WELLNESS

Tι είναι οι θεραπείες του σκοταδιού και γιατί μπορεί να σε βοηθήσουν

Τι μπορείς να πετύχεις;
Από το NEWSROOM
Tι είναι οι θεραπείες του σκοταδιού και γιατί μπορεί να σε βοηθήσουν
@wicksandmorebygrace

Σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορία, που κινείται γρήγορα και τα social media είναι στην καθημερινότητά μας, είναι δύσκολο να βρεις ησυχία. Μάλιστα, μια τάση, τελευταία, είναι το detox από τα social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία, στο χώρο του self care και wellness, μια αρχαία πρακτική έχει αυξήσει τη δημοτικότητά της. Μια «σκοτεινή» αλλά αναζωογονητική πρακτική, θεωρεί ότι μπορεί να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας.

Τι είναι οι θεραπείες του σκοταδιού

Τα "Darkness Retreats”, βρέθηκαν πρόσφατα στο προσκήνιο εξαιτίας του πρωταγωνιστή των Green Bay Packers, Aaron Rodgers. Η απόσυρσή του μετά από 18 σεζόν στο NFL, έφερε στην επικαιρότητα τις μεθόδους αυτές. Αρκετοί, φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουν αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της διορατικότητας, αγγίζοντας έναν νοητικό χώρο που δεν βιώνεται συχνά υπό κανονικές συνθήκες.

Είναι γνωστές ως θεραπείες του σκοταδιού και είναι ακριβώς όπως ακούγονται. Οι συμμετέχοντες κάθονται στο απόλυτο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν τη δυνατότητα να φάνε και να πιουν νερό, καθώς αυτά τους παρέχονται. Βεβαίως, επειδή το περιβάλλον αυτό προωθεί την αποτοξίνωση, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ακόμη και τα γεύματα είναι ελαφριά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zaza Yurtsever (@darknesstherapy)

Ακόμα κι αν το ακούς πρώτη φορά, κι όμως, είναι κάτι πολύ παλιό. Τα καταφύγια στο σκοτάδι ήταν πολύ δημοφιλή εδώ και αιώνες σε θρησκείες όπως ο Θιβετιανός Βουδισμός και το Μπον, ένας κλάδος του παραδοσιακού Βουδισμού. Στη σύγχρονη εκδοχη τους, οι ειδικοί λένε ότι το απόλυτο σκοτάδι προάγει τα διαυγή όνειρα και τις παραισθήσεις.

Άνθρωποι που βίωσαν την εμπειρία είπαν ότι είδαν φώτα που αναβοσβήνουν στο σκοτάδι για αρκετές ώρες. Μια συμμετέχουσα, αναφέρει ότι ανακάλυψε το «εσωτερικό της φως» μέσα από τη διαδικασία. Πολλοί έχουν χάσει την αίσθηση του χρόνου, ή έχουν εμφανίσει παραισθήσεις. Λέγεται ότι σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, μέσα στην κατάσταση ησυχίας. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη της μεθόδου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb