THINK

Nepo Baby: Τι είναι αυτός ο όρος που έχει γίνει viral για τα παιδιά των celebrities

Ο όρος που έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Nepo Baby: Τι είναι αυτός ο όρος που έχει γίνει viral για τα παιδιά των celebrities
@fashionimageofalan

Το 2022 θεωρείται η χρονιά των Nepo Babies. Ο όρος έγινε viral και έχει δημιουργήσει συζητήσεις ανάμεσα σε celebrities, θαυμαστές και haters. Αρκετοί το σχολιάζουν με πικρία, καθώς θεωρούν ότι είναι άδικο να κάνουν καριέρα τα παιδιά των διασήμων με τόσο εύκολο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι σημαίνει Nepo Baby

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, αλλά έγινε ακόμα πιο έντονη, όταν το αγαπημένο fashion και beauty girl Hailey Bieber, εμφανίστηκε με ένα top που έγραφε “Nepo Baby”. Ο όρος προέρχεται από τη λέξη nepotism. Δηλαδή, η πρακτική του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας. Ο όρος αναφέρεται κυρίως σε άτομα που παίρνουν δουλειές εξαιτίας της οικογενειάς τους και ακόμα περισσότερο (όπως φαίνεται), εξαιτίας των γονιών τους. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady A (@womaninhollywood)

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πολύ και στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Το Hollywood και ο χώρος της μόδας, αποτελούν περιβάλλοντα που φαίνεται ακόμα περισσότερο. Τα Nepo Babies, φαίνεται να έχουν ευνοηθεί μόνο και μόνο επειδή έχουν γεννηθεί σε μια οικογένεια, ή έχουν ένα όνομα. Δηλαδή, έχουν περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλα άσημα παιδιά. Το New York Magazine, δημοσίευσε ένα γενεαλογικό δέντρο με παιδιά διασήμων. 

To Hollywood Nepo-verse, έχει γίνει μεγάλο θέμα, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες. Αν και δεν είναι κάτι καινούργιο. Γνωρίζουμε πάρα πολλές περιπτώσεις διασήμων, που τα παιδιά τους έγιναν εξίσου ή ίσως και περισσότερο διάσημα. Υπάρχουν πολλά μοντέλα όπως οι Gigi και η Bella Hadid, η Kendall Jenner, η Hailey Bieber, Kaia Gerber, Lili- Rose Depp, Lila Moss, Leni Klum, Kate Hudson, και άλλες.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, ήταν της Lily- Rose Depp στο ELLE, που είναι κόρη των διασήμων Johnny Depp και Vanessa Paradis. Η ίδια δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό, καθώς δήλωσε ότι το internet νοιάζεται πολύ περισσότερο για το ποια είναι η οικογένειά σου, παρά οι άνθρωποι στα castings. Μοντέλα που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν διάσημα, φέρνουν το θέμα στην επιφάνεια και αντιδρούν. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New York Magazine (@nymag)

Μάλιστα, η Vittoria Ceretti, αναφέρεται και στο οικονομικό ζήτημα, καθώς δηλώνει ότι δεν βιώνει τον ίδιο τρόπο ακόμα και την απόρριψη από τα castings. Όπως αναφέρει, ένα παιδί του νεποτισμού μπορεί να παει να κλαψει στον καναπέ του μπαμπά του στο Malibu, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για τα λεφτά του εισιτηρίου επιστροφής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New York Magazine (@nymag)

Η Hailey Bieber, εμφανίστηκε με το t-shirt που έγινε viral. Ενώ είναι κι εκείνη ένα Nepo Baby, δε φοβάται να φορέσει αυτό το σλόγκαν και να συμμετέχει κι αυτή στην συζήτηση, ενώ ελαφρύνει παράλληλα και την ατμόσφαιρα. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε celebrities να κάνουν ένα statement μέσω των t-shirts τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Capsule 98 (@capsule98)

Θυμόμαστε τη Britney Spears όταν είχε χωρίσει με τον Justin Timberlake, να φοράει τη μπλούζα με το slogan “Dump Him” (παράτα τον). Ενώ η Liv Tyler και η Stella McCartney, είχαν φορέσει τοπ με τη φράση “Rock Royalty”, επειδή έχουν και οι δύο πατέρα rock star. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb