ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού

Για να μην καταλήξεις με ένα «ακατάλληλο» άτομο
Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΜΑΡ 24, 2023
5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού
Photo by LightFieldStudios (www.envato.com)

Υπάρχουν μερικά red flags που όχι μόνο είναι ορατά από τα πρώτα κιόλας ραντεβού με έναν άνθρωπο, αλλά και που θα πρέπει να προσέξεις ιδιαιτέρως, μιας που όταν επαναλαμβάνονται, ρισκάρεις να εμπλακείς ερωτικά με κάποιον που δεν θα έπρεπε. Παρατήρησε λοιπόν αν στις πρώτες σας εξόδους υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές και δείξε προσοχή στο πώς θα κινηθείς στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε σέβεται τα όριά σου

Δώσε προσοχή στο πώς αντιδρά το ραντεβού σου όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει ή όταν εκφράζεις μια προτίμηση για κάτι με το οποίο διαφωνεί. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος άλλος αντιδρά στα όριά σου είναι πολύ αποκαλυπτικός. Σου φέρεται με σεβασμό ή παραβιάζει τα όριά σου χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το πώς αισθάνεσαι;

Μιλά για τον εαυτό του όλη την ώρα

Το ραντεβού σου μιλάει σε εσένα ή μαζί σου; Υπάρχει διαφορά. Όταν κάποιος μιλάει μόνο για τον εαυτό του και δε σου κάνει ερωτήσεις ή δε σου αφήνει χώρο να μοιραστείς περισσότερα για τον εαυτό σου, σημαίνει ότι έχεις απέναντί σου ένα εγωπαθές άτομο. Είναι σχεδόν σαν να μην έχει σημασία αν βρίσκεσαι εκεί ή όχι, επειδή η συζήτηση δεν είναι διαδραστική. Είναι δύσκολο να οικοδομήσεις μια συναισθηματική σχέση ή να νιώσεις κοντά σε κάποιον όταν δεν αισθάνεσαι ότι σε βλέπουν ή σε ακούνε.

Πίνει υπερβολικά πολύ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν βγεις με κάποιον και βλέπεις ότι μεθάει ή παραπατάει, ενώ μόλις γνωριστήκατε και στις λίγες ώρες που διαρκεί ένα από τα πρώτα ραντεβού, σκέψου σοβαρά μήπως το άτομο αυτό πάσχει από ένα σοβαρότερο ζήτημα αλκοολισμού. Και το αν θα ήθελες να κάνεις σχέση με ένα άτομο με αυτά τα μπαγκάζια.

 

Αναφέρεται σε έναν ή περισσότερους από τους πρώην συντρόφους τους ως “τρελούς”

Η συζήτηση για τους πρώην συντρόφους δεν είναι συνήθως ένα καλό θέμα για το πρώτο ραντεβού γενικά, αλλά αν προκύψει και @ συνοδός σου αποκαλεί τ@ν πρώην σύντροφό τ@  “τρελό” ή συζητάει για τ@ν πρώην τ@ με υποτιμητικό τρόπο, αυτό δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να κάνει ακριβώς το ίδιο και με εσένα.

 

Σου κάνει love bοmbιng

Αν από τα πρώτα κιόλας ραντεβού νιώθεις ότι σε γεμίζει με κομπλιμέντα, σου κάνει υπερβολικά δώρα και γενικά λέει «μεγάλα λόγια», τότε το love bοmbing που βιώνεις είναι μια ένδειξη ενός ανθρώπου που ξεπερνά πολύ εύκολα τα όρια. Ή δε σκέφτεται ιδιαίτερα ώριμα και ανάλογα με την κατάσταση. Δεν έχει σημασία για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό, αλλά το ότι εσύ πρέπει να το αναγνωρίσεις και να φύγεις όσο είναι νωρίς.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 81 / position2: 1014
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb