THINK

Κορίτσια Καριέρας: H Αννα βλέπει τη δουλειά της ως ψυχοθεραπεία

Ραδιοφωνική παραγωγός, υπεύθυνη μάρκετινγκ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 28, 2023
Κορίτσια Καριέρας: H Αννα βλέπει τη δουλειά της ως ψυχοθεραπεία

Η ραδιοφωνική εκπομπή της Άννας Σταματοπούλου είναι μια ευχάριστη μεσημεριανή νότα με νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο, μια ανάλαφρη ματιά σε όσα μας περιτριγυρίζουν αλλά και όσα «τρεντάρουν» στα μέσα - αλλά πριν και μετά τη βρίσκεις και στο μάρκετινγκ του Τρανζίστορ 100.3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Η δουλειά μου χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο διαφορετικά αντικείμενα. Αυτό του μάρκετινγκ κι αυτό της εκπομπής. Αν με έβαζες να διαλέξω, σίγουρα θα διάλεγα την εκπομπή και γενικώς οτιδήποτε έχει να κάνει με το μπροστά, με την παρουσίαση, με την ανάδειξη θεμάτων, με τη συζήτηση για να βλέπω τι σκέφτεται ο κόσμος, με προβληματισμούς, με ενδιαφέροντα, με γεγονότα για το τι συμβαίνει στην πόλη μας, στη χώρα μας, στον κόσμο.

Απαντώντας στην ερώτηση θα πω ότι αυτό που μου αρέσει στη δουλειά μου είναι η δημιουργία, η σύλληψη μιας ιδέας από την αρχή και η υλοποίησή της. Και στους δύο τομείς με τους οποίους ασχολούμαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κομμάτι του Μάρκετινγκ υπάρχει η ομάδα που θα σκεφτεί την ιδέα, θα οργανώσει οτιδήποτε γύρω από αυτή κι εν τέλει θα υλοποιήσει το Project.

Στο κομμάτι της Εκπομπής το ενδιαφέρον ως προς τη δημιουργία στρέφεται στο να σκεφτώ έξυπνα θέματα και ερωτήματα που ενδιαφέρουν το κοινό, για να κάνουμε μια κουβέντα μεταξύ μας όσο διαρκεί η εκπομπή, να βρω στήλες και να τις συνδυάσω με το κομμάτι της επικαιρότητας για να θέλει ο κάθε ακροατής να ακούσει, να πω όσα χρειάζεται και τίποτα παραπάνω με έναν πιο συμπυκνωμένο λόγο.

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη;

Τι κάνει άραγε τη δουλειά να είναι σκληρή; Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψει κάποιος σκληρά για να πετύχει. Πρέπει να δουλέψει πολύ σίγουρα! Ένα εργασιακό περιβάλλον υποστηρικτικό, ανθρώπους που σε καθοδηγούν, σε κατευθύνουν και σε διδάσκουν. Όσο γίνεται καλές απολαβές για το έργο που παραδίδεις είναι από μόνα τους κίνητρα για να σε εξελίξουν, να σου δώσουν ώθηση να ψαχτείς πάνω στο αντικείμενο που διάλεξες και να σε οδηγήσουν στην πολυπόθητη καριέρα!

Δυστυχώς είναι πολύ ουτοπικό όλο αυτό.

Το μόνο που θα μπορούσα να πω σε ένα κορίτσι (και σε ένα αγόρι αντίστοιχα) που ψάχνει τον δρόμο της είναι να μην σταματήσει να πιστεύει στο όνειρό της, να φροντίζει τον εαυτό της (μέσα έξω) και να έχει αξιοπρέπεια.

Πώς οργανώνεσαι;

Αυτό είναι κάτι για το οποίο κι εγώ απορώ πώς γίνεται. Είναι στον οργανισμό μου. Η οργάνωση είναι το μεσαίο μου όνομα. Έχω πολλά κουτάκια, λίστες, χαρτάκια, σημειώσεις. ΠΑΝΤΟΥ! Στο κινητό, σε πίνακες ανακοινώσεων, στα προγράμματα που χρησιμοποιούμε ως εργαλεία στη δουλειά. ΠΑΝΤΟΥ! Και κάπως έτσι γίνονται όλα.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Να γυμνάζομαι και να μαθαίνω!

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Σίγουρα οι πολλές ώρες που έχω δαπανήσει και δαπανώ για κάτι έξτρα ή ότι υπάρχουν φορές που πρέπει μόνη μου να βρω την άκρη χωρίς να υπάρχει βοήθεια από κάποιον άλλον που να γνωρίζει.

Ήταν ένα επάγγελμα που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Στην περίπτωση του ραδιοφώνου και τη δημοσιογραφία ήταν κάτι που το ήθελα, το σκέφτηκα ως ενήλικη (καθώς το πρώτο μου πτυχίο ήταν από τη Φιλοσοφική) το διδάχτηκα κάνοντας μεταπτυχιακό και το κυνήγησα μέσα στην οικονομική κρίση από το 2012 και μετά.

Το κομμάτι του μάρκετινγκ ήρθε κάπως συμπληρωματικά. Λίγο η ευκαιρία που παρουσιάστηκε μέσα από τον Όμιλο στον οποίο εργάζομαι και μια θέση μάρκετινγκ άνοιξε, λίγο η συνεχής μου όρεξη να καταπιάνομαι με νέα αντικείμενα που έχουν σχέση με επικοινωνία και οργάνωση … ε το ένα έφερε το άλλο.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψει κάποιος σκληρά για να πετύχει. Πρέπει να δουλέψει πολύ σίγουρα! 

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

06:30- Ώρα αφύπνισης (χωρίς αναβολές, θα ήθελα να σημειωθεί αυτό στα πρακτικά)

06:30-07:00 Μπάνιο: Ντύσιμο, χτένισμα, μακιγιάζ (να βγω και να μην τρομάξει ο κόσμος που λέει και η φίλη μου η Ρίτσα)

07:00-07:20 Προετοιμασία φαγητών (τα κλασσικά ταπεράκια σκάνε μύτη)

07:20 Εγερτήριο τέκνου (θα μπορούσε και τεκνού, αλλά τα τεκνά σιγά να μη σηκωνόταν 07:20 – ίσως μόνο για συγκεκριμένο λόγο - αλλά τι τα θες παντρεμένη μάνα είμαι και ξυπνάω το παιδί μου)

07:20-07:50 Πρωινό - προετοιμασία παιδιού (όχι, όλα καλά. Είναι βολικό κι ευχάριστο το παιδάκι μου).

08:00 Αναχώρηση από το σπίτι

08:10 Άφιξη στο σχολείο (εδώ βγαίνει και η πρώτη ανάσα ανακούφισης και μπαίνει το μυαλό σε mood δουλειάς)

08:30 Άφιξη στην εργασία (Και ναι! Είναι ό,τι καλύτερο να πηγαίνεις σε μια επιχείρηση που ήθελες/ πάλευες/ κυνηγούσες χρόνια)

08:30 – 10:45 Ζέσταμα και ξεκινάμε με μάρκετινγκ (Κλείνω εκκρεμότητες, ανοίγω δουλειές άλλες, βλέπω υποχρεώσεις) Αυτές οι πρώτες ώρες είναι πιο χαλαρές, καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν ωράριο που ξεκινάει αργότερα από εμένα.

11:00- 14:00 Εκπομπή Τρανζίστορ 100.3 (Η μαγική στιγμή της ημέρας μου! Οι 3 ώρες ψυχοθεραπείας μου. Κάνω εκπομπή στο ραδιόφωνο και είμαι στην καλύτερη μου φάση μέσα στο 24ωρό μου)

14:00- 17:00 Επιστροφή στο Μάρκετινγκ (η υπόλοιπη ημέρα κυλάει με projects που τρέχουν, συνεννοήσεις, επαφές, meetings, ραντεβού, τηλέφωνα)

 17:00 Αναχώρηση από εργασία

17:20 Παραλαβή παιδιού από το σχολείο ( αυτό το διευρυμένο ολοήμερο που θεσπίστηκε φέτος πολύ με βόλεψε. Πολλά μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε και το έκανε και πράξη.)

17:50 Είσοδος στο σπίτι (Εδώ έρχεται η δεύτερη ανάσα ανακούφισης της ημέρας και το mood πάλι αλλάζει)

18:00- 21:00 Οικιακές δουλειές (τις βαριέμαιιιιιι…. Απίστευτα. Έλα όμως που πρέπει να γίνουν. Περισσότερο από όλες απολαμβάνω το μαγείρεμα)

21:00 Προετοιμασία παιδιού και ύπνος (όχι, όλα καλά και πάλι. Εξακολουθεί να είναι βολικό και ευχάριστο το παιδάκι μου)

21:30 Ολική κατάρρευση στον  καναπέ (έχω κάνει κι ένα μπάνιο πριν για τη σχετική χαλάρωση, η τηλεόραση ανοίγει, εγώ θα πιάσω το κινητό. Αν έχει Master Chef, Έτερος Εγώ, Κάνε ότι κοιμάσαι, κάποιο ντοκιμαντέρ για το πώς φτιάχτηκε ο κόσμος, πώς παράγονται όσα χρησιμοποιούμε, κάποια καλή stand up στο Netflix το παρατάω αμέσως)

Το πότε ακριβώς κοιμάμαι αποτελεί και για μένα μυστήριο καθώς γίνεται σχεδόν λιποθυμικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
36 / position1: 96 / position2: 723
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb