WELLNESS

Αν θες ενέργεια, καλύτερο ύπνο, και να μη γερνά το δέρμα, θες μόνο μερικά δευτερόλεπτα

Πανεύκολο tip που θα σε βοηθήσει σε όλα, και είναι επίσημο (όσο κλισέ κι αν σου φαίνεται)
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αν θες ενέργεια, καλύτερο ύπνο, και να μη γερνά το δέρμα, θες μόνο μερικά δευτερόλεπτα
@realsilkpillowcase

Η αφυδάτωση είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ανεξάρτητα από το τι εποχή είναι, τι καιρό κάνει και που βρισκόμαστε. Αν έχεις παρατηρήσει, οι αλλαγές των εποχών και τις θερμοκρασίας, αφυδατώνουν την επιδερμίδα και κάθε φορά αναζητάμε τρόπους να την επαναφέρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το tip θα σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα και να έχεις ενυδατωμένη επιδερμίδα

Αν τα ζητούμενά σου είναι να κοιμάσαι καλύτερα, να έχεις ενέργεια και ενυδατωμένο δέρμα, μπορείς να κάνεις κάτι πολύ απλό. Σύμφωνα με το Sleep Foundation, αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο. Κι όμως, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις πανεύκολα.

Υποστηρίζουν ότι το νερό μπορεί να αυξήσει την υπνηλία, καθώς προκαλεί φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος. Μια έρευνα του 2019, έδειξε ότι όσοι κοιμούνται 6 με 8 ώρες το βράδυ, είναι ενυδατωμένοι. Όπως φαίνεται, αν λείπει κάτι από τον οργανισμό μας, αδυνατούμε να κοιμηθούμε καλά. 

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά, δε μας ενυδατώνει τίποτα περισσότερο από το νερό. Η ενυδάτωση εκ των έσω, είναι το πρώτο και κύριο βήμα. Πρώτα πρέπει να μην ξεχνάς αυτό και μετά, όπως είναι λογικό, τα προϊόντα skincare. Το δέρμα θα φαίνεται πιο λαμπερό, ακόμα και χωρίς όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gracie's Cottage (@graciescottage_donegal)

Ωστόσο, εφόσον το νερό μας βοηθά να νυστάζουμε, πώς μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας; Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019, η αφυδάτωση έχει ως επίπτωση στον οργανισμό την κόπωση, την αδυναμία της βραχυπρόθεσμης μνήμης και της προσοχής. Ακόμα μια παλαιότερη, είχε ως διαπίστωση ότι η κούραση αυξήθηκε και  η εγρήγορση μειώθηκε, μετά από 24 ώρες στέρησης νερού.

Επομένως, φαίνεται ότι το νερό σε βοηθά να έχεις ενέργεια και να είσαι σε εγρήγορση. Επιπλέον, βοηθά την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Ας μην ξεχνάμε ότι τουλάχιστον το 75% του εγκεφάλου, είναι δημιουργημένο από νερό, όπως και ολόκλρο το σώμα μας.

Απ’ ότι δείχνουν οι μελέτες, ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος να πετύχεις όλα τα παραπάνω, είναι το νερό. Δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακούσει, αλλά οι επιστήμονες, φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν ξανά και ξανά τα αυτονόητα, ώστε να μην τα παραλείπουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb