ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να ξεπεράσεις κάποιον με τον οποίο είσαι ερωτευμένη

Η δύσκολη φάση του να πρέπει να φύγεις από μία κατάσταση στην οποία υπάρχουν συναισθήματα.
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Πώς να ξεπεράσεις κάποιον με τον οποίο είσαι ερωτευμένη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να πρέπει να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς μπορεί να μοιάζει μεγάλη πρόκληση, ειδικά όταν ο χωρισμός είναι ακόμα πρόσφατος!

Σε τελική ανάλυση, όταν νοιάζεσαι για ένα άτομο τόσο βαθιά, μπορεί να σε στεναχωρεί το γεγονός ότι πρέπει να ξεπεράσεις αυτά τα συναισθήματα και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Ευτυχώς, υπάρχουν αποδεδειγμένοι τρόποι να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς, ώστε να προχωρήσεις για τα καλά στη ζωή σου και να κάνεις νέες επιλογές.

Απλώς θυμήσου: η θεραπεία απαιτεί χρόνο και δεν υπάρχει συγκεκριμένο διάστημα  για να ξαναβρείς τον εαυτό σου!

Αφέσου στο να νιώσεις όλα τα συναισθήματά σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από το χωρισμό, τα συναισθήματά σου είναι πολλά και έντονα, σίγουρα. Πιθανόν, να νιώσεις θυμό, απόγνωση, βαθιά θλίψη, φόβο και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό για εσάς να λαμβάνετε αυτά τα συναισθήματα με χάρη και προσοχή. Ο συναισθηματικός πόνος που νιώθεις μετά από σπαραξικάρδιο χωρισμό, είναι γνωστό ότι είναι παρόμοιος με τα συμπτώματα της κατάθλιψης, γεγονός που καθιστά σημαντικό για εσένα να φροντίζεις τον εαυτό σου. Μην εμποδίζεις τον εαυτό σου να αισθάνεται τέτοια συναισθήματα, καθώς όλα αυτά αποτελούν μέρος της διαδικασίας της θεραπείας. Θα σου επιτρέψει να ξεπεράσεις τη σχέση σου!

Αποδέξου την κατάσταση όπως είναι

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς είναι να αποδεχτείς την πραγματικότητα αυτού που έχει συμβεί. Για παράδειγμα, όταν είσαι ερωτευμένη με κάποιον που δε σας αγαπά, είναι καιρός να αποδεχτείς αυτό το σενάριο και να σταματήσεις να ελπίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από θαύμα. Μόλις παραδεχτείς την αλήθεια στον εαυτό σου και αποφασίσεις να κατανοήσεις ότι αυτό το άτομο δεν αισθάνεται το ίδιο για εσένα, τότε θα μπορέσεις να αρχίσεις να θεραπεύεσαι από αυτό το τραύμα.

Βγες από την comfort zone σου

Όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς, ένα από τα καλύτερα βήματα είναι να πιέσεις τον εαυτό σου με διαφορετικούς τρόπους και να δοκιμάσεις νέες δραστηριότητες. Εάν πάντα ήθελες να μάθεις πώς να χορεύεις σάλσα, να παρακολουθείς ένα μάθημα μαγειρικής ή να συμμετέχεις σε μερικά παιχνίδια paintball, άδραξε αυτήν την ευκαιρία για να ξεκινήσεις αυτά τα νέα χόμπι και ακόμη και να κάνεις νέους φίλους. Όχι μόνο θα διασκεδάσεις και θα συναντήσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμα και όταν αυτό το άτομο δεν είναι πλέον μέρος της. 

Κάνε ένα διάλειμμα από τα social media

Πόσο συχνά μπάινεις και βλέπεις τι κάνει και τι ανεβάζει αυτό το άτομο στο Instagram και στο Facebook; Μάλλον συνέχεια. Κυρίως, το να κοιτάς αν είναι ενεργός και να φαντάζεσαι με ποια μπορεί να μιλάει. Όλο αυτό δε σε βοηθάει πουθενά. Το χρόνο που χάνεις με αυτό τον τρόπο και ταλαιπωρείσαι περισσότερο, διοχέτευσέ τον σε μια βόλτα για περπάτημα, ένα κρασί με φίλους ή μια δραστηριότητα από αυτές που αναφέραμε παραπάνω. Απομακρύνσου από το κινητό και τα social εν γένει και κατευθείαν θα νιώσεις ψυχική ηρεμία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
13 / position1: 456 / position2: 642
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb