WELLNESS

Μήπως καταστρέφεις τα workouts σου; Μια fitness expert αποκαλύπτει τι φταίει

Μπορείς να το φανταστείς;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μήπως καταστρέφεις τα workouts σου; Μια fitness expert αποκαλύπτει τι φταίει
@gemfinch_runs

Κι όμως, υπάρχει κάτι που σου χαλάει την ώρα της γυμναστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Υπάρχει ένα application για ο,τι μπορούμε και δε μπορούμε να φανταστούμε. Μπορεί να έχεις ένα για τον ύπνο, για τη μουσική, για την περίοδο, για την οργάνωση των tasks και άλλα πολλά. Δε μπορείς να φανταστείς πλέον τη ζωή σου χωρίς αυτήν. 

Όσον αφορά στην γυμναστική, ειδικά όσες αγαπούν το τρέξιμο, καταγράφουν με smartwatch τη διαδρομή που ακολουθούν και τα χιλιόμετρα. Άλλες χρησιμοποιούν το κινητό για να κάνουν το πρόγραμμα των ασκήσεών τους. Αδιαμφισβήτητα, τα κινητά έχουν γίνει απαραίτητα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα, το 97% των αμερικανών διαθέτουν κινητό. Σε μεγάλο ποσοστό, θα ισχύει και στη χώρα μας κάτι παρόμοιο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, όσο κι αν ίσως σου φαίνεται περίεργο, το κινητό είναι το αντικείμενο που σου καταστρέφει το workout. H Fitness expert Bree-Anna Burick, υποστηρίζει ότι τα κινητά μας επηρεάζουν πολύ περισσότερο απ’ότι φανταζόμαστε. Μπορεί να θέλεις να δεις τα app σου, να μιλήσεις, ή να βγάλεις φωτογραφίες, αλλά ίσως δεν είναι καλή ιδέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Soňa Holeňáková (@sonaholenakova)

Η ισορροπία είναι το παν όταν μιλάμε για βάρη, ή για τρέξιμο, αλλά και για τη γιόγκα. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν γίνονται και σωστά οι ασκήσεις. Η fitness expert μας λέει ότι όταν χρησιμοποιούμε το smartphone, η απόκρισή μας σε οτιδήποτε, μειώννεται. Ειδικά όταν στέλνουμε ταυτόχρονα και μην΄τματα, η ισορροπία μειώνεται έως και 45%. 

Επιπλέον, μειώνεται αρκετά το focus στην οποιαδήπορε άσκηση. Ακόμα κι αν προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένη, δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά. Τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά όταν είσαι πεγαματικά συγκεντρωμένη και δεν κάνεις και τα διαλείμματα με το κινητό. 

Αυτομάτως, αν αφήσεις το κινητό, θα δεις ότι σε λιγότερο χρόνο θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου. Επιπλέον, σύμφωνα με το Michigan State University, όσοι κάνουν όλη την ώρα scroll στο κινητό, μπορεί να εμφανίσουν πίεση. Επομένως, μπορεί να επηρεαστεί και η κατάσταση της καρδιάς σε συνάρτηση και με την άσκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Νύχια Πριν 77 εβδομάδες
Chic manicure: Κάν’το όπως η Selena Gomez
Chic και stylish
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb