ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

H Λίνα έχει στήσει ένα Creative Content Agency και δε σταματάει να δημιουργεί

H founder της Linear είναι ένα κορίτσι που μας δίνει έμπνευση με τη δημιουργικότητά της!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
H Λίνα έχει στήσει ένα Creative Content Agency και δε σταματάει να δημιουργεί

Γεννημένη στο τέλος της δεκαετίας του 80 ξεκίνησε την πορεία της από τη Θεσσαλονίκη και το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, γρήγορα όμως την κέρδισε η πρωτεύουσα. Από το 2013 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τα social media και το branding, τόσο σε μεγάλες εταιρίες όσο και ως freelancer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία 4 χρόνια έχει δημιουργήσει την Linear, το δικό της creative content agency που επικεντρώνεται στο brand και content strategy. Επίσης, τα τελευταία 4 χρόνια, η Λίνα είναι μέλος της διδακτικής ομάδας του AD and PR Lab, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

H μέρα μου ξεκινάει στις 7 το πρωί, με πρώτη κίνηση τσεκάρισμα κινητού – δυστυχώς- μην και έχει συμβεί κάποια καταστροφή. Φανταστικό ξύπνημα! Η συνέχεια έχει την κλασική βόλτα του μοναδικού #tikisthedog και ξεκινάμε μαζί, για γραφείο. Καφές, άνοιγμα pc, emails, οργάνωση, υποδοχή της ομάδας και τη συνέχεια τη φαντάζεσαι. Calls, meetings με το Linear team, αλλαγούλες, κυνήγι πληρωμών μαζί με το λογιστήριο και μέσα σε όλα κους κους με την ομάδα, γέλια και ευχάριστα διαλείμματα. Ανάλογα τη μέρα, έξοδος, γυμναστική, Netflix.  Ύπνος, συνήθως στις 11.

Έχει μια γυναίκα δυσκολίες στο να διευθύνει ένα creative content agency; Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντάς σε αυτή τη δουλειά;

Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι πολύ τυχερή που έχω συνεργάτες και πελάτες που σέβονται και στηρίζουν απόλυτα τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Έχουν υπάρξει και συμπεριφορές που είναι ακραίες, αλλά είναι ευτυχώς λίγες. Δεν έχουν να κάνουν με το industry έχουν να κάνουν αποκλειστικά με κακούς χαρακτήρες. Ευτυχώς πλέον, τις διαχειρίζομαι. Είναι και αυτό μέρος της εξέλιξης.

Μια από τις βασικές δυσκολίες είναι το έξτρα άγχος για προβλήματα και καταστάσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις ή για κάποιες δυνατές αποτυχίες. Στην αρχή τα παίρνεις όλα, πολύ προσωπικά. Μετά, μαθαίνεις. Ό,τι κι αν συμβεί, προσπαθώ να κάνω φόκους στους στόχους που έχω βάλει και να σκέφτομαι ότι όλα στο τέλος, θα πάνε καλά.

Ήταν ένα επάγγελμα που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Αποφοίτησα από τη Δημοσιογραφία Θεσσαλονίκης, με στόχο να γίνω μια καλή δημοσιογράφος. Παιδί τότε, μέσα στη βαθιά κρίση, άλλαξα πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα. Τα social media -καμία σχέση με το σήμερα - εμφανίστηκαν μπροστά μου, 10 χρόνια πριν. Ασχολήθηκα, άρπαξα ευκαιρίες και όταν είδα και δοκίμασα διαφορετικά πράγματα, πήρα τη μεγάλη απόφαση.

4 χρόνια πριν και εγένετο η Linear. Μετά κόπων και βασάνων. Η Linear, ξεκίνησε και μεγάλωσε με τη βοήθεια φίλων. Φίλων που μίλησαν για εμάς, που μας σύστησαν, που μας στήριξαν στα εύκολα και στα δύσκολα. Τους ευχαριστώ γι’αυτό.

Τι είναι αυτό που σου δίνει χαρά στην εργασιακή καθημερινότητα;

Η ομάδα, τα brainstorming μεταξύ μας και με οτιδήποτε creative καταπιανόμαστε. Αγαπάμε τα videos! Χαρά μου δίνει επίσης και η επικοινωνία με καλούς συνεργάτες, που αλληλοστηριζόμαστε, ανταλλάζουμε ιδέες και απόψεις. Τεράστια χαρά μου δίνει, όταν οι πελάτες, πληρώνουν στην ώρα τους! Βασικό, για να μπορούμε να υπάρχουμε.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Να έχω περισσότερο χρόνο για εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Αλλά ποιος έχει περισσότερο χρόνο (με τέτοιους ρυθμούς) για να τον έχω εγώ; Όλα μπορούν να γίνουν βέβαια, με ισορροπία. Κάποιες φορές το βρίσκεις, κάποιες το χάνεις. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και όσα κάνουμε. Δε θέλω να παραπονιέμαι, αλλά να είμαι ευγνώμων για όσα έχω / έχουμε. Πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο, that’s the spirit!

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη;

Δουλειά, επιμονή, υπομονή και γερό στομάχι. Να μην αφήσει ευκαιρία χαμένη, να διεκδικεί, να επικοινωνεί, να γνωρίζει κόσμο, να μιλάει για όσα θέλει και ονειρεύεται. Να έχει ανθρώπους δίπλα της, να τη στηρίζουν.

Όλα στο τέλος, θα πάνε καλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 324 / position2: 4304
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb