THINK

Η συγγραφέας που έγραψε ένα από τα μεγαλύτερα best sellers, υπογράφοντας ως άντρας

Τόσο η αυτοβιογραφία της όσο και το διήγημά της γυρίστηκαν σε ταινίες που βραβεύτηκαν με Όσκαρ.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η συγγραφέας που έγραψε ένα από τα μεγαλύτερα best sellers, υπογράφοντας ως άντρας

Η βαρόνη Karen Dinesen Christenze von Blixen-Finecke (1885-1962), που υπέγραφε με το όνομα Isak Dinesen, ήταν μια Δανή συγγραφέας που έγραψε μπεστ σέλερ, όπως τα απομνημονεύματα της στο «Out of Africa» βασισμένα στα χρόνια της ζωής της σε μια φυτεία καφέ στην Κένυα αλλά και την ιστορία της στο «Babette’s Feast». Τόσο η αυτοβιογραφία της όσο και το διήγημά της γυρίστηκαν σε ταινίες που βραβεύτηκαν με Όσκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Karen παντρεύτηκε τον Σουηδό ευγενή Bror Fredrik "Blix" von Blixen-Finecke το 1914 και χρησιμοποίησαν τα χρήματα της οικογένειας της Karen για να αγοράσουν μια φυτεία καφέ 4.500 στρεμμάτων κοντά στο Ναϊρόμπι. Ο γάμος δε στέφθηκε με επιτυχία. Το αγρόκτημα δεν ευημερούσε, ο Blixen είχε χρέη που δεν μπορούσε να πληρώσει και περνούσε τον χρόνο του κυνηγώντας θηράματα και πηγαίνοντας με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό γυναικών. Στη συνέχεια, η Karen προσβλήθηκε από σύφιλη από τον σύζυγό της. Χώρισαν επίσημα το 1925, αλλά ήταν ήδη 4 χρόνια χωριστά.

Η Karen ερωτεύτηκε τον τολμηρό Άγγλο αριστοκράτη Finch Hatton και έζησαν μαζί, για αρκετά χρόνια. Την άφησε για μια άλλη γυναίκα, λίγο πριν πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 1931 σε ηλικία 44 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτυχία, λέγεται, είναι η καλύτερη εκδίκηση. Η Karen με τη ζωή της σε χάος, επέστρεψε στη Δανία και ξανάφτιαξε τη ζωή της γράφοντας. 

Απέκτησε παγκόσμια φήμη με το «Out of Africa», που εκδόθηκε το 1937, έγραψε πολλά βιβλία διηγημάτων που πήγαν πολύ καλά και ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Αναφέρθηκε ότι δεν κέρδισε επειδή οι Σουηδοί κριτές φέρεται να ανησυχούσαν να δείξουν ευνοιοκρατία στους Σκανδιναβούς συγγραφείς. 

Η Karen κέρδισε πολλά βραβεία και διακρίσεις και τα έργα της έγιναν μεταθανάτια γνωστά σε μια άλλη γενιά όταν κυκλοφόρησε το 1985 η όμορφη ταινία «Out of Africa», με πρωταγωνιστές τη Meryl Streep και τον Robert Redford.

Η Karen υπέφερε από κακή υγεία για μεγάλο μέρος της ζωής της και πέθανε το 1962 σε ηλικία 77 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 548 / position2: 974
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb