ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα μυστικά των γυναικών που ξέρουν να ξοδεύουν σωστά τα χρήματά τους

Πώς να αποταμιεύσεις αλλά και να ξοδέψεις σωστά τα χρήματά σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα μυστικά των γυναικών που ξέρουν να ξοδεύουν σωστά τα χρήματά τους
Photo by Eugene Lisyuk

Αν θέλετε να γίνετε μια από αυτές τις γυναίκες, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Με λίγη καθοδήγηση, μπορείτε να σταματήσετε να αγχώνεστε και να απολαμβάνετε την αφθονία στη ζωή σας, ανεξάρτητα από την οικονομική σας κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει απλώς να μάθεις πώς να έχεις υγιείς οικονομικές συνήθειες

Βάζε πάντα στην άκρη κάτι για μια αγαπημένη σου συνήθεια.

Πριν μπουκάρεις στο σούπερ μάρκετ ή πάρεις αλόγιστα ταξί, βάλε στην άκρη τα χρήματα που θες π.χ. για το μανικιούρ σου, με το που πάρεις το μισθό σου. Φυσικά, οι γυναίκες με επιπλέον χρήματα σίγουρα εργάζονται σκληρά, αλλά ξέρουν επίσης ότι η ζωή είναι μικρή και πρέπει να τη ζεις και να την απολαμβάνεις, γι' αυτό ακριβώς έχουν ένα μέρος του προϋπολογισμού τους αφιερωμένο σε «διασκεδαστικά» έξοδα. Αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως μια νέα τσάντα, ένα κομμωτήριο ή μια βραδινή έξοδο με τα κορίτσια. Αυτές οι γυναίκες ασκούν επίσης αυτοέλεγχο και αποφεύγουν τις παρορμητικές αγορές και κρατούν υπό έλεγχο τις συναισθηματικές τους δαπάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φρόντισε πάντα να έχεις τα χρήματα για να πληρώσεις τα έξοδα διαβίωσής σου (πλήρωσέ τα με το που μπει ο μισθός)!

50/30/20

Παραδοσιακά, οι ειδικοί των οικονομικών συνιστούν τη χρήση του κανόνα 50/30/20 όσον αφορά τον προϋπολογισμό. Αυτός ο κανόνας ορίζει ότι το 50% του εισοδήματός σας θα πρέπει να πηγαίνει σε έξοδα διαβίωσης, το 30% σε έξοδα «διασκέδασης» (σκεφτείτε: βραδινή έξοδο, διακοπές κ.λπ.) και το 20% για αποταμιεύσεις, επενδύσεις και πληρωμές χρέους. Φυσικά, κάθε ποσό σε ευρώ θα διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Γράψε τα έξοδα σε ένα χαρτί για να έχεις εικόνα

Έτσι θα γνωρίζεις από πού έρχονται και πού πηγαίνουν τα χρήματά σου επειδή παρακολουθείς τακτικά τα έσοδα και τα έξοδά σου, οι ειδικοί λένε να κάνεις συχνά έλεγχο στον προϋπολογισμό σου και να προσαρμόζεσαι καθώς και να πληρώνεις πρώτα από όλα τους λογαριασμούς τους εγκαίρως, ώστε να αποφεύγουν τη συγκέντρωση τόκων ή χρέους από χαμένες πληρωμές.

Είναι θέμα νοοτροπίας

Αντί να αγοράζεις χωρίς σκέψη ένα σωρό μικροπράγματα που θα βαρεθείς σε ένα μήνα ή φτηνά καλλυντικά είναι καλύτερα να τη δεις αλλιώς. Καλύτερα να επικεντρωθείς στη φροντίδα του δέρματός σου, στην άσκηση και στην άφθονη ξεκούραση - καλύτερα από τρία φτηνά παντελόνια ένα καλύτερο σε ποιότητα και λίγο πιο ακριβό κ.ο.κ

Αποταμίευση αγάπη μου

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, η εξοικονόμηση χρημάτων δεν ισοδυναμεί με το να είσαι τσιγγούνα, και οι γυναίκες που είναι οικονομικά σταθερές το γνωρίζουν. Δεν θα κόψουν σημαντικά έξοδα ή θα στερηθούν απαραίτητα αλλά ούτε θα χρειαστεί γιατί θα έχουν εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να διασκεδάσουν. Αντίθετα, θα δώσουν προτεραιότητα στην αποταμίευση στην καθημερινή τους ζωή, ώστε να μπορούν να βιώσουν και να απολαύσουν πλήρως αυτό που έχει να προσφέρει ο κόσμος. Είναι τα μικρά πράγματα που αθροίζονται γρήγορα, γι' αυτό οι ειδικοί λένε πως θα κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους για να αποταμιεύουν καθημερινά και όχι όλα με τη μία.

Αν είναι Σάββατο βράδυ και βγεις για φαγητό, να παραγγείλεις ό,τι θες δεν θα περιορίσεις τον εαυτό σου ούτε θα ανησυχούν για το ποσό - είσαι εκεί για να περάσεις καλά. Όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, ωστόσο, θα μαγειρεύεις γεύματα στο σπίτι για να εξοικονομήσεις. 

Οι γυναίκες που έχουν πάντα επιπλέον χρήματα δεν είναι σπάταλες. Έχουν πλήρη επίγνωση της ροής των χρημάτων και θα δώσουν στους εαυτούς τους την ελευθερία να ξοδεύουν σε ό,τι τους έχει νόημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
13 / position1: 68 / position2: 860
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb