WELLNESS

Τα απρόσμενα σνακ που λατρεύουν οι γυμναστές γιατί βοηθούν το σώμα σου να σμιλευτεί

Είναι πιο εύκολο απ`όσο νομίζεις - Όμως δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι!
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τα απρόσμενα σνακ που λατρεύουν οι γυμναστές γιατί βοηθούν το σώμα σου να σμιλευτεί
Photo by Andrea Piacquadio

Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν τα activity snacks να χτίσεις τη μυϊκή μάζα στο σώμα σου - Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Μέσα σε αυτούς, για πολλές από εμάς είναι και η άσκηση. Η γυμναστική βοηθά το σώμα, αλλά και τη διάθεση. Ωστόσο, αν έχεις γεμάτο πρόγραμμα λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, είναι δύσκολο να χωρέσεις και την γυμναστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Department of Health and Human Services, οι ενήλικες χρειάζονται περίπου μισή ώρα την ημέρα άσκηση, με 2 μέρες δραστηριότητας μυϊκής ενδυνάμωσης. Ενώ μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να γυμνάζεσαι τόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητο αν θέλεις να χτίσεις μυϊκή μάζα. 

Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν τα activity snacks

Τα activity snacks, φαίνεται να είναι μια πολύ καλή επιλογή για να επιτύχεις το στόχο σου. Όμως δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Σύμφωνα με καθηγητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, “activity snacks” θεωρούνται οι πολύ μικρές περίοδοι άσκησης που βοηθούν το σώμα σου να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση περισσότερων αμινοξέων από τα γευματά σου. Όταν κινούμαστε, είναι καλό να βοηθάμε το σώμα μας με το σωστό φαγητό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dongsoo Kim (@dongs1221)

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατά τη διάρκεια της πέψης, το σώμα μας μετατρέπει την πρωτεΐνη σε αμινοξέα, τα οποία στη συνέχεια επιδιορθώνουν τους ιστούς του σώματος και τις μυϊκές ίνες. Έτσι, αντί να καθόμαστε μετά το φαγητό, είναι καλύτερο να ασκούμαστε με κάποιον τρόπο. Κατά προτίμηση, μπορούμε να περπατάμε χαλαρά. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να συνδεθεί με κακή γενική υγεία.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να κάνεις κανονική γυμναστική μετά το φαγητό, γιατί δεν θα αισθάνεσαι καλά. Αυτές οι μικρές μορφές άσκησης, μπορούν να οφελήσουν πολύ το σώμα και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς και την γυμναστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb