SKIN CARE

Αυτές οι μικρές αλλαγές του ενός λεπτού θα σώσουν το δέρμα σου για πάντα

Πολύ πιο απλές απ` όσο φαντάζεσαι
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αυτές οι μικρές αλλαγές του ενός λεπτού θα σώσουν το δέρμα σου για πάντα
@fordtography

Το δέρμα σου είναι αυτό το όργανο του σώματος που χρειάζεται μεγάλη φροντίδα. Επιδρά με τους εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι αρκετές φορές το ταλαιπωρούν. Αν έχεις παρατηρήσει ξηρότητα, τότε θα μπορούσες να δεις τι θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιδερμίδα μας δείχνει το πότε έχει ανάγκη περισσότερη φροντίδα. Όταν βλέπεις ότι έχεις ξηρότητα, τότε ο επιδερμιδικός φραγμός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητι και ενδεχομένως πιο ερεθισμένο. Υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να δώσεις πίσω τη χαμένη λάμψη. 

Μερικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να σώσεις το δέρμα σου:

Κάνε layering

Το layering δεν εφαρμόζεται μόνο στα ρούχα, αλλά και στο skincare. Αντί να βάλεις μόνο ένα ενυδατικό προϊόν στο πρόσωπό σου, δοκίμασε περισσότερα. Ξεκίναμ με ένα toner, συνέχισμε με ένα serum με υαλουρονικό οξύ και μετά βάλε την κρέμα σου κι αν θέλεις ένα ενυδατικό mist.

Άλλαξε το cleanser σου

Αντί να χρησιμοποιείς ένα cleanser σε μορφή σαπουνιού, μπορείς να βάλει στη ρουτίνα σου κάποιο με βάση το έλαιο. Θα αφαιρέσεις το μακιγιάζ, αλλά δεν θα σφυδατώσεις το πρόσωπό σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thevanitydossier

Κάνε skin slugging

Ένα trend που βλέπουμε πάρα πολύ στο TikTok, είναι το slugging. Το έχουμε δει στα νύχια, αλλά και στο πρόσωπο πρόσφατα. Στο slugging, χρησιμοποιείται βαζελίνη στα ξηρά σημεία του προσώπου, έτσι ώστε να μαλακώσει το δέρμα. 

Μην ξεχνάς την απολέπιση

Η απολέπιση χημική και φυσική, χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα, ή μια φορά στις 15 μέρες. Θα σου επιτρέψει να διώξεις τα νεκρά κύτταρα, να διώξεις οτιδήποτε φράζει τους πόρους και να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου.

Δώσε έμφαση στο beauty sleep

Ο σωστός ύπνος, μας κάνει καλό. Αν κοιμάσαι νωρίς και αρκετές ώρες, θα δεις διαφορά σίγουρα στους μαύρους κύκλους. Επιπλέον, αφήνεις τα προϊόνρα να δράσουν την ώρα που κοιμάσαι και να ανανεωθούν τα κύτταρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb