THINK

Kάθε χρόνο η βιομηχανία ομορφιάς βγάζει δισεκατομμύρια επειδή δεν μας αρέσει ο εαυτός μας

Ποιο είναι το κόστος των μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 24, 2023
Kάθε χρόνο η βιομηχανία ομορφιάς βγάζει δισεκατομμύρια επειδή δεν μας αρέσει ο εαυτός μας

Μπορεί να φαίνεται κάπως αδύνατο να μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με διασημότητες και influencers, πολλοί από τους οποίους είναι οι μεγαλύτεροι φταίχτες όταν μιλάμε για μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αποδεικνύεται, το κόστος αυτών των ανέφικτων προτύπων είναι αρκετά υψηλό, με τιμή άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μόνο στην Αμερική. Φανταστείτε σε όλο τον κόσμο.

Έκθεση που αξιολόγησε τον αντίκτυπο αυτών των προτύπων ομορφιάς στην κοινωνία στις ΗΠΑ και στην οικονομία ανακάλυψε ότι τα επιβλαβή πρότυπα κοστίζουν στην αμερικανική οικονομία 305 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα των ανθρώπων που είναι δυσαρεστημένοι με το σώμα τους και το πρόσωπό τους και 501 δισεκατομμύρια δολάρια με την εμφάνισή τους, ετησίως.

Τα μη ρεαλιστικά αυτά πρότυπα κοστίζουν στην αμερικανική οικονομία 305 δισεκατομμύρια δολάρια

Το βάρος και τα κιλά επηρέασε 34 εκατομμύρια ανθρώπους και επιβαρύνθηκε με κόστος 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πάνω από 66 εκατομμύρια άνθρωποι βίωσαν διακρίσεις με βάση την εμφάνισή τους και αυτό συνδέεται με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου κατάθλιψης, άγχους και άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού πάμε από εδώ;

Αν και αυτά τα ευρήματα είναι λιγότερο από ευχάριστα νέα, υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός. Σε μια ιστορία για το Allure σχετικά με την έκθεση, η οικονομολόγος υγείας Simone Cheung λέει ότι όλοι παίζουμε ρόλο στην κατάργηση αυτών των προτύπων.

«Οι αριθμοί καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη για δράση και ότι αυτή πρέπει να είναι μια πολυεπίπεδη προσέγγιση», λέει. «Όλοι μπορούν να παίξουν έναν ρόλο στην αντιμετώπιση των υποκείμενων δυνάμεων που προωθούν και διαδίδουν επιβλαβή ιδανικά ομορφιάς – συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών, των εργοδοτών, των ατόμων, της οικογένειας και των φίλων, της κυβέρνησης, των παρόχων υγείας και εκπαίδευσης και της βιομηχανίας και των μέσων ενημέρωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 184 / position2: 998
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb