WELLNESS

10 πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να ταξιδέψεις φέτος

Η στιγμή να οργανώσεις τα ταξίδια της χρονιάς είναι τώρα και σε αυτό το θέμα, έχουμε αρκετή έμπνευση!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 21, 2023
10 πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να ταξιδέψεις φέτος
@lisetverberne / instagram

Η Ευρώπη είναι η ήπειρος που τα έχει κυριολεκτικά όλα! Φιλοξενεί πολλές διαφορετικές χώρες στον κόσμο, η καθεμία με εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική, φαγητό, γλώσσα και τοπία. Κάποιες από τις ευρωπαϊκές πόλεις, διαθέτουν μερικά από τα παλαιότερα κτίρια στον κόσμο, αλλά προσφέρουν επίσης ένα αστικό τοπίο που είναι νεανικό, διασκεδαστικό και πρωτοποριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε πρόκειται για τα ζεστά καφέ της Κοπεγχάγης, είτε για τους ηλιόλουστους δρόμους της Σεβίλλης, είτε για τα κανάλια της Βενετίας, υπάρχει ένας προορισμός για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Η επιλογή της πόλης που θα ταξιδέψεις, εξαρτάται από το πότε θέλεις να πας και τι είδους ταξίδι θέλεις να κάνεις. Αν είσαι στο ψάξιμο, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο, για να ανακαλύψεις την πόλη που αξίζει να ταξιδέψεις φέτος στην Ευρώπη!

Κρακοβία, Πολωνία

Στην πραγματικότητα, η Κρακοβία θεωρείται πλέον μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Η ιστορία της είναι απίστευτα σημαντική και η επίσκεψη στο Άουσβιτς είναι ένα απόλυτο must-do όσο βρίσκεσαι εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλά που πρέπει να ανακαλύψεις σε αυτή την υπέροχη πόλη.

Για παράδειγμα, τα όμορφα ιστορικά κτίρια, οι γραφικές πλατείες, οι μουσικοί του δρόμου, οι τοιχογραφίες και τα κάστρα. Ανάλογα με το πόσες ημέρες θα μείνεις στην Κρακοβία, μια καλή ιδέα είναι μια εκδρομή στο Zalipie. Αυτό το χαριτωμένο χωριό είναι διάσημο για τα έργα τέχνης, που είναι ζωγραφισμένα στα σπίτια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kraków | Cracow 🇵🇱 Poland (@visitkrakow)

Σεβίλλη, Ισπανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σεβίλλη είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας, που βρίσκεται βαθιά στην καρδιά της Ανδαλουσίας. Είναι μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς! Εδώ, το φλαμένκο δεν είναι απλώς ένας χορός, αλλά ένας τρόπος ζωής, και ο ήχος από τις καστανιέτες και την ισπανική κιθάρα ακούγεται παντού. Δεν είναι μόνο μια από τις πιο αυθεντικές και παραδοσιακές πόλεις της Ισπανίας, αλλά φιλοξενεί και μερικά εντυπωσιακά δείγματα μαυριτανικής αρχιτεκτονικής. Το πιο αξιοσημείωτο μέρος γι' αυτό είναι το Αλκαζάρ: ένα μαυριτανικό παλάτι που έχει διατηρηθεί υπέροχα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WeRoad (@weroad_it)

 

Ουτρέχτη, Ολλανδία

Η Ουτρέχτη είναι μια μικρότερη – και λιγότερο τουριστική – εκδοχή του Άμστερνταμ. Έχει διατηρήσει την ολλανδική αυθεντικότητά της, με τις όμορφες προσόψεις των αρχοντικών της και τα κανάλια της, καθιστώντας την μια από τις καλύτερες πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς στην Ευρώπη!

Μια βόλτα ανάμεσα στα πανέμορφα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα σπίτια σε παστέλ χρώματα, τους όμορφους ανθόκηπους και τα ολλανδικά ποδήλατα παρκαρισμένα μπροστά, θα σε γοητεύσει. Πολλά από αυτά τα κτίρια έχουν μετατραπεί σε χώρους εστίασης με βεράντες κατά μήκος της όχθης, όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις τη θέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liset | Utrecht NL (@hellofromutrecht)

 

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη είναι μια εμπειρία που δε μοιάζει με καμία άλλη. Όπου κι αν κοιτάξεις, υπάρχει χρώμα, από τις αγορές με τα ζωηρά υφάσματα και μπαχαρικά, μέχρι τα ζωγραφισμένα σπίτια του Μπαλάτ. Βρίσκεται στο μεταίχμιο της Ευρώπης και της Ασίας και λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ τους, συνδυάζοντας τους πολιτισμούς και των δύο ηπείρων. Το ίδιο ισχύει και για την αρχιτεκτονική: θα βρεις εξαιρετικά τζαμιά και παλάτια δίπλα σε πλακόστρωτα δρομάκια, αλλά και καφετέριες γαλλικού τύπου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Next Vacay (@nextvacay)

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα είναι ιδιαίτερα γνωστή ως μία από τις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθείς στην Ευρώπη. Με την πρώτη ματιά, η πόλη μοιάζει με ένα μικρότερο Σαν Φρανσίσκο με τους απότομους λόφους, τα τραμ, τις βιομηχανικές γέφυρες και την παραθαλάσσια τοποθεσία της. Ωστόσο, αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά και θα βρεις όλα τα όμορφα κομμάτια του πορτογαλικού πολιτισμού. Στη Λισαβόνα θα απολαύσεις τον υπαίθριο τρόπο ζωής, ακούγοντας ζωντανή μουσική δίπλα στο νερό, κάνοντας βόλτα σε όλα τα αξιοθέατα και τις γέφυρες και εξερευνώντας χαριτωμένες μπουτίκ, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dreaming Travel | Hotels | Bucketlist (@dreaming_travel)

Ασίζη, Ιταλία

Η Ασίζη είναι το στολίδι της Ιταλίας: ανεξερεύνητη, όχι τόσο γνωστή και εύκολα μία από τις καλύτερες πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς στην Ευρώπη! Κρυμμένη στην πανέμορφη περιοχή της Ούμπρια, η αρχαία πόλη είναι σημαντικός τόπος προσκυνήματος και φιλοξενεί μερικά εκπληκτικά θρησκευτικά κτίρια και φεστιβάλ.

Το σημαντικότερο κτίριο απ’ όλα, είναι η Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, η οποία αποτελείται από δύο καθεδρικούς ναούς χτισμένους ο ένας πάνω στον άλλο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra (@casadilucy_umbria)

Βαλέτα, Μάλτα

Η Βαλέτα είναι ένα ιστορικό στολίδι, που συχνά την επισκέπτονται για χάρη των ακτών και των νησιών της Μάλτας. Ωστόσο, είναι μία από τις καλύτερες πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς στην Ευρώπη και αποτελεί από μόνη της ένα υπέροχο ταξίδι ακόμη και για τριήμερο! Είναι σημαντικό πως ολόκληρη η πόλη είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, προστατευόμενη ως μία από τις πρώτες σχεδιασμένες πόλεις στην Ευρώπη.

Η αρχαία πόλη έχει μερικούς από τους πιο μαγικούς δρόμους για να εξερευνήσεις, όπου βρίσκονται τα συμβολικά ασβεστολιθικά αρχοντικά με τα πολύχρωμα ζωγραφισμένα παράθυρα. Ήταν επίσης πρώην βρετανική αποικία, οπότε θα βρεις ακόμα πολλές βρετανικές επιρροές. Υπάρχουν ακόμη και κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Your Travel Site To Malta 😍 (@maltainfoguide)

Βενετία, Ιταλία

Η Βενετία είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς στην Ευρώπη και αναμφισβήτητα μία από τις πιο διάσημες. Η πόλη είναι ουσιαστικά ένα πλωτό νησί, χτισμένη σε ένα δίκτυο καναλιών και αναγνωρισμένη για τη γόνδολα ως μέσο μεταφοράς.

Υπάρχει κάτι ρομαντικό σε αυτή την πόλη, είτε περιπλανιέσαι στο λαβύρινθο των πλακόστρωτων δρόμων της, είτε ακούς καντάδες καθώς επιπλέεις στα κανάλια, είτε τρως νόστιμα ζυμαρικά δίπλα σε μια όμορφη πλατεία. Αν θες να περάσεις λίγες ημέρες γεμάτες δράση και να δεις τα αξιοθέατα ή να απολαύσεις χαλαρά το ιταλικό φαγητό, η Βενετία θα σε ικανοποιήσει πλήρως!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venice 🇮🇹 Venezia Travel | Hotels | Food | Tips (@venice.explore)

Κοπεγχάγη, Δανία

Ίσως μια από τις πιο cool πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς στην Ευρώπη, η Κοπεγχάγη είναι αβίαστα κομψή. Η Δανία θεωρείται μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Σίγουρα έχει μια μεταδοτική ατμόσφαιρα, με την υπέροχη κουλτούρα του καφέ, τα νόστιμα καφέ για brunch και τα ζαχαροπλαστεία, ανάμεσα στα οποία μπορείς να κάνεις food tour.

Πήγαινε βόλτα προς τη γραφική περιοχή Nyhavn – το πιο εμβληματικό μέρος της Κοπεγχάγης – όπου θα βρεις την παραδοσιακή παραποτάμια περιοχή με τα όμορφα δανέζικα σπίτια. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το περίφημο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, το οποίο είναι πλέον πάνω από 100 ετών!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Copenhagen 🇩🇰 Travel | Hotels | Food | Tips (@copenhagenexplore)

Πράγα, Τσεχία

Η Τσεχία είναι γνωστή για τα περισσότερα κάστρα στον κόσμο, και η Πράγα λέγεται ότι έχει τα μεγαλύτερα. Αυτή η παραμυθένια πόλη βρίσκεται δικαίως στη λίστα με τις πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς στην Ευρώπη, με τους γραφικούς δρόμους, τη γοτθική αρχιτεκτονική και την προστατευόμενη από την UNESCO εβραϊκή συνοικία. Παρ’όλο που η Πράγα έχει τόση ιστορία για να μάθει κανείς, η πόλη είναι πραγματικά μια πόλη του "παλιού" και του "νέου".

Μπορείς να βρεις σύγχρονα αξιοθέατα, όπως το αφηρημένο Dancing House, την ψευδαίσθηση της δίνης στο Tunnel of Books και το Lennon Wall που καλύπτεται από γκράφιτι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Praha / Prague / Прага 🇨🇿 (@insta.prague)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
17 / position1: 508 / position2: 3096
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb