδυνάμωση, σeξουαλική ικανοποίηση και τη γενικότερη ευημερία» τόνισε η Wetzel, προσθέτοντας πως οι γυναίκες ικανοποιούνται με πολύ λιγότερα κατά τη σeξουαλική επαφή τους με τους άνδρες και αυτό οδηγεί σε αυτό το χάσμα.

Οι ερευνητές λοιπόν, τονίζουν πως οι γυναίκες πρέπει να αυξήσουν τις προσδοκίες τους και πως το δικαίωμα τους στον οpγασμό κατά τη διάρκεια του σeξ έχει μεγάλη σημασία, με σκοπό να αλλάξει αυτός ο κύκλος για τις γυναίκες που επιθυμούν περισσότερους οpγασμούς στις σeξουαλικές τους σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 282 / position2: 974
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb