SKIN CARE

Skin Cycling: Τι είναι αυτό το skincare trend που έχει γίνει viral;

Ένα νέο skincare trend που δημιουργήθηκε από δερματολόγο
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Skin Cycling: Τι είναι αυτό το skincare trend που έχει γίνει viral;
@jenandcobeauty

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάθε τι είναι το νέο trend στο skincare ονομάζεται Skin Cycling. 

Τα skincare trends έχουν κατακλύσει τα social media. Κάθε σεζόν, ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, υπήρξε και υπάρχει μεγάλη αύξηση ενδιαφέροντος για το δέρμα και τα προϊόντα περιποίησης. 

Όπως όλες οι τάσεις που αγαπά η Gen Z, έτσι κι αυτή εμφανίζεται πολύ στο TikTok. Εκεί, θα βρεις από κορίτσια που τους αρέσει η περιποίηση, μέχρι αισθητικούς και δερματολόγους. 

Τι είναι το Skin Cycling

Το Skin Cycling ως τάση, φαίνεται να ξεκίνησε από της Whitney Bowe, μια δερματολόγο με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η δερματολόγος, δημιουργεί videos με στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό στην σωστή φροντίδα της επιδερμίδας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

Το Skin Cycling, ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν στο ιατρείο της και εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Πρόκειται για μια πρακτική που διαρκεί 4 βράδια. Λειτουργεί με τη μέθοδο της χρήσης δραστικών προϊόντων, αλλά και ξεκούρασης του δέρματος. 

Όπως λέει η Bowe: “Είναι ένα κυκλικό πρόγραμμα για 4 βράδια: απολέπιση, ρετινόλη, ξεκούραση, ξεκούραση και επανάληψη”. Όλα αυτά συμβαίνουν στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης με πρόγραμμα. Έτσι, θεωρεί ότι θα πάρουμε ο,τι καλύτερο έχουν να μας δώσουν τα προϊόντα, αλλά με το μικρότερο ερεθισμό, αφού υπάρχουν τα 2 βράδια ανάκτησης της επιδερμίδας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

Υποστηρίζει ότι ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο με τα χρόνια, βλέποντας τις ανάγκες των ασθενών της. Το πρώτο βράδυ της ρουτίνας, προτείνει να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν χημικής απολέπισης και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε μια πλούσια ενυδατική. Η απολέπιση θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα δώσει την ευκαιρία στο δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τα συστατικά των προϊόντων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Market Herald Fancy (@tmh_fancy)

Στο δεύτερο βράδυ της Skin Cycling routine, ξεκινάμε με ένα cleanser, καθαρίζουμε το πρόσωπο και στη συνέχεια απλώνουμε ποσότητα ρετινόλης σε μέγεθος μπιζελιού. Τέλος, βάζουμε την ενυδατική μας. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τα οφέλη της ρετινόλης (δες εδώ). Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και στην ανανέωση της επιδερμίδας. 

Σε περίπτωση που δεν είναι συνηθισμένη η επιδερμίδα σου στη ρετινόλη, δοκίμασε να ξεκινήσεις σιγά σιγά και μικρή ποσότητα. 

Τα δύο επόμενα βράδια, πρέπει να δώσεις σημασία μόνο στην ενυδάτωση και στην ξεκούραση του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις καθόλου ενεργά συστατικά. Ξεκινάς με ένα πολύ ελαφύ cleanser, και χρησιμιποιείς serum με υαλουρονικό οξύ και τέλος την ενυδατική σου. 

Γενικά, την τάση έχουν αποδεχτεί και άλλοι δερματολόγοι. Ωστόσο, εννοείεται ότι για ο,τι νέο δοκιμάζεις στην επιδερμίδα σου, καλό είναι να συμβουλεύεσαι την αισθητικό και την δερματολόγο που εμπιστεύεσαι και γνωρίζει περισσότερα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb