ENTERTAINMENT

Όλες οι διασημότητες που έχουν παλέψει με τον εθισμό τους στα ναρκωτικά & στο αλκοόλ

Και έχουν μιλήσει ανοιχτά για όσα πέρασαν ή περνάνε!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Όλες οι διασημότητες που έχουν παλέψει με τον εθισμό τους στα ναρκωτικά & στο αλκοόλ

Ο Κάνι Γουέστ, ο Μπραντ Πιτ, ο Μπεν Άφλεκ — καθώς και άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα καταπολεμούν τον εθισμό είτε είναι γιατροί, δικηγόροι, φοιτητές, μητέρες που μένουν στο σπίτι, επαγγελματίες αθλητές ή καλλιτέχνες. Και ενώ κάποιοι αγωνίζονται στη σιωπή για πολλά χρόνια, είναι σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι διασημότητες που έχουν αγωνιστεί με τον εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ μιλούν ανοιχτά, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα - και η Demi Moore, η Jessica Simpson, η Oprah Winfrey και άλλοι σταρ έχουν κάνει όλοι αυτή τη γενναία επιλογή.

Αυτές οι διασημότητες και η ειλικρίνειά τους υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο εθισμός δεν κάνει διακρίσεις και το να παλεύεις με τον εθισμό δεν πρέπει να σε κάνει να ντρέπεσαι. Είναι μια ανθρώπινη εμπειρία που για να νικήσει κάποιος πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο.

Lucy Hale

Φέτος, την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση η ηθοποιός. «Αυτή είναι μια ανάρτηση για την αγάπη του εαυτού μου και για το σπουδαιότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Στις 2 Ιανουαρίου 2023 γιόρτασα έναν χρόνο νηφαλιότητας». Συνέχισε, «Ενώ αυτό το ταξίδι ήταν ως επί το πλείστον ιδιωτικό, ένιωσα υποχρεωμένος απόψε να ενημερώσω όποιον παλεύει να καταλάβει ότι δεν είστε μόνοι και ότι αγαπιέστε».

Drew Barrymore

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Drew εκτέθηκε στη σκηνή των πάρτι του Χόλιγουντ σε πολύ νεαρή ηλικία και μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης για εθισμό στην κοκαΐνη όταν ήταν 14 ετών. Μιλώντας στο People το 2022, η τηλεοπτική παρουσιάστρια μίλησε για την επιστροφή στην κατάχρηση αλκοόλ μετά το δύσκολο διαζύγιό της με τον Will Kopelman το 2016. Με τον καιρό (και πολλή θεραπεία), ο Barrymore σταμάτησε το ποτό. «Ήταν τα παιδιά μου που με έκαναν να νιώσω ότι ήρθε η ώρα του παιχνιδιού», είπε στο ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι η δημιουργία της εκπομπής της, The Drew Barrymore Show, «μου έδωσε κάτι στο οποίο να επικεντρωθώ και να αφοσιωθώ. Μας έδωσε κάτι να πιστέψουμε».

Mischa Barton

«Σκέφτηκα, «Δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρά»… Ήμουν κάτω από τεράστια πίεση», είπε η Mischa Barton στο People για τον εθισμό της στο παρελθόν από την χρήση ουσιών. «Είμαι πιο δυνατή τώρα».

Elizabeth Taylor

Η Elizabeth Taylor υπέφερε από εθισμό όλη της τη ζωή, ενώ μπαινόβγαινε στο κέντρο απεξάρτησης Betty Ford για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Eva Mendes

Μετά από ένα ταξίδι στο κέντρο αποκατάστασης Cirque Lodge της Γιούτα το 2008, η Eva Mendes μίλησε στο περιοδικό Interview για το πώς οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ελέγχονται υπερβολικά, καταρρίπτοντας την ιδέα ότι η μετάβαση στην αποτοξίνωση θεωρείται ως σύμβολο αποτυχίας των διασημοτήτων, όταν αναζητούν βοήθεια κάνουν ακριβώς το σωστό. 

Lana del Ray

Η Lana del Ray ήταν νηφάλια σχεδόν για όλη την επαγγελματική της σταδιοδρομία, αλλά άρχισε να παλεύει με το αλκοόλ ως νεαρή έφηβη και στάλθηκε σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης - οικοτροφείο από τους γονείς της όταν ήταν 14 ετών. «Οι γονείς μου ανησύχησαν, εγώ ανησυχούσα. Ήξερα ότι ήταν πρόβλημα όταν μου άρεσε περισσότερο αυτό από ότι μου άρεσε να κάνω οτιδήποτε άλλο», είπε στο British GQ.

Demi Moore

Η Demi Moore πάλεψε με τον εθισμό για δεκαετίες και είδε τους γονείς της να αγωνίζονται με την κατάχρηση ουσιών από νεαρή ηλικία. Η σταρ έχει πάει σε αποτοξίνωση αρκετές φορές, μία φορά στη δεκαετία του '80 και ξανά το 2012, και μίλησε για τους αγώνες της στα απομνημονεύματα Inside Out του 2019. Μιλώντας για την πρώτη φορά που έγινε νηφάλια, όταν έλαβε το καστ το 1985 στην επιτυχία του St. Elmo's Fιre, η Moore λέει τα εξής: «Αν χρειαζόταν να το κάνω μόνο για μένα, δεν εκτιμούσα τον εαυτό μου αρκετά. Αλλά το γεγονός ότι πίστεψαν σε μένα, μου επέτρεψε να κάνω την ταινία, ήταν πραγματικά θεϊκή παρέμβαση που μου έδωσε κάτι που σήμαινε περισσότερο για μένα, το οποίο ήταν να κάνω την ταινία και μου επέτρεψε να αρχίσω να βρίσκω κάποια αξία για τον εαυτό μου».

Demi Lovato

Η τραγουδίστρια Demi Lovato παλεύει ανοιχτά με τον εθισμό από το 2010, όταν μπήκε για πρώτη φορά σε κέντρο απεξάρτησης σε ηλικία 18 ετών. Σε διάφορες φάσεις, η σταρ της Disney επέστρεψε σε εγκαταστάσεις απεξάρτησης για να αντιμετωπίσει μια διατροφική διαταραχή, τον αυτοτραυματισμό και τον εθισμό στην κοκαΐνη. Μετά από μια νοσηλεία τον Αύγουστο του 2018 για υπερβολική δόση ναρκωτικών, η Lovato δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση στο Instagram: «Αυτό που έμαθα είναι ότι αυτή η ασθένεια δεν είναι κάτι που εξαφανίζεται ή ξεθωριάζει με τον καιρό. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσω να ξεπερνώ και δεν το έχω κάνει ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 239 / position2: 1281
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb