ΜΑΛΛΙΑ

Hair Cycling: Αυτή η τάση υπόσχεται υγιή μαλλιά

Μετά το Skin Cycling, έρχεται και το Hair Cycling
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Hair Cycling: Αυτή η τάση υπόσχεται υγιή μαλλιά
@kelseygriffinn

Πρόκειται για ακόμα μια τάση του TikTok, ή για μια αποτελεσματική μέθοδο; Ας το δούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε είσαι από εκείνες που λούζονται πολύ συχνά, είτε όχι, τα μαλλιά σου χρειάζονται μια ρουτίνα που δεν θα τα βαραίνει και θα τα διατηρεί ανάλαφρα. Επιπλέον, ειδικά αν χρησιμοποιείς και dry shampoo, το τριχωτό της κεφαλής έχει ανάγκη από ένα καλό cleanse day.

Τι είναι το hair cycling 

Θυμάσαι την skincare τάση που είχε γίνει viral στο TikTok; To skin cycling μας υπόσχεται λαμπερή επιδερμίδα. Πρόκειται για μια ρουτίνα που έχει διάρκεια 4 βράδια. Τα 2 χρησιμοποιούμε δραστικές ουσίες, τα άλλα 2 ξεκούραση της επιδερμίδας και ξανά το ίδιο από την αρχή. 

Από εκεί φαίνεται να προήλθε και το hair cycling. Η μέθοδος αυτή, μπορεί να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο και στα μαλλιά. Ανάλογα με τον καιρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο ενυδατικές θεραπείες όταν νιώθεις ξηρότητα, όπως μια μάσκα για τα μαλλιά ή για το τριχωτό. 

Όλα έχουν να κάνουν με την εναλλαγή. Δηλαδή, να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα που δεν είχες χρησιμοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Το ίδιο και τα σαμπουάν. Για παράδειγμα, μπορεί τη μια μέρα να χρησιμοποιήσεις μια ρουτίνα σαμπουάν και conditioner για το χρώμα των μαλλιών σου, την άλλη detox shampoo, ενυδατική μάσκα ή ο,τι άλλο θέλεις. 

Η εναλλαγή, βοηθά να μη συνηθίζει και το τριχωτό τα προϊόντα. Μπορείς να τα αλλάζεις σε κάθε λούσιμο, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, ή όποτε το θεωρείς απαραίτητο. 

@kelseygriffinn

please sound off in the comments because I want to know if this is a thing and/or makes any sense😂

♬ original sound - kelsey griffin

Ουσιαστικά, όπως λένε και οι ειδικοί, η μέθοδος αυτή προϋπήρχε. Μπορεί να το έκανες ήδη εδώ και καιρό, απλώς δεν το αποκαλούσες έτσι. Οι hairstylists, το προτείνουν εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι ένας λόγος που έγινε viral είναι γιατί απέκτησε όνομα. Έτσι, οτιδήποτε γίνεται εύκολα trending στο TikTok με τα ανάλογα hashtags. 

Οι ιάπωνες το κάνουν εδώ και χρόνια και μάλιστα το αποκαλούν head spa. Το προτιμούν ειδικά στις αλλαγές των εποχών, ή των μαλλιών. Δηλαδή, όταν βάφουμε ή κόβουμε τα μαλλιά μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 82 εβδομάδες
Skin Cycling: Τι είναι αυτό το skincare trend που έχει γίνει viral;
Ένα νέο skincare trend που δημιουργήθηκε από δερματολόγο
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb