THINK

Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν θέλει να κάνει φίλους

Υπάρχουν κάποιες πρακτικές συμβουλές
Από το NEWSROOM
Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν θέλει να κάνει φίλους
Photo by Fermin Rodriguez Penelas on Unsplash

Υπάρχει η πιθανότητα το παιδί σας να μη θέλει να γίνει φίλος με τους συμμαθητές του και ίσως θα μπορούσατε να κάνετε κάτι γι’ αυτό, μέσω μερικών πρακτικών προτάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα ώστε το παιδί να αισθάνεται άνετα με τους συνομήλικους του. Χωρίς φυσικά να το πιέσετε. Όταν του μιλάτε να το κοιτάτε ευθεία στα μάτια και να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του δείχνοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση.

Προσκαλέστε παιδιά για κοινωνικές δραστηριότητες

Ένα πικνίκ στο πάρκο ή μια συγκέντρωση σε μια πισίνα, θα ήταν καλό να αποτελείται από λίγα παιδιά. Έτσι το παιδί σας δεν θα πιεστεί ώστε να χρειαστεί να μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προπαντός μην το πιέζετε

Αν το αναγκάσετε να κάνει κάτι που δεν θέλει, δεν θα βοηθήσει την κατάσταση καθόλου. Προσπαθήστε να το κάνετε μέσα από δραστηριότητες που του αρέσουν.

Μπορείτε να το ενθαρρύνεται να συμμετέχει σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Αυτές οι στιγμές είναι καλές για το παιδί, γιατί αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Όπως αθλητισμός, μουσική, χορός και αρκετές άλλες δραστηριότητες.

Μέρες παιχνιδιού στο σπίτι

Μπορεί το παιδί σας αν παίξει με άλλα παιδιά στο σπίτι να βρει ένα επιπλέον κίνητρο. Γιατί το οικείο περιβάλλον θα το κάνει να νιώσεις πιο άνετα και πιο σίγουρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 260 / position2: 532
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb