ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: H Γεωργία και το «ψηφιακό μυαλό» της

Γεωργία Καραϊσκου, Marketing Specialist
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 05, 2023
Κορίτσια Καριέρας: H Γεωργία και το «ψηφιακό μυαλό» της

Η Γεωργία Καραϊσκου, είναι Marketing Specialist των H|P Hotels στην Αθήνα. Είναι πάντα ευγενική, χαμογελαστή και γεμάτη ιδέες και ενέργεια! Μαθαίνουμε για αυτή λίγα παραπάνω πράγματα μιας και είναι το Κορίτσι Καριέρας της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκινούν από το ξυπνητήρι αφού το ρυθμίζω να χτυπάει πάντα πιο νωρίς. Είναι μία συνήθεια που έχω αγκαλιάσει και με τον καιρό τη δέχομαι όλο και περισσότερο.

Επομένως ο χρόνος είναι αρκετός για να προετοιμάσω τη μέρα που ανοίγεται εμπρός μου. Το μυστικό μίας όμορφης μέρας είναι ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό. Στη συνέχεια αφού φτάσω στο ξενοδοχείο όπου εργάζομαι, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω όλα τα «ανοιχτά μέτωπα». Η μέρα μου θα κλείσει με μία προπόνηση κολύμβησης. Τη στιγμή που θα φτάσω στο κολυμβητήριο, το μήνυμα έχει ήδη φτάσει στον εγκέφαλο: ξέρω ότι έκανα το σωστό. Η επαφή με το νερό είναι κάτι το ασύλληπτο και απόλυτα αναζωογονητικό για μένα.

Εάν μιλούσα σε κάποιο κορίτσι θα του υπενθύμιζα ότι το να πετύχει σε επαγγελματικό επίπεδο εξαρτάται από το πόσο το θέλει.

Γνώριζα το μονοπάτι που θα ήθελα επαγγελματικά να ακολουθήσω αλλά δεν το είχα διαβεί στο παρελθόν. Ωστόσο επειδή όλες οι επαγγελματικές κινήσεις του παρελθόντος παίζουν ρόλο σ’ αυτό που κατέληξα να κάνω σήμερα, είμαι ευγνώμων για την καθεμία ξεχωριστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος για την επιλογή της καριέρας δεν είναι εύκολος. Η απόκτηση αλλά και η διατήρηση της δύναμης απαιτεί συνδυασμό πραγμάτων. Χρειάζεται συνεχής σκέψη, διαρκής αξιολόγηση της πορείας, προσαρμοστικότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, λεπτούς χειρισμούς και κυρίως συνέπεια. Ωστόσο, εάν μιλούσα σε κάποιο κορίτσι ή σε κάποιο άνθρωπο γενικότερα θα του υπενθύμιζα ότι το να πετύχει σε επαγγελματικό επίπεδο εξαρτάται από το πόσο ο ίδιος το θέλει. Η επιρροή των εκάστοτε συνθηκών θα πρέπει να έχει λιγότερη επιρροή από τη δική του αντίληψη. Επομένως αυτό που θα έλεγα στον οποιονδήποτε είναι: «στόχευσε ψηλά και τόλμησε να κάνεις τη διαφορά».

Το digital marketing είναι σαν μία σειρά από το Netflix, όταν κάποιος ενθουσιάζεται με τον πρώτο κύκλο μίας σειράς, έρχεται ο δεύτερος και τον αφήνει άναυδο. Σ’ αυτό που θέλω να εστιάσω είναι ότι καθώς το marketing εξελίσσεται καθημερινά, μου αρέσει που μπορώ να «λάμψω» μέσω της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας που μου προσφέρει. Αυτή η διαρκής εξέλιξη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφού καθημερινά καλούμαι να χρησιμοποιήσω νέα tools για να αναδείξω τις προκλήσεις που υπάρχουν στον κλάδο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Στηρίζω περισσότερο την άποψη του «mind management» και λιγότερο του «time management”

Επιπλέον, το «πάντρεμα» του digital marketing με τον ξενοδοχειακό κλάδο μου δίνει την ευκαιρία να συναναστραφώ με κόσμο από πολλές διαφορετικές χώρες και κατ’ επέκταση να μοιραστώ και να ανταλλάξω ιδέες με πολλούς ανθρώπους. Δεδομένου ότι είμαι φύσει εξωστρεφής, η επικοινωνία αυτού του τύπου είναι κάτι που απολαμβάνω πραγματικά στο επάγγελμά μου.

Αυτό που κυρίως με βοηθάει να οργανωθώ καλύτερα και να είμαι πιο αποδοτική είναι να κάνω συνεχώς καταγραφή των σημαντικότερων highlights από όσα ακούω και διαβάζω. Έτσι χτίζω με τον τρόπο μου ένα δεύτερο «ψηφιακό μυαλό». Ταυτόχρονα, προσπαθώ να θέτω προτεραιότητες ώστε να μη χαθώ σε έναν ωκεανό υποχρεώσεων. Στηρίζω περισσότερο την άποψη του «mind management» και λιγότερο του «time management”.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι συνάδερφοί μου κόλλησα ήδη το «ξενοδοχειακό μικρόβιο», δεν υπάρχει περιθώριο να πάει κάτι στραβά και κατ’ επέκταση να μην μου αρέσει.

Η καθημερινότητα με απορροφά και κάποια πράγματα που θα ήθελα να κάνω δεν έχω βρει το χρόνο να τα δοκιμάσω αφού και πρακτικά δεν βγαίνουν οι ώρες της ημέρας. Αυτό που θα μπορούσα να αναφέρω είναι ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την κεραμική. Αισθάνομαι ότι θα λάβω μεγάλη χαρά όταν πλάσω κάτι εκ του μηδενός με τα χέρια μου και σαφώς θα αισθανθώ μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν διακοσμήσω τον χώρο μου με κεραμικές δημιουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 164 / position2: 1091
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb