SKIN CARE

Ρετινόλη: Πώς να την χρησιμοποιήσεις σωστά για να κάνεις τέλειο δέρμα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ρετινόλη: Πώς να την χρησιμοποιήσεις σωστά για να κάνεις τέλειο δέρμα
@reautyapp

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα πιο δημοφιλή δραστικά συστατικά στο skincare, είναι η ρετινόλη.

Η ρετινόλη, αποτελεί ένα συστατικό που βρίσκουμε σε πάρα πολλά προϊόντα τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα συστατικό που σχετίζεται με την αντιγήρανση. Όταν η συζήτηση περιλαμβάνει την αντιγήρανση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολλές γυναίκες. 

Η ρετινόλη, όπως έχουμε ξαναπεί (δες κι εδώ), είναι το πιο γνωστό παράγωγο της βιταμίνης Α. Βοηθά με την αντιοξειδωτική της δράση, στην αναζωογόνηση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Η ρετινόλη, έχει τους δικούς της κανόνες χρήσης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρέπει να την χρησιμοποιήσεις σωστά για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την καλύτερη χρήση της ρετινόλης:

Πρόκειται για ένα συστατικό που η χρήση του συνίσταται για το βράδυ. Δηλαδή, τα προϊόντα με ρετινόλη είναι καλύτερο να την χρησιμοποιείς στην βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Επιπλέον, μετά την χρήση της, το πρωί, πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακό. Έτσι, αποφεύγεις τη φωτογήρανση και τα σημάδια που προκαλεί ο ήλιος. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Skin Therapist & Makeup Artist (@littlewhiteliesbeautyshop)

Το συστατικό, είναι πολύ δραστικό και ίσως δεν είναι ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες. Αν θέλεις να ξεκινήσεις να την χρησιμοποιείς πρέπει να το κάνεις σιγά σιγά και σε χαμηλή συγκέντρωση, όπως είναι για παράδειγμα το 0,2%. Ξεκίνα με μία με δύο φορές την εβδομάδα, και δες αν θα υπάρξουν ερεθισμοί.

Επιπλέον, καλό είναι να προσέξεις τον συνδυασμό με άλλα δραστικά συστατικά. Καλύτερα να την εφαρμόσεις μόνη της, ή με τη νιασιναμίδη ή το υαλουρονικό οξύ. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεις να την συνδυάσεις με τα AHA και τα BHA. Οι συνδυασμοί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και ερυθρότητα στην επιδερμίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
1 / position1: 3432 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb