WELLNESS

Μια απλή συνήθεια που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου το πρωί που ξυπνάς

Πριν ακόμα πιεις καφέ
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μια απλή συνήθεια που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου το πρωί που ξυπνάς
@jessinowo

Αν ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να πίνεις καφέ, τότε πρέπει να σου μιλήσουμε για μια άλλη συνήθεια που μπορείς να αποκτήσεις. Οι ειδικοί, λένε ότι είναι καλό να το κάνεις ακόμα και πριν πιεις καφέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως θα έχεις διαβάσει αρκετές φορές, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνεις την πρωινή σου ρουτίνα πιο υγιεινή. Δεν πρέπει να παραλείπεις κάποιες ανάγκες όπως το πρωινό σου, για παράδειγμα. Η ιδανική πρωινή ρουτίνα είναι διαφορετική για την κάθε μια από εμάς. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει μια συνήθεια που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.

Η απλή συνήθεια που θα αλλάξει τη ζωή σου με το που ξυπνάς

Σύμφωνα με έρευνες, η συνήθεια που θα αλλάξει τη ζωή μας είναι να βγούμε έξω το πρωί κατευθείαν. Ειδικά για όσες δουλεύουν από το σπίτι, θα είναι σίγουρα μια σημαντική αλλαγή. Κάποιες μέρες μπορεί να σου φαίνεται πραγματικά δύσκολο να ντυθείς να βγεις έξω, αλλά θα σου δώσει πραγματικά ώθηση για την υπόλοιπη μέρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝔸𝕟𝕟𝕖𝕜𝕖 𝔼𝕞𝕖𝕣𝕪 (@annekenanneke)

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι περνάμε το 90% του χρόνου μας μέσα. Αυτό δεν αφήνει πολύ χρόνο για να βγούμε και να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει απλώς το να βρίσκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, το να βγεις έξω την πρώτη ώρα από το ξύπνημα μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή σου. Τα οφέλη για την υγεία κυμαίνονται από το να νιώθεις καλύτερα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, μέχρι και να ζήσεις περισσότερο.

Το να είσαι έξω νωρίς, σε κάνει να νιώθεις ευεξία, σύμφωνα με ειδικούς και να είσαι alert για όλη την υπόλοιπη μέρα. Αυτό, σε προκαλεί να κινείσαι και να είσαι πιο δραστήρια. Ειδικά αν κάνεις καθιστική δουλειά, θα σε βοηθήσει να μην σε “απορροφήσει” η καρέκλα. 

Το ιδανικό είναι να έχεις μια καλή ρουτίνα ύπνου και το πρωί να βγαίνεις έξω και αν είναι δυνατόν να έχεις μια μισάωρη έκθεση στο φως του ήλιου. Δεν αναφερόμαστε στο να βγεις για τρέξιμο, αλλά μπορείς να περπατήσεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο, ή να ακούσεις το αγαπημένο σου podcast.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb