ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: Η Μαρία είναι συνεχώς viral στο Tik Tok λόγω της ατάκας της

Μαρία Μπούτσικα, ραδιοφωνική παραγωγός
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 07, 2022
Κορίτσια Καριέρας: Η Μαρία είναι συνεχώς viral στο Tik Tok λόγω της ατάκας της

Η Μαρία είναι η αγαπημένη μας ραδιοφωνική παραγωγός στον ΣΟΚ Fm της Χαλκίδας και σίγουρα αν δεν την έχεις ακούσει, την έχεις δει σε βίντεο του Tik Tok! Οι ατάκες της κάνουν πάταγο! Τη γνωριζουμε λίγο καλύτερα μέσα από το Pink.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Το ξυπνητήρι χτυπάει στις 04.30 το πρωί ντύνομαι και πηγαίνω γυμναστήριο – ναι ξέρω είμαι απ’ αυτούς… χαχα!

Γυρνάω σπίτι, ντουζάκι και ξεκινάω για το ραδιόφωνο όπου στις 06.30 είμαι ήδη στη θέση μου έτοιμη να ξυπνήσουμε την Χαλκίδα παρέα με τον Νίκο Καρτελία από τη συχνότητα του Σοκ fm 104,8! Από τις 07.00 μέχρι τις 11.00 είμαστε η παρέα σου, οι κολλητοί σου φίλοι που μαζί τους θα συζητήσουμε, θα γελάσουμε και θα πούμε τις πιο τρελές μας καθημερινές ιστορίες. Λίγο πολύ ότι συμβαίνει σε κάθε παρέα εκεί έξω. Απλά εμείς είμαστε λίγο μεγαλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το που τελειώνει η εκπομπή συνεχίζω κανονικά τη δουλειά στο σταθμό ψάχνοντας θέματα για την επόμενη μέρα, ετοιμάζοντας project για τα social media του σταθμού και φυσικά έχω και τα ραντεβού με τους πελάτες. Γενικά η μέρα μου είναι πολύ γεμάτη και τελειώνει αρκετά αργά. Πάντα υπάρχει χώρος για μια καινούρια ιδέα. Ναι είμαι workaholic! Το καλό είναι πως ενώ δουλεύω τόσες ώρες ο ΣΟΚ έχει γίνει το σπίτι μου. Δε νιώθω πως είμαι σε μια δουλειά που πηγαίνω και περιμένω να σχολάσω. Υπάρχει τρέλα στον σταθμό μας, κέφι και πολύ ενέργεια. Φυσικά έχω και τον όλιβερ, το μαύρο μου κοκόνι, συνέχεια μαζί μου οπότε δε με πειράζει καθόλου που λείπω τόσες ώρες από το σπίτι.

Τώρα, όταν θα γυρίσω στο σπίτι κατά τις 20.00, θα μαγειρέψω πίνοντας ένα ποτήρι από το αγαπημένο μου κρασί και βλέποντας σειρές στο νετφλιξ.
Μου αρέσει πολύ να γράφω παιδικά παραμύθια και με πετυχαίνεις πάνω στην περίοδο που γράφω το 2ο παραμύθι μου οπότε ο προσωπικός μου χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος αλλά πολύ δημιουργικός.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Boutsika (@mariampou)

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Το ραδιόφωνο είναι η καψούρα μου, είναι το χόμπι μου. Το πρώτο και βασικό που με κάνει να ξυπνάω με κέφι είναι πως θα βρεθώ πίσω από το μικρόφωνο και θα κάνω τους ακροατές να ξυπνάνε με όρεξη, θα τους κάνω να γελάσουν με τα ευτράπελα της ζωής μου και θα τους κάνω για 4 ώρες μέσα στην ημέρα να ξεχάσουν την καθημερινότητά τους. Η επικοινωνία που υπάρχει με τον κόσμο κάθε πρωί αλλά και εκτός της εκπομπής, μέσω των social, είναι αυτή που μου δίνει το κίνητρο να ξυπνάω κάθε πρωί στις 04.30 με ενέργεια και κέφι! Όπως μου είχε πει κάποτε ένας φίλος αυτό που κάνουμε δεν είναι δουλειά, είναι λειτούργημα και εγώ το βλέπω έτσι. Με σεβασμό προς τον ακροατή που θα μας επιλέξει για την πρωινή του παρέα.

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την τέλεια συνταγή για να κάνεις καριέρα… Πάνω απ’ όλα όμως πιστεύω πως πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να μην το βλέπεις σαν αγγαρεία και να έχεις στόχους. Να είσαι συγκεντρωμένος στο που θέλεις να φτάσεις και η ζωή και η πορεία σίγουρα θα σε ανταμείψει. Θα χρειαστεί να επενδύσεις έξτρα προσωπικό χρόνο, να έχεις υπομονή και να είσαι υπομονετικός. Όλα έρχονται στη σωστή στιγμή για όλους μας και όλα μας οδηγούν εκεί που πρέπει να είμαστε. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και πάνω απ’ όλα να ακούτε το μέσα σας. Αυτό ξέρει αν ο δρόμος που έχετε επιλέξει είναι ο σωστός ή όχι. Α, και να κάνετε όνειρα!

Πώς οργανώνεσαι;

Να ‘ναι καλά η ατζέντα μου και η μνήμη μου που ακόμα με βγάζει ασπροπρόσωπη! Να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την οργάνωση της δουλειάς που έχω να κάνω. Πάνω απ’ όλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό πως μου αρέσει αυτό μου κάνω στην καθημερινότητα μου. Ένα μυστικό που μπορώ να σας πω ότι κάνω είναι πως έχω μάθει στο μυαλό μου να βάζει προτεραιότητες στο τι πρέπει να γίνει κάθε μέρα και σε πόσο χρόνο. Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο αλλά μετά από καιρό τα κατάφερα και πλέον γίνεται αυτόματα.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Η αλήθεια είναι πως έχω χρόνο να ξεκλέψω και να ασχοληθώ με τα χόμπι μου, όχι όμως όσο θα ήθελα. Στον ελεύθερο μου χρόνο παίζω σαξόφωνο και μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω. Παλαιότερα έπιανα τα πινέλα μου και ζωγράφιζα πιο συχνά τώρα όμως θα είναι λίγες φορές μέσα στο μήνα. Αλλά είναι κάτι που με ηρεμεί όπως και το να παίζω το σαξόφωνο ή να γρατζουνάω το γιουκαλίλι μου.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Θα σου πω την αλήθεια ναι; Όσο και να λέω πως είμαι από τους τυχερούς που κάνω το χόμπι μου δουλειά μου το ραδιόφωνο και γενικότερα αυτός ο χώρος των media έχουν πολύ άγχος για να δίνεις καθημερινά τον καλύτερο σου εαυτό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και κάθε μέρα κυνηγάω να δώσω το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρώτα για τους ακροατές που επιλέγουν να μας βάζουν καθημερινά στη ζωή τους και στη συνέχεια για εμένα ως Μαρία. Θέλω να γίνομαι κάθε μέρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και αυτό πολλές φορές μπορεί να μου δημιουργεί εσωτερικό άγχος και να μην απολαμβάνω τόσο αυτό το όμορφο ταξίδι. Προσπαθώ όμως να το καταπολεμήσω γιατί και τα αυτοάνοσα είναι μέρος της ζωής μας. Μία συμβουλή δώστε τον καλύτερο εαυτό σας κι αν δε σας βγαίνει και κάποιες μέρες δε χάθηκε ο κόσμος… Υπάρχει πάντα το αύριο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Boutsika (@mariampou)


Ήταν ένα επάγγελμα που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Αυτό που μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά είναι πως δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη της ζωής μου ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου! Εγώ χρηματοοικονομικά σπούδασα και έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στα Logistics – καμία σχέση με το ραδιόφωνο δηλαδή! Χρόνια λάτρης του μέσου ποτέ όμως δε με είχα φανταστεί πίσω από ένα μικρόφωνο να ψυχαγωγώ τον κόσμο…

Το ραδιόφωνο μπήκε στη ζωή μου την πιο αναπάντεχη στιγμή! Και κάπως το σύμπαν (που πιστεύω πολύ σ’αυτό) μου τα έφερε έτσι την πιο σωστή στιγμή πως ήρθε η ώρα μιας μεγάλης αλλαγής! Η πρώτη επαφή έγινε στην Θεσσαλονίκη όσο δούλευα σε μια εταιρία Logistics όταν ο ιδιοκτήτης του plus Radio τηλεφώνησε στο τμήμα που δούλευα γιατί έψαχνε την παραγγελία του. Λίγο το χιούμορ, λίγο η φωνή μου ζήτησε να κάνω δοκιμαστικό για τον σταθμό και μετά από λίγο καιρό ξεκίνησα να δουλεύω το πρωί στα Logistics και το βράδυ ραδιοφωνικό παραγωγός στον σταθμό. Αυτό συνεχίστηκε για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι που έσκασε η πρόταση από τον ΣΟΚ fm 104,8 και τον Νίκο Καρτελιά να αναλάβω μαζί του το πρωινό Morning Show και όλα άλλαξαν στην ζωή μου…

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ ανατρεπτική. Το ΝΑΙ ήρθε αβίαστα αφού μέσα σε ένα 15ήμερο μετακόμισα από την Θεσσαλονίκη, παραιτήθηκα από τις δύο δουλειές μου, μάζεψα τα πράγματα μου και με τον σκύλο μου τον Όλιβερ ξεκινήσαμε για το πιο τρελό ταξίδι!

To ραδιόφωνο από εκείνη τη στιγμή δεν το επέλεγα απλά να το κάνω ως χόμπι αλλά ως κύρια δουλειά μου. Δε λένε κάνε το χόμπι σου δουλειά; Ε αυτό ακριβώς έγινε στην περίπτωσή μου! Και να σου πω την αλήθεια δεν το μετανιώνω στιγμή! Το να ξυπνάω καθημερινά τον κόσμο της Χαλκίδας - και όχι μόνο, είναι το πιο όμορφο συναίσθημα. Στόχος μου είναι να κάνω τους άλλους να γελάνε και να ξεχνάνε για λίγες ώρες τα δικά τους προβλήματα. Είναι το πάθος μου και αν και μου εμφανίστηκε η ευκαιρία στα 29 μου η ζωή ξέρει πως στα φέρνει. Κι εγώ την εμπιστεύομαι ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
17 / position1: 61 / position2: 621
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb