SKIN CARE

Υπάρχει τελικά beauty sleep, ή είναι ένα ψέμα;

Μύθος ή αλήθεια;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Υπάρχει τελικά beauty sleep, ή είναι ένα ψέμα;
@slipsilkpillowcase

Εδώ και χρόνια ακούς συνεχώς πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την ομορφιά. To επονομαζόμενο “beauty sleep” είναι αληθινό, ή όχι; Δες αν πρέπει ή όχι να το βάλεις στο μυαλό και στην καθημερινότητά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ύπνος, σύμφωνα με έρευνες ετών, μας προσφέρει πολλά. Μπορεί αν παρατηρείς κι εσύ ότι όταν δεν κοιμάσαι αρκετά και καλά, η διαφορά είναι ολοφάνερη. Ίσως τα μάτια σου είναι πρησμένα, ή και το πρόσωπό σου, έχεις μαύρους κύκλους και φαίνεσαι ταλαιπωρημένη. Η έλλειψη ύπνου, δεν φαίνεται να βοηθά και το μυαλό και τη συγκέντρωσή σου. Το σώμα δεν ξεκουράζεται, και γενικά η μέρα είναι δύσκολη όταν δεν κοιμάσαι καλά.

Beauty Sleep: μύθος ή αλήθεια;

Όπως μπορείς να φανταστείς και από την εισαγωγή, το beauty sleep, ο γνωστός “ύπνος ομορφιάς”, αν μπορούμε να το πούμε, είναι απαραίτητος. Δεν αποτελεί μύθο, ότι καταφέρνουμε να είμαστε διατηρούμε την ομορφιά μας όταν κοιμόμαστε. Δηλαδή, ο καλύτερος μας, φρέσκος εαυτός φαίνεται πιο έντονα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beauty Sleep Co. (@beautysleepco)

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου, επιτυγχάνεται η ανανέωση των κυττάρων. Ο,τι μπορεί να έχει συμβεί μέσα στην ημέρα στην επιδερμίδα μας, ο οργανισμός προσπαθεί να το επιδιορθώσει και να το επαναφέρει. Ο ύπνος είναι σημαντικός για να πέσουν τα επίπεδα στρες. Το στρες, μόνο καλό δεν κάνει στην επιδερμίδα μας. 

Επομένως, όταν κοιμάσαι αρκετά και καλά, θα παρατηρήσεις ότι δεν έχεις πρησμένο πρόσωπο, ή μάτια. Επιπλέον, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες δεν είναι τόσο εμφανείς. Το δέρμα επανορθώνεται και παραμένει πιο λαμπερό, ενώ, οι επιστήμονες λένε ότι τα ξεσπάσματα ακμής είναι ακόμα λιγότερα.

Πώς θα τα καταφέρεις

Εννοείται ότι είναι πολλές φορές δύσκολο να κοιμηθείς καλά, ή αρκευά. Ωστόσο, όσο γίνεται και περνάει από το χέρι σου, μπορείς να εφαρμόσεις μερικά tricks για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Αρχικά, καλό είναι να προσπαθείς να μην κοιμάσαι αργά και να πηγαίνεις στο κρεβάτι σταθερή ώρα. Επιπλέον, να μην τρως πολύ βαριά το βράδυ, ώστε να μην δυσκολεύεις την πέψη σου. 

Μπορείς να έχεις μια ρουτίνα χαλάρωσης που θα ξεκινάει από το skincare, και θα καταλήγει στον ύπνο. Άκου μουσική, διάβασε βιβλία και κάνε ο,τι σε βοηθά να κοιμηθείς. Have a beauty sleep!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb