ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι τάσεις στις σχέσεις για το 2023: Θα έχεις πολλές άγνωστες λέξεις

Φέτος, μιλάμε πιο ανοιχτά, οριοθετούμε τις ανάγκες και τα όριά μας και δεν φοβόμαστε να μπούμε σε νέες σχέσεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 28, 2022
Αυτές είναι οι τάσεις στις σχέσεις για το 2023: Θα έχεις πολλές άγνωστες λέξεις

Το 2022 ήταν μια χρονιά εκ νέου ανακάλυψης των σχέσεων καθώς επιτέλους επιστρέφουμε στην κανονική ζωή, αλλά ποιες είναι οι τάσεις γνωριμιών που μπορούμε να περιμένουμε να δούμε να έρχονται το 2023;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κρίση του κόστους ζωής σαφώς δεν έχει μειώσει την επιθυμία μας να βρούμε την αγάπη, καθώς οι singles φαίνεται πρόθυμα να ξαναριχτούν στο παιχνίδι γνωριμιών. Περίπου το 70% των ανθρώπων δήλωσαν ότι αισθάνονται «θετικά για το 2023» σε μια νέα μελέτη της Bumble, η οποία εξέτασε περισσότερους από 14.000 χρήστες εφαρμογών γνωριμιών σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, προβλέπει ότι λίγος «υγιής εγωισμός» θα είναι στην ημερήσια διάταξη του επόμενου έτους, με τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι στο να διατυπώνουν τις ανάγκες και τα όριά τους σε νέες σχέσεις. 

Όχι άλλα alpha males

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί άντρες έχουν σκεφτεί τους κανόνες και τις προσδοκίες του φύλου και αναθεωρούν. Τα τρία τέταρτα των ανδρών (74%) δηλώνουν ότι έχουν εξετάσει τη συμπεριφορά τους περισσότερο από ποτέ τον περασμένο χρόνο και έχουν μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση της «τοξικής αρρενωπότητας» και του τι δεν είναι αποδεκτό.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στο Bumble (52%) αμφισβητούν ενεργά τα στερεότυπα που υποδηλώνουν ότι οι άνδρες δεν πρέπει να δείχνουν συναισθήματα, από φόβο μήπως φανούν αδύναμοι.

Μιλώντας ανοιχτά

Δεν ντρεπόμαστε πλέον να λέμε τι θέλουμε ούτε στο κρεβάτι, γνωρίζοντας ότι η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί, με περισσότερους από τους μισούς από εμάς να συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να συζητάμε τις σeξουαλικές μας επιθυμίες και ανάγκες νωρίς σε μια σχέση (53%). Μην υποθέτετε ότι αυτό σημαίνει ότι όλοι κάνουμε άφθονο σeξ – το 42% των ατόμων στην εφαρμογή γνωριμιών δεν κάνουν σeξ αυτή τη στιγμή και είναι καλά με αυτό.

Wanderlove

Οι σχέσεις από απόσταση θα μπορούσαν να αυξηθούν το επόμενο έτος, με έναν στους τρεις (33%) των ατόμων στο Bumble να λέει ότι είναι πλέον πιο ανοιχτός σε ταξίδια και σχέσεις με άτομα από άλλες πόλεις. Η ευελιξία μετά την πανδημία σημαίνει ότι το 14% από εμάς έχουν εξερευνήσει την ιδέα του να είμαστε «ψηφιακός νομάς», δίνοντάς μας πολύ περισσότερες επιλογές όσον αφορά το ποιον και πού βγαίνουμε ραντεβού.

Ανοιχτό casting

Δεν είναι ο συνηθισμένος σου τύπος; Μην ανησυχείς! Tην επόμενη χρονιά θα μπούμε όλοι στο «open casting» όπου οι συνήθεις απαιτήσεις μας ξεπερνούν το παράθυρο, προβλέπουν οι ειδικοί του Bumble. Νόμιζες ότι σου αρέσουν οι ψηλοί, σκοτεινοί τύποι; Φέτος, σίγουρα θα τσεκάρεις και άλλου τύπου πρότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 352 / position2: 606
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb