ENTERTAINMENT

Η Shakira κάνει ακριβώς όλα όσα δε θα έπρεπε να κάνεις μετά από έναν χωρισμό

Σίγουρα θα βγάλει πολλά λεφτά με το νέο της single αλλά έχασε την εκτίμηση πολλών φαν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 17, 2023
Η Shakira κάνει ακριβώς όλα όσα δε θα έπρεπε να κάνεις μετά από έναν χωρισμό

Αυτή την Τετάρτη κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Shakira, σε συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό Bizarrap, το οποίο έχει πολύ ξεκάθαρους στίχους και μόλις έχασε το δίκιο της - χρειάστηκαν μόλις μερικές αράδες σε ένα τραγούδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του χωρισμού της με τον ποδοσφαιριστή κυκλοφόρησε το σινγκλ της «Te felicito», το οποίο ξεκίνησε κάποιες φήμες διαζυγίου. Τώρα, αφού όλα έγιναν γνωστά, η Shakira κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια. Το ένα, πριν από λίγους μήνες, το "Monotonía", ήταν μια συνεργασία με τον καλλιτέχνη reggaeton Ozuna που εστιάζει πάνω απ' όλα στην ιδέα μιας ραγισμένης καρδιάς αφού κανείς δεν μπόρεσε να αναλάβει την ευθύνη για τον χωρισμό. Αυτή την Τετάρτη κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Shakira, σε συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό Bizarrap, το οποίο έχει πολύ πιο ξεκάθαρους στίχους.

Σε αυτό το νέο τραγούδι, η Shakira είναι πολύ πιο κυριολεκτική και αναφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις του χωρισμού και του διαζυγίου της. Όλα καλά ως εδώ -  γιατί άλλωστε τα τραγούδια δεν είναι μελοποίηση των δραμάτων μας και των όσων βιώνουμε; Βέβαια δεν το κάνουν όλοι οι καλλιτέχνες αυτό, θα μπορούσε να κρατήσει μια άλλη στάση αλλά δική της είναι η καριέρα δικές της και οι αποφάσεις.

Διαμαρτύρεται λοιπόν στον πρώην σύζυγό της ότι την άφησε μόνη της με τους παπαράτσι να την περιμένουν έξω από την πόρτα και με το χρέος στο Δημόσιο. Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι αυτοί οι στίχοι αναφέρονται σε πραγματικές καταστάσεις στη ζωή της, όπως η παρενόχληση που υπέστη από τον ισπανικό Τύπο και την ανοιχτή υπόθεση της τραγουδίστριας στην Ισπανία για φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως, το πιο ακανθώδες ζήτημα είναι φυσικά αυτό της απιστίας. 

"Αντάλλαξες μια Ferrari με ένα Twingo / Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio" άρα η Shakira είναι η Ferrrari και το Rolex άρα η νυν είναι το Casio και το Twingo και άρα μόλις τώρα σφραγίσαμε με βουλοκέρι πως είναι ΟΚ η αντικειμενικοποίηση των γυναικών αν είναι νυν του πρώην μας.

Το να πεις ότι ένα τραγούδι είναι «καλό ή κακό» δεν έχει να κάνει με την ποιότητά του μόνο ή τα συναισθήματα που εμπνέει αλλά καμιά φορά το λες εννοώντας αν ήταν «καλό ή κακό» να το κυκλοφορήσεις.

Στο Twitter γίνεται μια συζήτηση για το αν είναι σωστό να μιλάμε έτσι για τον πρώην σύζυγό μας, αν είναι εντάξει να υποβιβάζουμε τη νυν του, ακόμη και για το αν πρέπει να σχολιάζουμε την "άλλη γυναίκα" με αυτόν τον τρόπο (όχι δεν πρέπει, για την ακρίβεια το πώς μιλάς για εκείνη δείχνει περισσότερα για σένα απ'ό,τι για εκείνη).

Έπρεπε να μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή της; Έπρεπε να αφήσει τον εσωτερικό της μισογυνισμό να ξεχειλίσει; "Αντάλλαξες μια Ferrari με ένα Twingo / Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio" άρα η Shakira είναι η Ferrrari και το Rolex άρα η νυν είναι το Casio και το Twingo και άρα μόλις τώρα σφραγίσαμε με βουλοκέρι πως είναι ΟΚ η αντικειμενικοποίηση των γυναικών αν είναι νυν του πρώην μας. Μην παρεξηγηθούμε όμως, εκτός από τον Pique τεράστιο μερίδιο ευθύνης για όλο αυτό το παρασκήνιο έχει και η γυναίκα με την οποία έγιναν όλα, απλώς ο τρόπος, είναι λάθος.

Άλλοι, πιο θυμωμένοι, τη συγχαίρουν που εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και προσέβαλε αυτόν που της ράγισε την καρδιά. Μια τρίτη ομάδα, η πιο συντηρητική, επικρίνει την έλλειψη ευπρέπειας και την έλλειψη τακτ με τα οποία σκοπεύει να εκδικηθεί δημόσια τον άπιστο σύζυγό της. Ηταν καλό το τραγούδι της; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ! 

Όλοι ασχολούνται μόνο με τους στίχους και αυτό μπορείς να πεις πως σίγουρα έκανε καλό στα views στο YouTube, ίσως να φέρει και κανένα χορηγό (πάντως ο πρώην της εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την κατάσταση και έκλεισε συμφωνίες) αλλά για την ίδια ως καλλιτέχνη τι άφησε; Και τι εικόνα άραγε δίνεις όταν βγαίνεις μπροστά με αυτόν τον τρόπο; Μήπως απλώς να προχωρήσεις μπροστά, και να σταματήσεις να σχολιάζεις δημοσίως όλα όσα σε πόνεσαν; 

Ο χρόνος θα δείξει αν όλο αυτό της βγει σε καλό ή σε κακό, ή ξεχαστεί πολύ γρήγορα, όπως γρήγορα ξεχνιούνται όλα σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 589 / position2: 1373
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb