Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Αυτές οι συνήθειες θα σε σώσουν από το να ξανακάνεις λάθος στις επιλογές σου στον έρωτα

Τι λέει ο λέει relationship expert Ness Cooper

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 26, 2022

Αυτές οι συνήθειες θα σε σώσουν από το να ξανακάνεις λάθος στις επιλογές σου στον έρωτα
Φωτογραφία από Polina Tankilevitch

Oι συνήθειες που δημιουργούμε με την πάροδο του χρόνου είναι συχνά μια αντανάκλαση των προηγούμενων εμπειριών μας και του τρόπου με τον οποίο παρεμβαίνουν στη ζωή μας οι άλλοι άνθρωποι 

«Οι συνήθειες γνωριμιών και σχέσεων, είναι οι ρουτίνες και τα μοτίβα που επαναλαμβάνουμε, ακόμα και όταν βγαίνουμε με κάποιον νέο άνθρωπο», λέει relationship expert Ness Cooper.

 «Θα μπορούσε να είναι ότι προτιμάτε πάντα έναν συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας ή ότι τελειώνει πάντα με τον ίδιο τρόπο όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο ορόσημο της σχέσης.

Ποια είναι μερικά κοινά σενάρια γνωριμιών που οι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν;

Σύμφωνα με τον Cooper, υπάρχουν μερικά σενάρια γνωριμιών που οι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν – και ένα από αυτά αποτυγχάνει για έναν συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας. «Μερικά άτομα μπορεί να αισθάνονται μια αίσθηση άνεσης όταν βγαίνουν με κάποιον που έχει παρόμοια προσωπικότητα με κάποιον με τον οποίο έχουν βγει στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο για εσάς», λέει.

Ο Cooper προσθέτει ότι η βιασύνη ή η παράλειψη ορισμένων σεναρίων αναπτυξιακών σχέσεων συχνά εμφανίζεται, καθώς τα ζευγάρια μπορεί να «κολλήσουν ή να περάσουν βιαστικά ορισμένα στάδια σχέσης, όπως το στάδιο της χαλαρότητας, που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο σύνδεσης μεταξύ τους».

Το να ακολουθεί κανείς τις προσδοκίες από τους συνομηλίκους, την οικογένεια ή ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα άλλο κοινό σενάριο γνωριμιών, καθώς οι άνθρωποι προσβλέπουν στους άλλους να διαμορφώσουν πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις τους. «Μερικές φορές ακολουθούμε σενάρια γνωριμιών που οι άλλοι περιμένουν από εμάς», λέει ο Cooper.

Θα μπορούσε το «προηγούμενο ραντεβού» να είναι το μυστικό για τη δημιουργία μιας υγιούς, μακροχρόνιας σχέσης;

«Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα τοξικά ραντεβού και τα red flags, τα άτομα όχι μόνο αναζητούν πιο υγιείς συντρόφους μέχρι σήμερα, αλλά αξιολογούν τις προηγούμενες συνήθειες γνωριμιών τους σε μια προσπάθεια να αφήσουν και τα τοξικά χαρακτηριστικά ραντεβού στο παρελθόν», λέει ο Cooper. .

Το να σπάσετε τα σενάρια σχέσεων μπορεί να είναι δύσκολο και μερικές φορές μπορεί να νιώθετε ότι πηγαίνετε ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω όταν ανακαλύπτετε τα πράγματα – και γι' αυτό ο Cooper λέει ότι είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο και χώρο για να το επεξεργαστείτε.

«Αναγνωρίστε πού στις σχέσεις σας το σενάριό σας έχει πάει στραβά ή ακόμα και λειτούργησε εναντίον σας και αξιολογήστε εάν το σενάριο της σχέσης σας βασίζεται στις προσδοκίες των άλλων και αν ναι, σκεφτείτε πώς θα θέλατε να διαμορφωθούν οι μελλοντικές σας σχέσεις», λέει ο Cooper.  «Επίσης, κάντε μικρές αλλαγές προς αυτούς τους στόχους. Εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε έναν κύκλο αρνητικών μοτίβων σχέσεων, σταματήστε το αμέσως και δοκιμάστε κάτι άλλο. Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε και να εξετάσετε μερικά από αυτά τα σενάρια, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε σε πιο θετικές και ικανοποιητικές ρομαντικές σχέσεις».
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb