WELLNESS

Το θαυματουργό φρούτο που σε σώζει από την ακμή

Μπορείς να φανταστείς ποιο είναι;
Από το NEWSROOM
Το θαυματουργό φρούτο που σε σώζει από την ακμή
@studio.patenaude

Οι ειδικοί φροντίζουν να μας λένε εδώ και χρόνια ότι η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Να μην ξεχνάμε, ότι η ενυδάτωση είναι πρωτίστως το νερό που πίνουμε και στην συνέχεια τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, έχουν άμεσο αντίκτυπο στον οργανισμό μας. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι και το δέρμα μας επηρεάζεται. Αν έχεις παρατηρήσει, συγκεκριμένες τροφές αυξάνουν τις εξάρσεις ακμής, ή το πρήξιμο. 

Το θαυματουργό φρούτο που υπόσχεται να σε βοηθήσει με την ακμή

Σύμφωνα με το American Academy of Dermatology Association, τροφές όπως το λευκό ψωμί, οι πατάτες και άλλες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, έχουν άμεση σχέση με το skincare. Αυτά μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο δέρμα, να προκαλέσουν φλεγμονή και υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τις εξάρσεις ακμής. 

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι και τροφές, να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου. Το μυστικό, φαίνεται να είναι τα μούρα. Όλων των ειδών τα μούρα, όπως τα rasberries και τα blueberries, έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και υπογλυκαιμικές ιδιότητες. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη لوکس بری | رزبری (@luxberry.ir)

Σύμφωνα με μελέτες, τα μούρα βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Μειώνουν το οξειδωτικό στρες και έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη μείωση του υπερβολικού σμήγματος και τη διαχείριση της ακμής.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί ή θα εξαφανιστεί μόνο από αυτό η ακμή. Εννοείται, πάντα, ο δερματολόγος και ο διατροφολόγος έχουν τον πρώτο λόγο σε όλα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb