THINK

Κορίτσια Καριέρας: H Mαρία δεν αφήνει στιγμή να πάει χαμένη

Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Θεσσαλονίκη
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 10, 2023
Κορίτσια Καριέρας: H Mαρία δεν αφήνει στιγμή να πάει χαμένη

H Μαρία Αποστολίδου είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Μιλάμε μαζί της για το πώς οργανώνεται, τι δεν της αρέσει στην πολιτική και κυρίως κλέβουμε μυστικά για το πώς να πετύχεις τους δικούς σου στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν ένα επάγγελμα που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Η αλήθεια είναι ότι το «μικρόβιο» της ενασχόλησης μου με τα κοινά το είχα από μικρή, χωρίς όμως να είναι ο αυτοσκοπός. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, το αντιμετώπισα σαν μία πρόκληση τόσο για εμένα όσο και για το κοινωνικό μου περιβάλλον. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά. Υπάρχει μία έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στον αιρετό. Μία έλλειψη εμπιστοσύνης την οποία από τη στιγμή που μπήκα στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αγωνίζομαι να διαψεύσω με το έργο μου. Πιστεύω ότι το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Mπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ημέρα μου ξεκινά από πολύ νωρίς καθώς πρέπει να φροντίσω πρώτα για την ετοιμασία των δύο παιδιών μου για το σχολείο. Πηγαίνω καθημερινά στο γραφείο μου για να επιμεληθώ τα θέματα που αφορούν την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας ενώ το μεσημέρι θα επιστρέψω στο σπίτι για να διαβάσω τα παιδιά μου. Αργότερα το απόγευμα, συμμετέχω σε εκδηλώσεις ή κάνω βόλτα στο δήμο μου. Γενικά η ημέρα μου είναι γεμάτη με δραστηριότητες. Δεν αφήνω στιγμή να πάει χαμένη.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες. Το να προσφέρεις είναι υπέροχο και οι πολίτες ανταμείβουν τους ανθρώπους που αφήνουν έργο όταν είναι σε θέσεις όπως αυτή που κατέχω. Το χαμόγελο και το απλό «ευχαριστώ» του συμπολίτη μου με γεμίζει με αυτοπεποίθηση ότι έκανα τη σωστή επιλογή που μπήκα στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη; Δώσε μας μερικά μυστικά επιτυχίας!

Πρέπει να θέτεις στόχους και να δίνεις το 100% του εαυτού σου για να τους πετύχεις λαμβάνοντας υπόψη, όμως και τις δυνατότητές σου, τις δεξιότητές σου και τις γνώσεις σου. Τις γνώσεις θα πρέπει να τις εμπλουτίζεις συνεχώς και να μη βασίζεσαι μόνο σε αυτά που έμαθες. Το κλειδί της ανέλιξης είναι η εμπειρία που αποκομίζεις μέσω της δουλειάς και η δια βίου μάθηση και η απόκτηση νέων εφοδίων που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους ακόμη υψηλότερους στόχους που θα θέτεις πρωτίστως στον εαυτό σου.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Η θέση μου ως Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μου επιτρέπει να έρχομαι σε άμεση επαφή με τους πολίτες του δήμου και με τα προβλήματά τους πολλά από τα οποία απορρέουν από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας. Αυτές οι αγκυλώσεις είναι που με αγχώνουν και με στενοχωρούν. Δεν είναι δίκαιο και για τους συμπολίτες μου να ταλαιπωρούνται από την πολυνομία, τη γραφειοκρατία και την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων στο δημόσιο τομέα.

Πώς οργανώνεσαι;

Προσπαθώ να συνδυάσω τον ρόλο μου ως μητέρα με το ρόλο μου ως αιρετή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντοτε έχω μαζί μου μία ατζέντα στην οποία προσπαθώ να προγραμματίσω τις επαγγελματικές δραστηριότητες της ημέρας λαμβάνοντας πάντα υπόψη και το σχολικό πρόγραμμα των παιδιών μου και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων τους οι οποίες είναι αρκετές.

Δεν είναι δίκαιο και για τους συμπολίτες μου να ταλαιπωρούνται από την πολυνομία, τη γραφειοκρατία και την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων στο δημόσιο τομέα

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο για τα παιδιά μου και να μπορώ να βλέπω περισσότερο τους φίλους μου. Θα ήθελα σύντομα να ξαναβρώ το χρόνο να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό. Ως γυναίκα και μητέρα θα ήθελα να βρω το χρόνο να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στην ανακούφιση κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Η κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μας αγγίζει όλους και η αντιμετώπισή του πρέπει να μείνει στην επικαιρότητα μέχρι να εξαλειφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
13 / position1: 134 / position2: 770
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb