ΥΓΕΙΑ

Τα λάθη που κάνεις και δεν ξεκουράζεσαι ποτέ πραγματικά

Ξεκουράζεσαι αληθινά; Πώς να κάνεις την ξεκούρασή σου πιο αναζωογονητική
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Τα λάθη που κάνεις και δεν ξεκουράζεσαι ποτέ πραγματικά
Φωτογραφία από Ivan Oboleninov

Το γεγονός ότι δεν εργάζεσαι ή γυμνάζεσαι συστηματικά, δεν σημαίνει ότι πραγματικά ξεκουράζεσαι και επαναφορτίζεις της μπαταρίες σου ... Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συχνά, δεν είμαστε πλήρως χαλαροί όταν δεν κάνουμε τίποτα. Κρατάμε το άγχος. Η βαθιά ανάπαυση είναι όταν αποσυνδέεσαι από την πρίζα και αναρρώνεις από το άγχος της ημέρας. Αλλά περαιτέρω, όταν περνάτε χρόνο σε μια βαθιά χαλαρή δεκτική κατάσταση, δίνετε πραγματικά στο σώμα σας μια ευκαιρία για επανορθωτική δραστηριότητα.

Σε κυτταρικό επίπεδο, αυτό σημαίνει δραστηριότητες «οικιακής φροντίδας» που διατηρούν ένα κύτταρο υγιές. Τα κύτταρα μας χρειάζονται χρόνο διακοπής λειτουργίας για να καθαρίσουν τα σκουπίδια και να επισκευάσουν σπασμένα μέρη. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι ξεκουραζόμαστε απλά επειδή δεν εργαζόμαστε ή δεν ασκούμαστε, αλλά στην πραγματικότητα, δε φτάνουμε σε αυτήν την πραγματική ζώνη ανάπαυσης. Η αληθινή ξεκούραση δεν είναι απλώς η απουσία άγχους ή δραστηριότητας – είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Πώς να ξεκουραστείς πραγματικά

Εξασκήσου στην αποδοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα ή να κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα. Οι πιθανότητες είναι ότι απλά δεν θα ολοκληρώσεις τα πάντα στη λίστα υποχρεώσεων σου μέχρι τη στιγμή που θέλεις. Και αυτό είναι 100% ΟΚ. Η πρακτική της αποδοχής σημαίνει ότι θα αποδεχτείς τον εαυτό σου και θα μετριάσεις τις προσδοκίες σου ανεξάρτητα από το πόση δουλειά έχεις να κάνεις.

Να είσαι λειτουργική

Το να είσαι διεκπεραιωτική σημαίνει ότι θα βάλεις το μυαλό σου να κάνεις κάτι και θα το κάνεις, όπως το να ξεκουραστείς. Θα πρέπει στη συνέχεια να αναρωτιέσαι «Είναι το μυαλό μου σε ηρεμία; Επιτρέπω πραγματικά στον εαυτό μου να «είμαι» αντί να «κάνω»;»

Απόλαυσε το περιβάλλον σου

Το να παρατηρείς το περιβάλλον σου «θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να είσαι απόλυτα παρών στο εδώ και τώρα». Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις μια κατάσταση ξεκούρασης. Δώσε χρόνο στην παρατήρηση: Πέρνα 5 λεπτά σε ένα παγκάκι, Παρατήρησε τον ήλιο επάνω στο δέρμα σου, Παρατήρησε τα χρώματα και τους ήχους γύρω σου, κ.α.

Απομακρύνσου από τις συσκευές

Οι οθόνες είναι γνωστό ότι σου κάνουν κακό και δε σε αφήνουν να ξεκουραστείς πραγματικά. Δώσε χρόνο στην ξεκούρασή σου, χωρίς να χαζεύεις στο κινητό ή στην τηλεόραση, κυρίως πριν κοιμηθείς, αλλά και αφού ξυπνήσεις το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 325 / position2: 949
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb