WELLNESS

Διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για τη μάχη τους με την ενδομητρίωση

Stars που μίλησαν για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, δείχνοντας πόσο συνήθης και συχνή μπορεί να είναι
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για τη μάχη τους με την ενδομητρίωση

Ο Μάρτιος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση και στάθηκε αφορμή για να προβάλλουμε τις διάσημες γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά για τους πόνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ζώντας με αυτή ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Lena Dunham

H δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς Girls του HBO αντιμετωπίζει τον πόνο της ενδομητρίωσης για περισσότερο από μια δεκαετία. Έχει κάνει οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις και έχει δοκιμάσει πολλές άλλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού και της θεραπείας του πυελικού εδάφους, πριν κάνει μια αμφιλεγόμενη επιλογή. Στις αρχές του 2018, σε ηλικία 31 ετών, ο Dunham έκανε υστερεκτομή. Έγραψε μια βαθιά προσωπική έκθεση για τη Vogue για την απόφασή της.

Susan Sarandon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτήν την ηθοποιό δόθηκε αυτό που αποκαλεί "ελλιπής διάγνωση" αφού αντιμετώπιζε λιποθυμία και αιμορραγία για χρόνια. Οι γιατροί της έβαλαν αντισυλληπτικά χάπια και παυσίπονα. Έκανε τρία παιδιά και λέει ότι είναι «μια από τις τυχερές». H Sarandon λέει στις γυναίκες να ακούσουν το σώμα τους και να ενεργήσουν σύμφωνα με αυτό που νιώθουν. «Αυτό δεν είναι μέρος του να είσαι γυναίκα», είπε σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Endometriosis το 2016. «Κάτι μπορεί να γίνει».

Whoopi Goldberg

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια της τηλεόρασης είχε ενδομητρίωση πριν από περίπου 40 χρόνια, αλλά ήταν αρκετά τυχερή που είχε καλούς γιατρούς που την έπιασαν νωρίς και "καθάρισαν" τα συμπτώματά της. Εν μέρει, ως αποτέλεσμα της εμπειρίας της, δημιούργησε το Whoopi & Maya, μια σειρά προϊόντων κάνναβης που έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίζουν τους πόνους της περιόδου.

Emma Bunton

Η τραγουδίστρια και στιχουργός και μέλος των Spice Girls (είναι η «Baby Spice»), η Bunton διαγνώστηκε με ενδομητρίωση σε ηλικία 25 ετών. «Θυμάμαι τον γιατρό να λέει τότε: «Το 50 τοις εκατό των γυναικών με ενδομητρίωση συνεχίζουν να κάνουν παιδιά.» Σκέφτηκα, «Μόνο το 50 τοις εκατό;» Με κατάτρομαξε τη ζωή», είπε στη Daily Mail. Στη συνέχεια γέννησε δύο γιους.

Halsey

Η Halsey, μια τραγουδίστρια, έχει μιλήσει ανοιχτά για την ενδομητρίωση της στα social media, χρησιμοποιώντας το hashtag #endowarrior. Έχει υποστεί πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και είχε μια αποβολή στα 20 της. «Μπορεί να αισθάνεται σαν μια άμεση επίθεση στη γυναικεία σου υπόσταση», είπε η Halsey σε έναν έρανο το 2018 για το Ίδρυμα Ενδομητρίωσης της Αμερικής. Όμως, προσθέτει, τώρα ξέρει ότι μπορεί να «ξεπεράσει τα πάντα». Απέκτησε το πρώτο της παιδί, έναν γιο, το 2021.

Emma Roberts

Η ηθοποιός Emma Roberts αντιμετώπιζε τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης από έφηβη, ωστόσο, δεν έλαβε διάγνωση μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των 20-αλλά μέχρι εκείνο το σημείο, η πάθηση είχε ήδη επηρεάσει τη γονιμότητά της, οδηγώντας την να παγώσει τα ωάρια της. Σε μια συνέντευξη για το περιοδικό Cosmopolitan, είπε: «Πάντα είχα εξουθενωτικές κράμπες στις περιόδους, τόσο άσχημες που έχανα το σχολείο και, αργότερα, έπρεπε να ακυρώσω συναντήσεις. Το ανέφερα αυτό στον γιατρό μου, ο οποίος δεν το εξέτασε και με έστειλε σπίτι γιατί ίσως ήμουν δραματική; Στα τέλη της δεκαετίας των 20 μου, είχα απλώς μια αίσθηση ότι έπρεπε να στραφώ σε μια γυναίκα γιατρό. Ήταν η καλύτερη απόφαση. Έκανε εξετάσεις, με έστειλε σε έναν ειδικό. «Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήμουν δραματική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 169 / position2: 820
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb