THINK

Τι είναι ο «άπληστος γάμος»; Γιατί κάποια παντρεμένα ζευγάρια χάνουν φίλους και οικογένεια

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Έρευνας για τις οικογένειες και τα νοικοκυριά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι ο «άπληστος γάμος»; Γιατί κάποια παντρεμένα ζευγάρια χάνουν φίλους και οικογένεια
Φωτογραφία από Rocsana Nicoleta Gurza

Σας έχει τύχει ποτέ ένας από τους καλύτερους φίλους σας να παντρευτεί και μετά να περνούν σιγά σιγά όλο και λιγότερο χρόνο μαζί σας; Αποδεικνύεται, αυτό δεν είναι μόνο στο μυαλό σας. Αφού τα ζευγάρια παντρευτούν τείνουν να ασχολούνται λιγότερο με την οικογένεια και τους φίλους τους από τους ελεύθερους, σύμφωνα με έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε είστε παντρεμένοι και βλέπετε όλο και λιγότερο τους καλύτερους φίλους σας, είτε είστε ελεύθεροι και οι παντρεμένοι φίλοι σας δεν είναι ποτέ πια τριγύρω, τότε θα καταλάβετε αμέσως την έννοια του «άπληστου γάμου».

Ο Elyakim Kislev, συγγραφέας του Happy Singlehood: The Rising Acceptance and Celebration of Solo Living, γράφει ότι αυτό το φαινόμενο εξηγεί γιατί τα ζευγάρια περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με τον σύζυγό τους, σε αντίθεση με τους ελεύθερους που έχουν πιο πολυάσχολη, πιο ενεργή κοινωνική ζωή.

Οι ελεύθεροι είναι πιο κοινωνικοί από τα παντρεμένα ζευγάρια και περνούν πιο ευχάριστα τις μέρες τους;

Μια πρόσφατη ανάλυση της Εθνικής Έρευνας για τις οικογένειες και τα νοικοκυριά εξέτασε ένα αρχικό δείγμα άγαμων ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών και στη συνέχεια ξανά στο τέλος της δειγματοληψίας για να συγκρίνει τις διαφορές σε αυτούς που είχαν συνάψει σχέσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ελεύθεροι περνούσαν περισσότερο χρόνο με τους φίλους και τους συντρόφους τους από τους παντρεμένους συνομηλίκους τους.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άγαμοι ήταν πιο ικανοποιημένοι από τις φιλίες τους. Αυτό συνδέεται εν μέρει με τους ανύπαντρους που έχουν πολλά άτομα να εμπιστευτούν σε σχέση με τους παντρεμένους, που έχουν τους συζύγους τους και είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυο για τον εαυτό τους. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ανύπαντρες γυναίκες είναι η ομάδα με πιο διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα από άλλες, και είναι επίσης οι πιο ικανοποιημένες όσον αφορά την ικανοποίηση από τη ζωή.

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υπέροχο να στηρίζεσαι στον σύζυγό σου, αν αφιερώσεις τον περισσότερο χρόνο σου στον σύντροφό σου, μπορεί άθελά σου να αποξενώσεις τους ανθρώπους. Εάν είστε παντρεμένοι και δεν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο με τους φίλους ή την οικογένειά σας τελευταία, ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε και να επανασυνδεθείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 220 / position2: 1542
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb