ENTERTAINMENT

Πώς το «Anti ‑ Supermodel» Kate Moss πρωτοστάτησε σε μια εντελώς νέα τάση μόδας

Ήταν το κάτι διαφορετικό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 04, 2023
Πώς το «Anti ‑ Supermodel» Kate Moss πρωτοστάτησε σε μια εντελώς νέα τάση μόδας

Η Κate Moss είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μόντελ στην ιστορία της μόδας. Φτάνοντας στο τέλος της λεγόμενης «εποχής του σούπερ μόντελ», η Moss έγινε γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οδηγώντας την αμφιλεγόμενη τάση της μόδας «heroine chic» και επαναπροσδιορίζοντας ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας με τη φιγούρα και τη φυσική ομορφιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχική της συνεργασία με τον Calvin Klein την μετέτρεψε σε άμεση παγκόσμια αίσθηση και κυριάρχησε σε κάθε σημαντική εβδομάδα μόδας σε όλο τον κόσμο καθ 'όλη τη μακροχρόνια καριέρα της, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα κοντύτερα μοντέλα που περπάτησε ποτέ στην πασαρέλα.

Πώς όμως η Λονδρέζα καλλονή έγινε πρωτοπόρα και πολιτιστικό σύμβολο; Αυτό οφείλεται σε δύο γυναίκες: τη Sarah Doukas, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων Storm, και τη διάσημη Βρετανίδα φωτογράφο Corinne Day. 

Ο πατέρας της Moss είχε δει τη Doukas στην τηλεόραση και ήξερε ότι ήταν αξιόπιστη. Έτσι, την επόμενη μέρα, στο Λονδίνο, η δύσπιστη μητέρα της Moss συμφώνησε να συνοδεύσει την κόρη της για να συναντηθεί με τη Doukas στα γραφεία του Storm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Moss παραδέχτηκε ότι «ποτέ, ποτέ, ποτέ» δεν είχε σκεφτεί μια καριέρα ως μοντέλο. «Ήμουν κοντή, είχα κάπως στραβά πόδια και στραβά δόντια και κανείς δεν πίστευε ότι ήμουν το πιο όμορφο κορίτσι στο σχολείο», είπε.

Παρά τις ανασφάλειες της, η Doukas, πρώην μοντέλο και η ίδια, είδε δυνατότητες και στρατολόγησε τη Moss για να ενταχθεί στο ρόστερ των μοντέλων της Storm. Κάλεσε όλες τις επαφές του περιοδικού στο Rolodex της και έστειλε με φαξ φωτογραφίες της Moss σε όλους όσους γνώριζε. 

«Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε», είπε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 12 (@art.gallery218)

Με αυτό το δυσοίωνο ξεκίνημα, η καριέρα της Moss ξεκίνησε σιγά-σιγά, με μερικές ασυνήθιστες φωτογραφίσεις για μια ποικιλία διαφορετικών εφηβικών περιοδικών.

«Δουλεύαμε στις διακοπές από το σχολείο και πηγαίναμε απίστευτα αργά για ένα ολόκληρο χρόνο. Αλλά δεν την ενδιέφερε πολύ το σχολείο οπότε μετά έφυγε και μετά ξεκινήσαμε. Κάθε μέρα έλεγα: «Θα σε κάνω σταρ!» Δεν ήξερα ότι θα την έκανα σούπερ σταρ».

Η Doukas είχε ξεκινήσει το Storm μόλις τον προηγούμενο χρόνο με μια χούφτα μοντέλα που είχε ανακαλύψει μόνη της και η ανακάλυψή της για τη Moss –που τότε θεωρούνταν «αντισυμβατική» στην εποχή των σούπερ μοντέλων των glamazon– έβαλε το πρακτορείο στον χάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Moss δεν επρόκειτο να ήταν η μόνη ανακάλυψη της Doukas: Σε αυτη οφείλεται στην αρχή της, η καριέρα της Cara Delevingne, της Sophie Dahl και της Jourdan Dunn, οι οποίες άλλαξαν τη βιομηχανία της μόδας προς το καλύτερο΄.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cosmoss (@cosmoss)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 278 / position2: 739
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb