ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού και πώς θα το... πάθεις κι εσύ

Αν σκρολάρεις αρκετά στο TikTok μπορεί να έχεις δει το trend
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού και πώς θα το... πάθεις κι εσύ
Φωτογραφία από Alena Shekhovtcova

Το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού είναι και δεν είναι τόσο απλό όσο μια ισχυρή νοοτροπία. Με άλλα λόγια, πίστεψε ότι είσαι τυχερή και ότι ο κόσμος λειτουργεί υπέρ σου και έτσι θα είναι (;)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν σκρολάρεις αρκετά στο TikTok μπορεί να έχεις δει το trend που ονομάζεται Σύνδρομο Τυχερού Κοριτσιού. Το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού (Lucky Girl Syndrome) είναι όταν κάποιος αναπτύσσει σκέψεις και πεποιθήσεις ότι είναι τυχερός, ότι τα πράγματα του πάνε καλά και ότι ό,τι θέλει υπάρχει ήδη ή είναι στο δρόμο του. Με άλλα λόγια, πίστεψε ότι είσαι τυχερή και ότι ο κόσμος λειτουργεί υπέρ σου και έτσι θα είναι.

Η ιδέα και η αυξανόμενη δημοτικότητα του LGS συγκινούν και απογοητεύουν εξίσου πολλούς ανθρώπους. Άλλοι λένε πως δεν μπορείτε απλώς να σκεφτείτε καλά πράγματα για να συμβούν, και άλλοι λένε πως μπορείς να τραβήξεις κοντά σου την τύχη. Και τα δύο όμως είναι σωστά και απαιτούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το LGS μπορεί να τροφοδοτήσει μια ηττοπαθή νοοτροπία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον να ξεφύγει από αυτή τη νοοτροπία και να βελτιώσει τον εαυτό του. Η επιτυχία ή η αποτυχία της επιδίωξης αυτής της πρακτικής έγκειται στην ικανότητα ενός ατόμου να καταλάβει και να δει τον εαυτό του με ειλικρίνεια. Εάν το χρησιμοποιήσει ως διαφυγή, θα τροφοδοτηθεί από αυτό. Αν το χρησιμοποιήσει ως ενθάρρυνση, θα το τροφοδοτήσει.

«Πρόσεχε τις σκέψεις σου, γίνονται τα λόγια σου. Πρόσεχε τα λόγια σου, γίνονται οι πράξεις σου. Πρόσεξε τις πράξεις σου, γίνονται συνήθειές σου. πρόσεχε τις συνήθειές σου, γίνονται ο χαρακτήρας σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το LGS αφορά την επίγνωση των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας. Αυτά έχουν τις ρίζες τους σε πολλές ψυχολογικές, φιλοσοφικές και πνευματικές έννοιες. Αυτά περιλαμβάνουν το Δικτυακό Σύστημα Ενεργοποίησης, τη Συγχρονικότητα και τον Νόμο της Έλξης.

Από ψυχολογικής σκοπιάς, το LGS βασίζεται στο Reticular Activating System (RAS), ένα δίκτυο νευρώνων στο εγκεφαλικό στέλεχος που φιλτράρει τις πληροφορίες. Μεσολαβεί στη συμπεριφορά στο κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου, τον υποθάλαμο, καθώς και τον επεξεργαστή πληροφοριών του, τον θάλαμο, και μεταφέρει όλες αυτές τις πληροφορίες στον φλοιό μας, όπου βρίσκονται οι σκέψεις, η λογική, η μάθηση και η συνείδησή μας. Αν εστιάσουμε στα αρνητικά, θα δούμε συχνά τα αρνητικά. Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ομορφιά στον κόσμο γύρω μας, βλέπουμε ομορφιά στον κόσμο γύρω μας. Η διαφορά τώρα είναι ότι το μυαλό σας είναι έτοιμο να είναι ευαίσθητο και σε εγρήγορση στις ευκαιρίες

Με απλά λόγια, αυτό που πιστεύεις, έτσι θα λάβεις.

Πιστεύεις στη σύμπτωση; Μια στενή σχέση με τη σύμπτωση είναι η συγχρονικότητα, όπου οι συμπτώσεις που δεν έχουν αιτία ή σχέση, πηγάζουν από αυτό που σκέφτεσαι και αναζητάς. Ο ψυχολόγος Carl Jung το ορίζει ως τον έξω κόσμο που αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό κόσμο κάποιου, όπως τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις του.

Ο νόμος της έλξης είναι ένας άλλος τρόπος για να βρούμε συνδέσεις στον έξω κόσμο που αντανακλούν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας. Ο νόμος της έλξης είναι ο εξής. Το θετικό έλκει το θετικό και το αρνητικό έλκει το αρνητικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 416 / position2: 1408
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb