BED TALK

5+1 μυστικά για τη σεξoυαλική υγεία σου

Τρόποι για να βελτιώσεις την ποιότητα της σεξoυαλικής σου υγείας!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
5+1 μυστικά για τη σεξoυαλική υγεία σου
Photo by cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-tank-top-4980382/

Η σεξoυαλική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υγείας, της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στο σύνολό της. Για να διατηρήσεις μια ενεργή και ικανοποιητική σεξoυαλική ζωή, ακολουθούν μερικές μικρές συμβουλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάε υγιεινά

Η σεξουαλικότητα είναι μια αντανάκλαση της γενικής κατάστασης της υγείας κάποιου. Για να έχεις μια ενεργή σεξoυαλική ζωή, φρόντισε τη διατροφή σου. Η υγιεινή τροφή θρέφει το σώμα σου και του επιτρέπει να είναι στα καλύτερά του σε πολλές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του σeξ. Επιπλέον, μια υγιεινή διατροφή (χαμηλή σε νάτριο και κακά λιπαρά, για παράδειγμα) θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις ορισμένες ασθένειες όπως η αρτηριακή υπέρταση και η υπερχοληστερολαιμία.

Απόφυγε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μειώνει τη ζωτικότητα, ακόμη και σε σεξoυαλικό επίπεδο. Επιπλέον, ο καπνός οδηγεί σε ένα φαινόμενο που προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων παντού στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων. Στους άνδρες, αυτή η μείωση της ροής του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία να έχουν ή να διατηρήσουν μια στύση. Στις γυναίκες, αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται και στα γεννητικά όργανα, γεγονός που οδηγεί σε ποικίλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της λίπανσης.

Διατήρησε ένα υγιές βάρος

Τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας και διαβήτη, ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να είναι επιζήμιες για την καλή σεξoυαλική υγεία. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία και άλλα σεξoυaλικά προβλήματα. Επιπλέον, το να νιώθεις καλά με το σώμα σου μπορεί να σε βοηθήσει να απολαύσεις πλήρως τη δική σου σεξoυαλικότητα.

Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ

Θα ήταν εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η κατανάλωση αλκοόλ διευκολύνει τις σεξoυαλικές συναντήσεις, αλλά η αλήθεια του θέματος είναι εντελώς διαφορετική. Η έρευνα έχει αποκαλύψει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σεξoυαλικές ικανότητες των ανδρών και των γυναικών. Μπορεί, για παράδειγμα, να μειώσει την ικανότητα ενός άνδρα να έχει και να διατηρεί στύση. Οι υψηλές δόσεις αλκοόλ μπορούν επίσης να μειώσουν την ικανότητα μιας γυναίκας να διεγείρεται σεξoυαλικά και να έχει oργασμo.

Επικοινώνησε με το σύντροφό σου

Για να απολαύσεις μια υγιή σεξoυαλικότητα, είναι σημαντικό να νιώθεις άνετα. Επίλεξε το κατάλληλο μέρος, μίλα στον σύντροφό σου για τα γούστα και τις προτιμήσεις του στο κρεβάτι, καθώς και για τις δικές σας. Σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερη να δοκιμάσεις νέα πράγματα και να αισθάνεσαι άνετα. Μην κάνεις κάτι μόνο για να ευχαριστήσεις τον σύντροφό σου, εάν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα.

Προστάτευσε τον εαυτό σου

Εάν δεν είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις μια πιθανή απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα αντισυλληπτικό της επιλογής σου. Βάλε την ασφάλεια πρώτη. Η χρήση προφυλακτικού προσφέρει διπλή προστασία: μειώνει τόσο τον κίνδυνο εγκυμοσύνης όσο και τη μόλυνση από σεξoυαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ). Το να κάνεις μια εξέταση αίματος είναι επίσης ένας καλός τρόπος για εσένα και τον σύντροφό σου να αποφύγετε τους κινδύνους να πάθετε ΣΜΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 490 / position2: 2837
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb