WELLNESS

Μήπως οι φάσεις της σελήνης μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο σου;

Σχετίζεται η περίοδος με τη νέα Σελήνη;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μήπως οι φάσεις της σελήνης μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο σου;
@kiukiu_cy_shop, @thegreat.obsession

Έχει ειπωθεί αρκετές φορές εδώ και χρόνια, ότι ο έμμηνος κύκλος σχετίζεται με τις φάσεις της σελήνης. Θα μπορούσε να ακουστεί λογικό σε πολλές, καθώς και η περίοδος έχει φάσεις όπως η σελήνη. Ισχύει, άραγε κάτι τέτοιο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια έρευνα της δεκαετίας του ’80, έδειξε ότι περίπου στο 30% των γυναικών που ερευνήθηκαν, ξεκινούσε ο κύκλος τους με τη νέα φάση του φεγγαριού. Ωστόσο, σήμερα δεν έχουμε σαφείς ενδείξεις για κάτι τέτοιο. 

Επηρεάζει η Σελήνη την περίοδό μας;

Στην αρχαιότητα, πολύ συχνά σχέτιζαν τους κύκλους του φεγγαριού με το ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με το Healthline, οι ρυθμοί του σώματος συνδέονται με πνευματικές πρακτικές με τους ρυθμούς του φυσικού κόσμου. Έτσι, η Νέα Σελήνη, συνδέεται με την περίοδο. Η πανσέληνος αντιπροσωπεύει την φάση της ωορρηξίας, όταν το σώμα είναι έτοιμο για αναπαραγωγή. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kalbondi (@kalbondi)

Υπάρχουν επίσης διαφορετικές έννοιες για το πότε εμφανίζεται η έμμηνος ρύση, κατά τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου της σελήνης. Η έναρξη υης περίοδου κοντά στη νέα σελήνη είναι γνωστή ως κύκλος της Λευκής Σελήνης, ο οποίος συνδέεται με την αναπαραγωγή. Ο κύκλος της Κόκκινης Σελήνης, σημαίνει ότι ξεκινά η περίοδος στην πανσέληνο, προσδίδοντας ένα ισχυρό και αισθησιακό στοιχείο.

Ο κύκλος του Ροζ φεγγαριού, συνδέεται με την έμμηνο ρύση κατά τη διάρκεια της μεταβαλλόμενης σελήνης και ο κύκλος της μωβ σελήνης εμφανίζεται όταν έχουμε έμμηνο ρύση κατά τη διάρκεια της φθίνουσας σελήνης, που οδηγεί σε μια νέα σελήνη και στην αναγέννηση του κύκλου.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν έχουν αποδειχτεί από την επιστήμη, αλλά αποτελούν θεωρίες ετών. Οπότε, δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι η περίοδος όντως συνδέεται με τις φάσεις της Σελήνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb